Mi a "vallás"-od? Miért az ami? Mióta? Hány éves vagy?
Református keresztény vagyok, de csak azért mert kiskoromban megkereszteltek és a szüleim is azok. Istenről meg van a saját véleményem, nem járok templomba.
14/L
Látom idézőjelbe tetted a vallás szót=)
Nos, engem 3 hónaposan református módra tartottak keresztvíz alá, azóta is hithű pogány vagyok =D
Viccen kívül, nem hiszek benne, hogy egy felsőbb személyiséggel felruházott, teremteni tudó hatalom áll fölöttünk. Annó konfirmáltam is, de nem akartam, csak azért csináltam meg mert balhé lett volna otthon. A szüleim is amolyan megkeresztelt ateisták de a konfirmálást elvárták mert szokás. Ennyit a vallásomról.
A HITEM pedig a következő:
Hiszek:
-a természet (gyógyító) erejében, szépségében
-hogy minden élőlény a földön a természet része, velem egyenrangú, ezért tiszteletet érdemel, különösen azok az élőlények, akik meghalnak azért, hogy energiájukból én élhessek
-minden ami történik velem, azt közvetlen vagy közvetett úton az általam tett dolgok, döntések határozzák meg, nem a sors és nem az istennek kikiáltott szellemi termék. A sorsom én vagyok, amit teszek azért felelős vagyok.
-minden és mindenki része egy körforgásnak, amiben értelmet nyer a létezésem és mások létezése.
- élek, hogy majd meghalhassak azért, hogy valaki megszülethessen, mint ahogy meghalt az is, aki után én megszülethettem.
-halálom után nem vár túlvilág. Eltemetnek, testem a szaprofita mikroorganizmusok szerves közreműködésével anyagaira bomlik, majd visszakerül a természet körforgásába.
-Az a tetteimből, jellemző tulajdonságaimból, gondolataimból, zenémből és alkotásaimból álló elektromos impulzusok által létrehozott információ amit bizonyos körökben léleknek neveznek, az pedig megmarad mindazok lelkében akik ismertek és szerettek.
Beléjük épül ami belőlem megmaradt, és az ő haláluk után ismét tovább adódik, és így tovább, mivel az idő kereke körbe-körbe forog.
Nagyjából ennyi. Kb. 10 éves korom óta élek eszerint.
Most 20 vagyok.
2 évesen római katolikusnak kereszteltek, aminek semmi értelme nem volt, mivel a családomban senki sem vallásos.
Én nem tudom (még), miben hiszek (pontosan), nem vetem el Isten létét, de nem is hiszem kimondottan, inkább úgy állok hozzá, hogy nem tudom, nem tudjuk.
A vallási dolgokat elvetem, a nagyrészét értelmetlennek, emberek által kitaláltnak tartom, ugyanakkor komoly és nagyon hasznos tanulságokat vontam/vonok le a vallási tanításokból (minden valláséból van mit megfontolni).
Hiszek a szeretet erejében mindenek felett, és az örökös változásban. Hiszek valamiféle sorsban, de nem abban, hogy fent egy emberke azt mondja, legyen ez a te utad, hanem abban, hogy mindennek oka van, ha más nem, akkor a múltbeli döntéseink, vagy életünket ért hatások.
Hiszek az ok-okozati összefüggésben, még akkor is, ha ezt az adott pillanatban legtöbbször nem, vagy tévesen értelmezzük.
19:40 vagyok ismét, és kicsit kiegészíteném magam. Sok egyházi dologgal nem értek egyet. Jézus nagyon bölcsen tanított, a szeretet a főparancs, az "alázat", a tartalom a fontos és nem a művi "szabályok" (gyógyított szombaton, nem végezte el a szertartásos mosakodást étkezés előtt... stb.), én az ő tanításai szerinti életre törekszem (ami semmiben nem különbözik a többi vallás lényegi tartalmától), aminek sok később meghozott egyházi szabály ellent mond vagy csak rosszul értelmezik és ezért aki kívülálló, abban azonnal felmerül az ellentmondásosság gyanúja (jogosan, de aki bakot lőtt, azok a vezetők egy része). Ismerek hasonló kritikus hívőket keresztényi körben (még papot is).
Van egy Hiszekegy imádság, szép hosszú, és van egy része, amiben nem tudok hinni, az "egy szent katolikus anyaszentegyház", mert ez kizárna minden mást még a többi keresztény felekezetet is, holott Jézus nem zárt ki senkit, aki törekszik a követendő életre, hiszen akkor a napkeleti bölcsek látogatása is értelmetlen volna, sőt, annak se lett volna értelme, amit Jézus a kereszten mondott az őt pártoló megfeszített bűnözőnek, amikor a másik gúnyolódott.
