Isten létezik? Te miben/kiben hiszel? És miért?
Ha szeretnél hinni benne ezt nem feltétlenül kéne elolvasnod de akkor mondom.
Szerintem a vallás minden formája egy baromság.
Isten létezhet de lehet hogy egy óriási Sas-kígyóhibrid szerű lény van helyette(Ez most csak úgy jött).
Szóval istenben hinni azzal egyenlő hogy megnyugtatod magad hogy valaki feltétel nélkül megbocsájt neked és segít.
Csak éppen nem így van.
Miközben abban a hitben vagy hogy van isten a kicseszett papok és pápák dúskálak a pénzben úgy hogy mind káromolja az istent az emberek háta mögött.
De ha baj ér valakit az életben akkor úgyis rájön majd hogy isten nem fogja őt megsegíteni hanem szarban hagyja.
A vallás időpazarlás és magad becsapása(Szerintem).
Tanúsítom hogy más Isten kizárólag Allah, és tanúsítom Mohammed Allah küldötte !
Miért hiszek benne ? Mert elolvastam a Koránt, és annyira beleborzongott a lelkem mint még egyetlen könyv olvasása során sem. Megértettem, hogy csupán Egyetlen Isten (Allah) létezik. És én azt gondolom, hogy talán ez a Korán legfontosabb üzenete.
Abdullah
Mohamedet miért kell kiemelni, ha halandó? (ez már régóta foglalkoztat).
A keresztények is csak azért emlegetik Jézust, mert istenítik.
A muszlimok is istenítik Mohamedet. Például, ha csúfolod, rágalmazod Mohamedet, az istenkáromlás szemükben és pont úgy büntetik, mintha Allah esetén csináltad volna ezt.
#4: Jó a kérdés !
Nem istenítjük Mohammedet (béke legyen vele), bàr valóban óriàsi tisztelettel és szeretettel tekintünk Rà.
Ha nem lenne benne Mohammed (saw) a tanúsàgtételben, akkor nem lenne egyértelmű hogy muszlim vagyok. Hiszen Allah ugyanaz az Isten aki a Bibliàban is szerepel ! Így aztán esetleg még azt is gondolhatnà valaki hogy keresztény vagyok...
Viszont ha említem Mohammedet (saw) akkor a dolog egyértelmű !
Szerintem hasznos vàlaszt adtam inshaallah màsokkal ellentétben mégis engem pontoznak le. :D
szeretnék hinni a természetfelettiben, de nem tudok
semmi bizonyíték nincs rá
"Nekem ez az egész egyház és biblia valóságtalannak tűnik."
Pontosan mi a valóságtalan benne? Illetve mennyi időt fordítottál arra és milyen módszereket, hogy ellenőrizd, hogy igaz-e vagy sem?
"szeretnék hinni a természetfelettiben, de nem tudok
semmi bizonyíték nincs rá"
Ez kamu. Azt akartad írni, hogy bár millió bizonyíték van a természetfelettire, mégsem vagy hajlandó hinni. Természetfeletti=szellemi dolog. Ha létezik csak 1 db szellemi dolog a világon, már bizonyítva van. És a szellemi dolog pl. a matematika. Ennyire egyszerű bizonyítékot találni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!