Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kezeljem, hogy az...

Hogyan kezeljem, hogy az (ex)batátom mélyen vallásos lett?

Figyelt kérdés

Én ateista vagyok, ő már a kapcsolatunk elején elmondta, hogy hisz istenben, de ez eddig nagyjából annyit jelentett, hogy néha Bibliát olvas.

Pár hete elkezdett a családjával valamilyen hitgyülekezetbe járni (nem templomba), és igaz, nehezen viseltem, hogy tőlem is vesz el időt, amit inkább erre fordít, de igyekeztem elfogadni.

Beszélgetést kezdeményeztem, hogy eloszlassuk az ellenérzéseimet, hogy megértsem, mit jelent ez neki, miért fontos, és, hogy megbizonyosodjak róla, hogy nem kell féltenem a kapcsolatunkat.

Eleinte egész jól haladt a beszélgetés, majdnem teljesen megnyugodtam, de aztán arról beszélt, hogy szeretne megszabadulni a "földi dolgoktól" meg a "bűneitől". Rákérdeztem, mi a helyzet a szex terén, és elmondta, hogy azt is be akarja fejezni, és csak egy "magasabb rendű elköteleződésben" csinálná (ha jól értem, házasság után). Eddig nagyon jó volt a nemi életünk, és az én testi-lelki kiegyensúlyozottságomhoz is fontosnak érzem, ezért szakítottunk.

A gond az, hogy nagyon szeretem, és nem akarom elengedni. Azóta is beszélünk, néha teljesen úgy, ahogy korábban, de beszélgettünk már a hitéről is, és nagyon elmélyült benne. Azt gondolja, az ő feladata az urat szolgálni, meg az igét hirdetni, megszabadulni a bűneitől, és a túlvilági életre készül. Őszintén, számomra teljesen nevetséges, ha valaki ilyeneket mond, főleg, ha látom, hogy komolyan gondolja, de vele megértő vagyok, meghallgatom, nem kritizálom, esetleg kérdéseket teszek fel, mert nem tudom felfogni, hogy ez nem az az ember, akivel olyan boldog voltam, akit ennyire szeretek, és akivel az életemet terveztem.

Ő nyitott rá, hogy beszélgessünk és időt töltsön velem, de kicsit úgy tűnik, hogy azt hiszi, én is magamévá tudom tenni a világnézetét - ez esélytelen. Nem tudnám és nem is akarom.

Elhívott egy ilyen programra, ami valójábab jól is esik, sőt, ha a szakítás előtt nyit felém ebből az irányból, örültem volna neki, és gondolkodás nélkül igent mondtam volna. Érdekel, miről van szó egy ilyen találkozáson, de nem azért, hogy részt vegyek benne, pusztán kíváncsi vagyok. Azt mondtam, még visszatérünk rá.

Nehéz helyzet az egész, szeretném őt elfogadni, meg azt, amit nyújtani tud, de biztos, hogy nem tudnék azonosulni vele, és hosszútávon valószínűleg nem lenne ez elég nekem. Szeretném kicsit máshogy látni a helyzetet, de olyan abszurd az egész, és annyira kettős.

2021. okt. 14. 22:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem menj el arra az alkalomra, nezd meg. De az alapjan, amit irsz, nem hiszem, hogy kulonosebb pozitiv hatassal lenne rad.

Nem nagyon van a kapcsolatnak jovoje, ha o veglegesen ebbe az iranyba valtozott. O is ezt fogja mondani, ha rajon, hogy nem tersz meg, ebben biztos lehetsz.

Errol nem tehet senki. Vannak olyan parok, ahol mukodik az, hogy az egyik hisz, a masik nem, ahogy eddig nalatok is igy volt. De van, amikor nem.

2021. okt. 14. 23:21
 2/17 anonim ***** válasza:
29%
Nem vallásos, hanemmszektás lett, ne keverd.
2021. okt. 15. 00:25
 3/17 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, menj el nézd meg, de ha nem győz meg akkor engedd el. Vége.
2021. okt. 15. 04:38
 4/17 anonim ***** válasza:
73%

#1 szerintem szegény kérdezőt inkább elundorítja az amit látni fog a hitgyüliben. Rángatóznak Az emberek meg vergődnek a földön... Isten káromlás...

Kérdező.

Ha a párod emelett dönt és te nem követed a szekta elveit, akkor valószínű, hogy elveszíted. Általában a szex az amiért ezek a kapcsolatok szétszakadnak. Ha megvagytok testi kapcsolatok nélkül, akkor egy darabig még együtt tudtok lenni, amíg a párod mégjobban bele nem fonódik.

Imádkozz és kérd az Istent, hogy mutassa meg mit tegyél.

2021. okt. 15. 10:36
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

A hitgyüli az egy szekta, egy durva szekta.

Véletlenül se menj el oda, megvannak a pszichológiai trükkök amikkel új hívőket toboroznak.

2021. okt. 15. 10:39
 6/17 anonim ***** válasza:
36%

2-nak: első lépésként szerintem mindegy, hogy milyen közösségben kezd el fejlődni. Ha jól érzi magát ott, ahol van, és valóban fejlődik, ez azt is jelentheti, hogy az Úr vezette őt oda.

Majd ha az Úr úgy látja jónak, hogy máshol fejlődjön tovább, akkor el fogja őt máshová is vezetni.

2021. okt. 15. 10:59
 7/17 anonim ***** válasza:

Aha....

Ez egy baromság.

Saját felelőségünk, hogy beszív e egy szekta, vagy sem, ez nem istenimközbenjárás eredménye.

2021. okt. 15. 11:04
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

akkor arra még nem hallottál, hogy szektáknak vannak módszereik, hogy olyan embereket bevonzanak, akik sebezhető lelki állapontban vannak.

2021. okt. 15. 14:48
 9/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat (még azt is, amiben valaki azt javasolja, imádkozzak, annak ellenére, hogy leírtam, hogy ateista vagyok :D).

Igazából elég távol van még az alkalom, amire elhívott, de szerintem megnézem, érdekel, hogyan hathatnak rá ennyire. Egyáltalán nem tartok tőle, hogy engem is be tudnak kebelezni. Talán ha nagyobb rálátásom lesz, egy kicsit tudok hatni a helyzetre, bár nem sok reményt fűzök hozzá.

2021. okt. 15. 18:04
 10/17 anonim ***** válasza:
45%

Előtte azért nem árt ha felkészülsz.

Jót tesz egy 2-3 napos böjt hidd el. Isten mágáldja az alázatosakat.

Valamint ajánlom, hogy nyisd ki a Bibliát és olvasd az újszövetséget.

Imádkozni még nem muszály mert még úgysem tudod mire lenne szükséged, de ha úgy érzed el tudod mondani szivből a Miatyánkot akkor Isten meghallgatja ha hittel mondod. Isten áldjon! Remélem helyre jön a kapcsolatod a barátoddal és Istennel is.

2021. okt. 15. 20:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!