Miért a katolikus vallás terjedt el Magyarországon, és miért nem az Ortodox kereszténység?
3/ nincs igazad, nem kellett tartani a 2 birodalomtól,és amugy sem szivlelték egymást.
III. Ottónak több gondja is volt mintsem hogy velünk foglalkozzon, harcolt nyugaton, délen és északon is.
A Bizánciaknál meg akkortájt 3 császár is rövidesen váltotta egymást.Amikor III. Ottó követet küldött konstantinápolyba elmondta a szokásos "mondókát": - Az én uram a rómaiak császára,a nagyságos Ottó (stb) Nikephorosz Phokas, az skkori császár helyre ígazitotta: A te urad nem római, hanem egy barbár longobárd.(ez fent maradt forrásként) Egyszóval nem ismerte el a Római folytonosságot.Ezen kivül keleten elveszett szíria. Nekik is több gondjuk volt mintsem hogy velünk foglalkozzanak.
Jobban jártatok igy. Románia hiába ortodox mert elmaradottabb. Láttam egy youtube videón ahol Szent Parascheva ereklyéjéhez kényszerrel, erővel visznek egy nőt. A nő vivalkodik meg kiabál hogy ne vigyék óda. A videó címében írja hogy megszállott a nő. Mikor odavitték lenyomták a fejét hogy csókolja meg az erekjét meg a kezét is erővel rátették. A videó valós. Keressétek meg a yuotulubeon Sfânta Parascheva posedata cimen.
Ez hiányzik nektek?
A Kárpát-medence Géza fejedelem idejében részben Róma, részben Bizánc befolyása alá tartozott.
Géza fia, Vajk, miután megkeresztelkedett, Róma befolyása alá vonta az országot.
Koppány ellenben Bizánc befolyása alá akarta vonni az országot. Géza után a trónörökös az akkori rend szerint Koppány lett volna. Koppány a bizánci rítus szerint keresztelkedett meg.
Mint tudjuk, a Vajkból lett, Róma-párti, keresztény István a bizánci kapcsolatokat szorgalmazó, szintén keresztény Koppányt elrakta az útból.
Róma, vagyis a Római Patriarchátus 1054-ben kiszakadt az Egyházból. Onnantól egyértelmű lett, hogy az ország Róma befolyása alatt marad.
#6 Anjucta: a hívők lelki üdvössége szempontjából nincs jelentősége, hogy egy hívő "fejlettebb" vagy elmaradottabb országban él.
Sőt, az "elmaradottabb" országban élő hívőknek könnyebb a dolguk.
A megszállott nőről készített videót én is láttam. Nem érdemes efféle hatásvadász képsoroknak bedőlni anélkül, hogy a teljes történetet ismerné valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!