Miért ábrázolják Jézust hosszú hajjal?
Üdv. Egy dolog jutott eszembe miközben Bibliával kapcsolatos videókat néztem. Ugye ha Jézust ábrázolják festményen, filmben, rajzon akkor az esetek legnagyobb részében hosszú hajjal teszik. Ezt lehet tudni hogy miből alapozzák? Talán a Torinói lepel miatt? Én arra tippelek.
De! A Bibliában és azon belül az újszövetségben ez áll:
1 Korintus 11:14. Avagy maga a természet is nem arra tanít-é titeket, hogy ha a férfiú nagy hajat visel, csúfsága az néki?
Ezt ugyebár Pál apostol írta, aki maga is Jézus követője volt. Akkor miért volt ilyen véleménnyel a hosszú hajról ha a vezetője (a Torinói lepelre hivatkozva) hosszú hajat viselt? Előre is köszönöm a válaszokat.
https://www.youtube.com/watch?v=b4QcSqOgKhM
Ez a legkörüljártabb és egyben kompakt értekezés, amit az utóbbi időben láttam a kérdés kapcsán.
Ami érdekes megközeltés, hogy ugye Júdás csókkal árulja el, ami azt feltételezi, hogy nem rítt ki a tömegből, különben Júdásnak elég lett volna annyit mondania, hogy "keressétek a magasat/alacsonyat/sötétbőrűt/világosbőrűt". Az, hogy Júdásnak oda kellett mennie, hogy kijelölje, arra enged következtetni, hogy a tanítványok körében nem volt feltűnő, vagyis úgy nézhetett ki, mint akárki más a tanítványok közül.
A másik fontos szempont, hogy a Biblia nem ír Jézus külsőségeiről, ami szintén arra utal, hogy ez nem volt fontos. Ha én azt mondom, hogy John Zimbabwéből származik, akkor egy fekete afrikait képzelnek el az emberek, mert ha John történetesen fehér fickó lenne, azt jelezném külön, hisz nem az a norma ott. Vagyis az a tény, hogy a Biblia nem ír a külsejéről, következtethetünk arra, hogy népének jellemző képviselője volt, és azzal, hogy leírták a származását, el is mondtak mindent, amit tudni érdemes a külsejéről.
20
"ha nem jártak borbélyhoz akkor hogy lehetett rövid hajuk?"
azt írtam, hogy nem "rendszeresen", tehát nem minden nap járt
rovid szakálla volt
de ez is csak találgatás
Szia
Senki sem tudja pontosan, hogyan nézett ki Jézus, mivel a Biblia nem ír a külsejéről. Eszerint nem is lényeges, hogy hogyan nézett ki. Ugyanakkor a Biblia alapján lehet némi fogalmunk arról, hogy milyen volt a megjelenése.
Nem valószínű, hogy hosszú haja volt, mert ahogyan feljebb idézték, a Biblia azt írja, „hogy ha a férfinak hosszú haja van, gyalázat az neki” 1Korintusz 11:14.
Viszont, Jézus szakállas volt. Betartotta a zsidó törvényt, amely megtiltotta, hogy a férfiak elcsúfítsák a szakálluk végét a 3Mózes 19:27 szerint és a Galácia 4:4 leírása szerint. Továbbá a Biblia a Jézus szenvedéséről szóló egyik próféciában említést tesz a szakálláról, itt: Ézsaiás 50:6.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!