Hogyan kezdhetek el hívő, keresztény életet élni?
Kisbaba koromban megkereszteltek, papíron református vagyok, de soha nem jártam se templomba, se hittanórákra, szüleim nem így neveltek. Ateista módon éltem mindig is, de újabban úgy érzem valami hiányzik az életemből, szerintem Isten az.
Hogyan kezdjem a vallásos életet? Elég, ha elkezdek Bibliát olvasni és templomba járni, vagy ez ennél bonyolultabb?
F/20
Szia
Fogadd meg Krisztus tanácsait, és tartsd meg amit tanulsz tőle "Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust."János 17:3
Egy nagy fenét nem fog válasz nélkül hagyni!
Legalábbis nekem már évek óta nem válaszol.
"Kérjetek és adatik nektek, keressetek és találtok zörgessetek és megnyittatik nektek." Ha az ember nagyon nagyon be akar valahová jutni akkor kopogtat, kopogtat kopogtat, de a végén már zörrget. Másrészt viszont kell hozzá az alázatos szív is.
"Isten a kevélyeknek ellen áll, az alázatos szívűekhez kegyelmes"
A jehovistákat inkább hagyd ki.
Meg a hitgyülit, és úgy általában a szektákat is.
Nem egészséges egy útkereső embernek őket hallgatni.
Kezdd el olvasni az Újszövetséget. Én ezt ajánlom:
Nem kell mindent elsőre megérteni vagy megcselekedni akarni belőle. (Mint ahogy egy jógakönyvben is vannak 1 csillagos meg 5 csillagos nehézségű gyakorlatok.)
Ha kérdésed van, olvass utána neten, könyvekben.
Néhány könyv kezdőknek:
C.H. Spurgeon: Mi a hit és hová vezet? (Evangéliumi Kiadó)
John Maisel: Isten-e Jézus? (Budapesti Nemzetközi Egyház)
Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó)
Pat Alexander: Gyermekbiblia (Omega Kiadó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!