A fény általában pozitív dolog, akkor a fényhozó miért negatív?
"nos abban viszonylag van egyetértés hogy gyereket du*ni rossz, de mond ezt egy pedofilnak, aki lehet nem fogja érteni miért."
Ezek pszichés zavarok. A beszámíthatatlanoknál külön eljárások léteznek. Erre vannak a szakemberek
"A de úgysem fogod megérteni-vel valami bölcs mártír szerepét szeretnéd betölteni akit senki sem ért meg?"
Szerintem ne bonyolódj bele ebbe
"A jó alapból egy relatív fogalom"
Ezért neveztem a jót a rossz bejövetele előtt ALAPÁLLAPOTNAK. Én is ezt mondom, hogy relatív, te suttyó :)
"Szóval eleve értelmetlen egy olyan állítás, hogy valaminek az alapállapota jó"
Ha nem lenne bűn és rossz a világban, a bennünk lévő jóról nem tudnánk, hogy az jó. Az egyszerű alapállapot lenne. Tehát Ádámék alapállapota a mai relatív felfogásban jó lenne. De ezt már írtam, te agyhalott
"Ami egyszerű alapállapot, az pont hogy nem jó, épp ugyanannyira amennyire rossz sem. Mivel ezt jelenti, hogy valami relatív, hogy ha nincs mihez viszonyítani, akkor értelmezhetetlenek rá nézve az olyan viszonyszavak mint a jó vagy a rossz."
Ok, tehát hülye vagy. Ezt leírhattad volna egyszerűbben is
#16 jo es rossz tudasanak faja
addig nem volt jo es rossz az az alapalapot
mondhatod nem volt jo
de hat rossz sem
abba kell visszaternunk a tokeletessegbe ahol nincs bun
ilyen ertelemben most ezt tokeletlenul igy tudjuk felfogni hogy az "jo" azert mert nem "rossz"
"#16 jo es rossz tudasanak faja"
Sajnos ő egy sátánista troll, évek óta ezt csinálja ebben a kérdésben is, ne pazarold rá a drága időd, nincs értelme.
A Lucifer szó elsődlegesen nem a sátánra utal, hanem Izajás ír így egy babiloni királyról:
"Miként estél alá az égből fényes csillag, hajnal fia!"
Ez került át a latin fordításba luciferként, mert a fényes csillag, a hajnal fia a Vénusz bolygó. Tehát semmi köze a görög Prométheuszhoz, vagy ősi tűzhöz és tudáshoz.
Később Jézus a sátánról ezt mondja:
"Látám a Sátánt mint villámlást lehullani az égből."
Végül ezt a két idézett részt kapcsolták össze, a babiloni király bukását hozták párhuzamba a sátán bukásával és így vonatkoztatták rá is a Lucifer nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!