Mi a "vallás"-od? Miért az ami? Mióta? Hány éves vagy?
Wicca vagyok kisgyermekkoromtól fogva, noha csak pár éve fedeztem fel, hogy az én "vallásomnak" neve is van, sok-sok kutatás után :)
Az okát én sem tudnám jobban megmagyarázni, mint mások: bő vallásismerettel rendelkezem, de a wiccában találtam meg azt az utat, ami megfelel a tapasztalataimnak, az elveimnek és hitemnek. Nem azért, mert ez "tetszik" és így a legkönnnyebb, hanem egyszerűen mert ebben hiszek - persze a wicca azt hirdeti, hogy minden vallás ugyanahhoz imádkozik, csak más történettel és hagyománnyal :)
Ezzel válik a wicca a Legfőbb Szeretet vallásává.
18/L
Jehova Tanúja vagyok.
Gyermekkoromban nem kereszteltek meg. Édesapám Katolikus volt, Édesanyám Református. Sajnos nem kaptam semmilyen vallásos nevelést. Mióta az eszemet tudom, hiszek Istenben. Soha nem volt számomra kérdés, hogy vajon létezik-e!? Tudtam, hogy van! Ha felnéztem a csillagos égre, ha megfigyeltem a természet szépségét, még beszéltem is hozzá. Mégis egy kérdés nem hagyott gond nélkül gyönyörködni. Miért engedi meg ezt a sok szenvedést és nyomorúságot??? Viszont azt is tudtam, hogy Ő erre is választ adhat nekem, hiszen mindenható. Volt többféle fordítású Bibliám. Vizsgáltam a vallásokat, de mindenhol csak szeretet nélküli dogmatikus csoportokkal találkoztam akik nem vették komolyan a Biblia tanításait. Vagy még azzal sem. Tudtam, hogy Krisztus követőinek ma is azt kell tenniük, mint amit tettek az első században. Hogy ingyen kell, kapják, amit a vallásuktól kapnak/Máté 10:8/ és, hogy ez elsősorban szellemi eledel, ami által jobbá és boldogabbá válik az életük. Szeretetnek kell köztük lenni, ami azonosító jel./János 13:35/ Aztán egy napon hozzám is bekopogtak Jehova Tanúi. Nem tudtam kik ők. De pár kérdésemre azonnal megmutatták a választ a saját Bibliámból. A következő héten már el is kezdtem tanulmányozni velük, természetesen ingyen és elmentem megnézni a gyülekezetüket. Tudtam, hogy megtaláltam, amit eddig kerestem. Majd két éven keresztül tanulmányoztam a Bibliát, és jártam az összejöveteleikre, mígnem minden fontos kérdésemre választ kaptam.
1997.03.08-án megkeresztelkedtem. Életem legjobb döntése volt! Azóta még mélyebbre ástam a Bibliai igazságokban. Most már én is segítek másoknak, hogy megismerhessék a Bibliájukat és választ kaphassanak sok fontos kérdésre.
37éves vagyok.
Üdvözlettel:
Attila :)
Oh ezaz,szóval nem csak én vagyok itt sátánista,4 éve..
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!