Szerintetek melyik a legszebb, legmegindítóbb és legtanulságosabb esemény/történet a Bibliából? :)
Szerintem Jób könyve. Nagyon mély gondolatok vannak benne Istenről és az életről, érdemes figyelmesen olvasni és belemélyedni igazából.
A másik ami nagyon megérintett amikor Jézus a gecsemáné kertben imádkozik. Amikor olyan arcát mutatja a Biblia ami nem a csodatévő tanító messiás akit követnek a tanítványok, hanem az igazi emberi arca is előkerül, ezzel valahogy közelebb érzem magam hozzá.
Krisztus halála és feltámadása a középpont, így legfontosabbnak ezt érzem.
De ezen kívül én valami miatt nagyon szeretem a napkeleti bölcsek és az emmauszi tanítványok történetét.
Ha pedig példabeszéd, akkor a tékozló fiú.
Szia,
Az irgalmas samaritánus példázata.
Üdv. Péter
Meginditó bármi lehet amit a Szentlélek éppen megelevenit.
Sokszor sirtam már a keresztnél. :)
Hello. Mikor Jézus visszament a mennybe, Péter még a földön volt, és szolgálta Krisztust pár évig....
Szia
Nagyon tetszik, mert nagyon tanulságos Krisztus hegyi beszéde, hiszen itt elmondja mi az igazi boldogság forrása: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!