Miben lenne más ma Magyarország, ha protestáns többségű maradt volna a 16. század óta?
Képzeljétek,tegnap azt olvastam egy oldalon hogy 3 Román Ortodox mitropolitát bántották a reformátusok. Vagyis az a hülye Rákóczi György meg Báthori. A román mitropolitákat rá akarták venni hogy a román népnek.adjanak kálvinista katekizmust az ortodox helyett meg töröljék el a szentsegeket meg csak a Bibliabol beszéljenek. Meg hogy a kálvinista katet terjesszék. Visszautasították és börtönbe zárták őket. Mindegyiket az 1600 As évek körül . Nem hinném el de láttam egy ikont is a neten amin le van rajzolva hogy Szent Ilie meg van kötözve és a magyar hajdúk verik. Azon gondolkodók ha az ortodixokat bántották és én szeretem a románokat és ahogy olvastam hogy a refik bántották őket rögtön elhittem. Akkor csak van abba valami hogy a katolikusokat is bántották mert a kassai palok elintezese is hasonlo dátumra esik. Egyezik a rakoci név egyezik a dátum hogy az 1600 As évek és ha az ortodoxokat bántottak. Mondom hogy van egy ikon is róla. És Szent Ilerol április 24- emlékeznek meg és az ortodox oldalon is írtak, többen megnéztem hogy rakociek bántották és nemcsak őt hanem legalább 2 ortodox püspököt. Mert értitek, azt akarták hogy a románok reformatusok legyenek de a román papoknem.akarzak.es azért őket bebörtönözték. Te, akkor csak van abba valami hogy a katolikusok az is bántotta Betlem meg Rákóczi.
..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!