Kedves Izraeliták, szerintetek miért nem Jézus a messiás?
Mielőtt bármit is válaszolok, tisztázzuk már, hogy jól értem: szerinted az Újszövetségben a gyülekezetek tagjai, köztük Pál is, nem keresztények?
Ilyen tanítással én még sosem találkoztam.
Apcs 11:26 És lőn, hogy ők egy egész esztendeig forgolódtak a gyülekezetben, és tanítottak nagy sokaságot; és a tanítványokat először Antiókhiában nevezték keresztyéneknek.
Apcs 26:28 Agrippa pedig monda Pálnak: Majdnem ráveszel engem, hogy keresztyénné legyek.
1Pét 4:16 Ha pedig mint keresztyén [szenved], ne szégyellje, sőt dicsőítse azért az Istent.
Keresztyén
G5546 ὁ Χριστιανός, -οῦ (ho Khrisztianosz, -u)
Krisztus követője, Krisztushoz tartozó, keresztény
Etimológia: G5547
22# Szándékosan nem akartam neki ezt még bemásolni, mert előbb tisztázni akartam, hogy jól értem e az elképzelését, miszerint ők nem keresztények, illetve Pál sem az.
Még döbbenek.
Felesleges ezen megdöbbenni, egyre betegebb szekták tagjainak agymenését lehet itt olvasni hétről hétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!