Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mit mond erről? Mikortól...

Isten mit mond erről? Mikortól számít embernek valaki? Egy nagyon kicsi magzat már embernek számít? Eszembe jutott, hogy kamaszkoromban vettem be esemény utáni tablettát. Akkor lehet, hogy embert öltem?!

Figyelt kérdés

A pontos részletekre már nem emlékszem.

Vagy ha nagyon hamar vettem be az esemény után a tablettát, akkor még nem lehetett magzat? Csak megtermékenyített petesejt esetleg?

Írjatok, hogy mit tudtok ezekről a részletekről?!

Isten ezt megbocsátja? Vagy ezt már nem? Szerintetek ez emberölésnek számít?

Megbocsájthatatlan bűnnek számít?

Mit tehetek?

Kérlek, részletes választ írjatok!

Köszönöm szépen a segítséget előre is!

2021. nov. 12. 21:11
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
31%

Katolikus vagy? A katolikus egyház szerint a megtermékenyített petesejt már ember, úgyhogy igen, embert ölhettél, bár nem világi, hanem egyházi jog szerint.

Ezek után az út a gyónáshoz vezet, hogy a pap penitenciát rójon rád.

Azt, hogy Isten megbocsájtja-e, senki sem tudhatja, csak a halál után derül ki.

2021. nov. 12. 21:23
 2/21 anonim ***** válasza:
67%

Jaj ne kínozd már. Azt hiszem 8 napig meg rá se kapcsolódik az anya vérhálózatára csak úgy sodródik, utazik, már elfelejtettem, utána lehet nézni. De minden dgásból se lesz gyerek, eleve havi 1 peteérés van szóval max pár napig vagy fogamzóképes, de ha akkor van az aktus, akkor se lesz mindig terhes, különben mindenki 30 gyereket szülne.

Ne izgulj ezen.

2021. nov. 12. 21:45
 3/21 anonim ***** válasza:
42%

Sokszor nem ertem miert akar mindenki mindenhol de foleg ezen az oldalon Isten nevében kijelenteseket tenni. Mint aki tisztaban van hogyan itelkezett errol a mi Istenunk. Ez amugy nekunk keresztenyeknek alapbol is tilos lenne elvileg. Ti itelkeztek egy lany felett mert egy mikroszkopikus sejtcsomo miatt

amit amugyis mindent honapban elhajt. Aztan vitatkoztok embriokrol,mikortol lehet elvetetni. Mikozben gond nelkul fel tonnas allatokat leoletnek miattunk, hogy legyen hus a hamburgerbe. Az se nem fontos ott nem hozod fel Isten nevet. Nem nyilatkozol Isten helyett.

De az erdekes nem aez, hanem, hogy valaki a kerdezo minket es ezeket a velemenyeket kereste ezt akarja hallani ahelyett, hogy Istenhez fordulna es a lelkere hallgatna

2021. nov. 12. 23:37
 4/21 anonim ***** válasza:
73%
A Bibliában van egy olyan rész, valahol az Ószövetségben, ahol a különböző Isten által diktált törvényeket írják le. Abban az van, hogy ha bántalmazol egy terhes nőt, és ezért elmegy a baba, akkor a terhesség 6. hónapjáig (vagy 5., nem vagyok benne biztos) olyan büntetést kapsz, mintha mondjuk loptál volna, és csak utána számít emberölésnek.
2021. nov. 12. 23:38
 5/21 anonim ***** válasza:
74%

A 139-es zsoltár szerint az élet az anyaméhben kezdődik. Amikor a Bibliát írták, még nem voltak mikroszkópok, hogy láthassák a megtermékenyített petesejt osztódását, sem genetika. Tehát nem a Bibliából mondom, mert az nem írja le tudományosan, hogy mikortól élet az élet, hanem csupán józan ész alapján, hogy véleményem szerint miután a petesejt és a hímivarsejt genetikai állománya összeállt az új élet DNS-évé, azután már emberi életnek kell tekintenünk a létrejött embriót, és ennek elpusztítása bűn, emberölés, ahogy írtad.

Nem írtad a gyógyszer nevét, de tudtommal az esemény utáni tabletták a már osztódó embrió méhbe való beágyazódását akadályozzák meg, tehát kémiai abortusznak tekintendők. Lehetnek olyan gyógyszerek, amelyek a magát fogamzást akadályozzák meg, azokról lehetne vitázni, hogy Istennek vajon mi a véleménye róluk, de a megtermékenyített petesejt elpusztítása szerintem vitán felül bűn.

Persze nem tudhatod, hogy valóban megvalósult-e az abortusz, hiszen nem lehetsz biztos benne, hogy történt-e fogamzás, létrejött-e embrió, vagy sem. De maga a szándékod, hogy elpusztíts egy lehetséges életet, nos ez már bűn volt, ahogy most érzed is ennek a súlyát, hogy vádol a lelkiismeret.

Hogy Isten megbocsáthatja-e? Biztos vagyok benne, hogy megbocsáthatja. Ő nem akar elpusztítani téged, mint ahogy te akartad a feltételezett embriót, hiszen Ő a szeretet, Jézus azért jött, hogy a bűnösöket üdvözítse, nem azért, hogy kárhoztassa. Isten megtalálja a módját a megbocsátásnak, ha valaki megtér. Van példa a Bibliában olyanokra, nem emberölést, hanem gyilkosságot követtek el, ami súlyosabb az emberölésnél, és Isten megbocsátott nekik, miután megtértek (pl. Dávid király). Az is enyhítő körülmény, hogy (feltételezem) nem voltál tisztában azzal, hogy mit csinálsz.

