Hívőktől kerdezném, hogy van e hasonló emléketek, illetve mi a véleményetek? (Részletesen lent)
Egy két éves koromból vanak olyan emlékeim hogy vissza akarok bújni édesanyámba mert emlékszem, hogy világra születésem előtt egy csodálatosabb, tisztább, boldogabb állapotban voltam egy gyönyörű helyen, amit szavakkal leírni képtelenség. Egy két emlék kép, de inkább érzések maradtak meg ebből az állapotból.
A kérdésem lehet az ezotéria vagy a filozófia témakörébe tartozna, azért teszem még is itt fel, mert én magam hiszek a szentírás igazságában, bizonyosságom van Istenben, és a megváltóban. És
1) kíváncsi vagyok hogy más hívőnek van e hasonló megtapasztalása, élménye?
2) miért lehet az hogy az írások írnak a halál utáni állapotokról, de mem szólnak semmit a születés előtti állapotokról?
Hiszen a lélek halhatatlan, Istentől származik akkor örökkévalónak kell e lennie? Létezhetett már földre születésünk előtt. Az igazság az, hogy az ember az lélek akinek teste van, nem pedig test aminek lelke van? Ha netán a tisztaság, szentség üdvösség állapotából érkeztünk erre a bukott világra akkor miért? Miért van oly nagy esély az elkárhozásra és olyan csekély esély vissza találni Istenhez? Leginkább arra vagyok kíváncsi hogy mi erről a személyes gondolatotok?
„kíváncsi vagyok hogy más hívőnek van e hasonló megtapasztalása, élménye?”
Igen van
„miért lehet az hogy az írások írnak a halál utáni állapotokról, de mem szólnak semmit a születés előtti állapotokról?”
Vannak tanúlmányok a születés előtti állapotokról is, mint például dr. Michael Newton „Lelkünk útja Létünk titkai” című nem tudományos, de nagyon szavahihető könyvei részben erről szólnak. Hypnózis alanyai nagyon érdekes dolgokról tanuskodnak a lelkek születés előtti előkészületeiről.
Nekem csak ez jutott eszembe, de kétség kívül van még több is.
Az általa leírt esetekből leszűrheted a válaszokat a többi itt feltett kérdésedre is.
Jézus szavai szerint mi nem születtünk Istentől hanem csak testtől és vértől, és ami megerősiti ezt az, hogy Jézus megkülönböztette magát amikor azt mondta: "aki felülről jött feljebb való mindenkinél".
Mi szerintem csak a Földről származunk. Minden részünk embertől született ezért kell újjá születni Istentől.
nem emlékezhetsz vissza az anyameh idoszakara, mert nem volt elegge kifejlodve az agyad
ezek csak ontudatlan fantaziak
14# nem emlékezhetsz vissza az anyameh idoszakara, mert nem volt elegge kifejlodve az agyad
Mert egy óriási nagy tévedés -de inkább hazugság- az emlék és az agy kapcsolata. Az agy a húst-testhez tartozik. Az emlékek és az emlék képek inkább a szellemhez. Peldának okáért a klinikai halál állapotában lévő embereknek vamnak tapasztalásai, miközben agyfunkciói nincsenek. Tök mindegy hogy hiteles e vagy sem. Hogy csak álom, hallucinacio vagy valóság.
Az agy működésének részleteit messze nem ismeri még a tudomány. Könnyen lehet, hogy attól még, hogy nincsenek észlelhető agyfunkciók, van valamiféle agyműködés, ami észlelést és emlékezést is lehetővé tesz. Talán még tisztább formában, mint normál agyműködés mellett, mert így egy sor "zavaró tényező" ki van kapcsolva.
De emellett nem tartom kizártnak, hogy a tudatosság és akár emlékezés is szellemi és nem fizikai alapú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!