Más is érezte azt, hogy a keresztények néha kevésbé megsoátóak, mint a nem keresztények?
"megsoátóak"
Nem vagyok biztos benne,hogy mit jelent ez a szó.
Csak sejtem..
Nagyon elírtam :D
Kevésébe megbocsátóak, azt akartam írni.
Nem is az, hogy nem megbocsátóak, én inkább ítélkezőnek mondanám - mármint a buzgó keresztényeket, tisztelet persze a kivételnek... De ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen folyamatosan szabályok közé szorítva élik az életüket:
- ezt szabad, ezt nem szabad
- ez bűn, ez nem bűn
- ez helyes, ez nem helyes
Nem tudnak lazítani. Az adventistáknál már az is helytelen, ha valaki megiszik egy pohár sört.
Ennek meg is lett az eredménye:
Szia
Valamit félre érthettél..
Mert a legtöbb keresztény így imádkozik: "...és bocsásd meg a bűneinket, miként mi is megbocsátottunk az ellenünk vétkezőknek" Figyeld meg, múlt időben van a mi megbocsátásunk. Tehát ha nem bocsátok meg másoknak, nincsen értelme Istenhez fordulni imában, mert mi magunk vagyunk az akadálya annak, hogy meghallgasson!
Krisztus azt mondta, még 77x is meg kell bocsátanunk naponta, ami nem számolgatást jelent, inkább éppen ellenkezőleg, ne számolgassuk, naponta hányszor bocsátunk meg pl. egy családtagunknak, munkatársunknak.... Krisztus ezt a mintát hagyta a követőire... aki nem teszi, éli így az életét, az Krisztusban hisz?
#7 "aki nem teszi, éli így az életét, az Krisztusban hisz?"
Zitus, tegyünk egy gondolatpróbát: Menjünk ki az utcára, random helyekre, és random vadidegen embereket csapkodjunk arcon, majd nézzük meg, ki fogja odaforditani a másik arcát is. Aki nem ezt teszi, az nem is keresztény szerinted?
A keresztények egy része csak akkor szeret ha te is keresztêny vagy.
Ha például màs a vallàsod gyűlölni fognak, lehetsz bàrmilyen jóember.
Abdullah
szerintem nem lehet altalanositani, hogy "a keresztenyek"
ez olyan, mint hogy "a magyarok" neha kevesbe megbocsatoak
mindenfele ember van mindenhol, de mivel veled ez tortent, azt hiszem, inkabb osszefuggest keresel ott, ahol csak egy merev / bunko csalad van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!