Kedves Keresztények ! Szerintetek Jézus maga az Isten, vagy pedig az Isten Fia ?
Jól tudom, hogy a katolikusok Bibliájában Jézus Istenként szerepel, a reformátusokéban például Jézus Isten Fia ? Ha tévednék akkor bocsánat.
Abdullah ;)
"A feleségem (keresztény) egyházi iskolákba járt, gáz lenne ha ekkorát tévedne. :) "
lehet, mondtak neki valamit, amit gyerekfejjel igy ertelmezett
a Biblia, plane az evangeliumok ugyanaz minden felekezetben, csak a katolikus Bibliaban van meg egy par plusz "fejezet"
az egyhazak neha maskepp ertelmezik ugyanazt a Bibliat, de ebben a kerdesben nem
7. vagyok.
Ugyanaz a jelentéstartalma. Attól még, hogy katolikus nem feltétlenül gyakorolja a vallását és nem is feltétlen jártas teológiai témákban. Az egyházi gimnáziumok annyiban különböznek az államiaktól, hogy nem heti egy hittan, hanem kettő van és hogy etika helyett filozófia van. A feleséged lehetséges, hogy az unitarianizmusra gondolt, mivel szerintük (az iszlámhoz hasonlóan) Jézus Krisztus egy nagyon nagy, magas hitű próféta volt, nem Isten (az Atya) Fia és nem is maga Isten.
"lehet, mondtak neki valamit, amit gyerekfejjel igy ertelmezett"
Lehet. Ezért is kérdeztelek titeket :)
Biztos vagyok benne, be is bizonyítom! Bemásolom ugyanazt a verset, miszerint Jézus Isten fia a Szent István társulat-féle Bibliafordításból (ez egy katolikus fordítás), majd a Károli-fordításból (ez egy református fordítás).
Szent István: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen"
Károli: "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."
Ez egyébként János 3:16-ban található
7. vagyok.
Meg persze minden keresztény ünnepet megtartanak, van lehetőség böjti menü igénylésére a menzán stb., de az már nem az oktatás része.
Akkor ez egy fatális tévedés volt a részemről/részünkről.
Köszönöm szépen a válaszaitokat !!!
Béke legyen Veletek.
Miért nem nézed meg te magad? Félsz az igazságtól?
Vidiripi
Kérd már meg a feleségedet, hogy mutassa meg hol írja a “katolikus Biblia”!
Nagyon kíváncsi vagyok.
#18:
Azt sem tudtam volna hogyan keressek rá :) És nem ezért van a gyakorikérdések.hu véletlenül ? :)
Korrekten megválaszolták nekem, amit mégegyszer köszönök szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!