Mindezek ellenére én maradtam templomba járó, de nem csak azért, mert már szokásommá vált, hanem azért is, mert jó egy kicsit elszakadni és beülni és elmélkedni, egy héten 1 órát. Én nem rutinból vagyok ott és mormolok üres fejjel, nagyon sokszor elgondolkodok, levetítem a hallottakat az életemre, továbbgondolom, "vitatkozok" valahogy ezt a kis szobám rejtekén, vagy munkában, vagy az utcán járkálva, közlekedés közben, ahol ezer más teendő tereli el a figyelmemet minden nap, nem tudnám megtenni ugyanígy. Olyasmi számomra a templom és a mise, mint pl. a meditáció.
Tudom, hogy sok az üres keresztény, aki áhítatosan összetett kézzel mormolja az imát, de amint kilép a templomból, éli tovább züllött életét, és zavar, ha ismeretlenek az ilyenek miatt ítélnek meg rosszul, és hogy az ilyenek miatt sokszor úgy érzem, "magyarázatot kell adnom" a hitemre.
Ma már szabad vallásgyakorlás van, ha ez a szabad vallásgyakorlás akkoriban is meglett volna, amikor üldöztek vagy éppen államvallássá tettek 1-1 hitvilágot, nem hígultak volna fel a vallások olyanokkal, akik csak politikai érdekből vették fel, de teljesen elterelik az eredeti mondandót töltelék fölöslegekkel, téves dolgokkal.
Én pedig Jehova tanúja vagyok !
Azért vagyok az ,mert kerestem Istent ,mindig is hinni akartam .Több helyen is jártam ,kutattam,könyveket olvastam ,mert abban hittem ,hogy csak 1 "vallás" lehet igaz !
Jehova tanúit eleve kizártam a lehetőségekből ,mert hülyeségeket hallottam róluk és a tanításaikról.Aztán valamikor bekopogtattak hozzám ,egy biblia tanulmányozást felkínálva .Csak illedelmesség miatt nem küldtem el őket .
Gondoltam ,beszélgethetünk ,aztán majd ha olyan témákhoz érünk,szépen megmondom ,hogy ezzel én nem értek egyet !
Akárhányszor jöttek sosem volt ellenvetésem ,mert a felkészülésem során ,a Biblia verseket le ellenőriztem ,és már mielőtt megjöttek a Biblia mindig meggyőzött ,hogy igen ,igazuk van !
Ennek már 6 éve ,és egyetlen percig sem gondoltam meg magam vagy inogtam meg ,hogy nem jó helyen vagyok !Hiszem ,hogy megtaláltam az igazságot !Ja,37 éves vagyok !
Érdekes ,hogy a legtöbb vallásban van valami közös és hasonlít egymásra .Jehova tanúi sok mindenben különböznek,
a gyakorlataik és a tanításaik között is van több olyan amiben csak ők hisznek egyedül ,vagy csak ők teszik egyedül !És ezek is mind összefüggésben vannak a Biblia tanításaival !Ezek külön-külön is nagy bizonyítékok számomra és mindazoknak ,akik az igazságot keresik és nem
csak egy nekik tetsző vallást !
Római katolikusnak kereszteltek kb 2 hónapos koromban, de nem neveltek vallásosan. 8 évesen kezdtem ismerkedni a vallással, de csak pár hónapja találtam meg a saját utam, most 18 vagyok.
Sok mindennel nem értek egyet, amit az egyház mond, de azt is tudom, hogy mindegyiknek megvannak a maga hibái. Hogy miért vallom azt, amit, nehéz elmagyarázni, és nem is lehet pár sorban.
Jehova Tanuja leszek nemsokára.
Mert meggyőződtem a bibliát kutatva és megvizsgálva, hogy ez az igaz vallás.
Még semmi óta, de már nem kell várnom olyan sokat.
"jehova tanúja leszek NEMSOKÁRA":D ez nagyon lol...bocsi...
amúgy én most 23 vagyok, ateista családban nőttem fel. 19 éves koromban rámtalált Isten <3 pünkösdi gyülibe jártam, amíg ki nem jöttem Anglia, önkénteskedni 1 keresztény szállodában, sajna gyülibe csak kevésx van idpm menni, mert vas.nap is kell sokx melózni(vendégek miatt), ha tehetem, baptista, "free methodist" vagy "szabad" gyülibe járok, vagy esetleg a Hillsog-ba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!