Egész biztos, hogy Isten képes neked megbocsátani, de neked is van részed benne, hogy megtaláld ebből a szabadulást. Jézus azt mondta azoknak a zsidóknak, akik hittek benne: "Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." (Jn 8:31-32)

Az a helyzet, hogy ha nem is követted volna el a kérdésben taláható bűnt, egész biztos elkövettél más bűnöket, mint bárki más is, ezért mindenkinek, jobbaknak és rosszabbaknak is szüksége van a szabadulásra. Istennek van egy terve arra, hogy üdvözítse az embereket. Az én egyházamban ezt úgy szoktuk megismertetni, hogy leülünk a Biblia mellé és megnézzük a lényegesebb dolgokat, amelyeket Jézus és az apostolok tanítottak. Ha megismered és megtartod azokat a dolgokat, amiket Jézus tanított, akkor megismered az igazságot, és az igazság megszabadít.

Ha írsz privátot, akkor keresek a gyülekezetünkben olyan nőket, akik a pártfogásukba vesznek.

2021. nov. 12. 23:48
 6/21 anonim ***** válasza:

"Isten ezt megbocsátja? Vagy ezt már nem?"

Krisztus nem szentekért hanem bűnösökért halt meg. Minden bűn törvényszegés, úgy a lopás mint az emberölés vagy házasságtörés.

Róm 5:8 Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus értünk meghalt.

Mikor még bűnösök voltunk, jobban szeretett minket Isten mindennél, még a saját Fiánál is. Nehéz felfogni ezt a szeretetet, de ez a szeretet biztos nem kárhoztatja azokat akik elismerik a bűnt és megbánják. Megbocsájt Isten mindenkinek aki el akarja hagyni a bűnét, de nem azért mert ez a dolga, hanem mert valaki bűntelenként elszenvedte Isten haragját helyettünk. Mit tehetsz? "Ha megvalljuk bűneinket Ő hű és igaz, hogy megbocsássa büneinket és megtisztitson minden hamisságtól." Nem csak megbocsájt hanem a vér meg is tisztit mintha soha meg se történt volna. Jézus nem kárhoztat, Ő azért jött, hogy megtartsa a bűnösöket, még a kereszten is a bűnösökért imádkozott.

2021. nov. 13. 02:30
 7/21 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem meg az a bűnös, aki egy amúgy is kétségbeesett embert még nagyobb kétségbeesésbe hajszol.

Kérdező, sokan évek alatt védekezés nélkül nem esnek teherbe, pedig orvosilag semmi bajuk. Nem olyan könnyű az.

Nem lesz valaki terhes egyszeri alkalom után az esetek 99,9999999999....% -ában.

Te a biztosra mentél, mert olyan élethelyzetben voltál, hogy nem tudtad vállalni a kockázatot. Most már értelmetlen felülbíralni az akkori önmagad döntését, mert utólag mindig okosabb az ember, abban az élethelyzetben pedig legjobb tudásod szerint cselekedtél.

Nagyon sok olyan esetet ismerek, hogy szülőnek (még) nem alkalmas emberek nem megfelelő körülmények közé vállalnak gyermeket. Ez sokkal nagyobb baj, mert a gyermeket lelkileg tönkreteszik, szenvedésnek teszik ki kezdettől fogva. Sajnos erre a közeli és távoli környezetemben is számos példát látok.

Próbálj megbocsájtani magadnak, akar gyónás akár pszichológus segítségével. Mindenképp olyan segítőt válassz, aki elfogadó veled szemben. Semmi szükség rá, hogy egy mindentudó, magát mindenki felett állónak gondoló nagyokos pálcát törjön feletted, sajnos erre főleg az egyházi személyek képesek, akik nem értették meg Krisztus tanítását.

Próbálj megbocsájtásról, feloldozásról szóló idézeteket olvasgatni, az nagyon sokat tud segíteni ilyen helyzetben.

2021. nov. 13. 08:06
 8/21 anonim ***** válasza:
15%

Dehogy bűn esemény utáni tablettát bevenni. Ezt csak a papok mesélik be,főleg az evangélikus meg a katolikus, ortodox egyház. Istent meg a Bibliát használják fel a sátáni gondolkodásuk alátámasztásához.

1. Nem bűn az abortusz ha nem tudnád azt a gyermeket felnevelni

Sokkal rosszabb ha otthagyod a szuldoben és mentális beteg lesz. Vagy otthon nem szereted.

A budikban,boltokban otthagyott meg arvahazi csecsemőkori valahogy nem beszél az egyház, azt nem tartsa bűnnek ha egy anya otthagyja a gyereket. Ezért is mondtam hogy nem isteni eredetűek. Egyedül a keresztény reformátusok vagyis mi gondolkoznak úgy ahogy Istennek megfelel. Egy református pap nem mondana hogy szuld meg a semmi e a gyereket.

2. Az esemény utáni tabletta meg négy úgy se bün. Az lett volna bűn ha megszulod és leányanyát maradsz. A leanyanyasag a bűn.

2021. nov. 13. 08:55
 9/21 anonim ***** válasza:
18%
Kétféle ember van. A testtől született és a lélektől. Akik testtől születnek addig nem számítanak annyira Isten szemében, amíg lélektől nem születnek újjá. Ha meg is ölöd a magzatod, az a lélek majd keres új testet, nem kell aggódni!
2021. nov. 13. 10:01
 10/21 anonim ***** válasza:
52%

Az ember fogantatásától kezdve ember, tehát az eseményutáni tabletta is nagyon súlyos bűn, nem csak a művi abortusz.

"Az Úr hívott meg, mielőtt még születtem; anyám méhétől fogva a nevemen szólított."

Isten számon tart minden életet a fogantatástól kezdve.

2021. nov. 13. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!