Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha megjelenne Isten és 100%-os...

Ha megjelenne Isten és 100%-os valószínűséggel kijelentené, hogy nem kíván téged a mennyországban látni és ezen semmi nem változtathat, akkor mostantól szabadon bűnöznél?

Figyelt kérdés
Vagy még akkor sem hinnél neki?

2021. aug. 30. 17:48
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
62%
Olyan nincsen, ez paradoxon mert akkor kivételez emberekkel. Mindannyian bűnösök vagyunk bármiben lehet fogást találni rajtunk
2021. aug. 30. 18:08
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert akkor se vinne rá a lelkiismeretem.
2021. aug. 30. 18:16
 3/37 anonim ***** válasza:
100%
Attól függetlenül, hogy nem kerülhetsz be a mennyországba, a börtönbe még bekerülhetsz, szóval ne bűnözz :D
2021. aug. 30. 18:32
 4/37 KZitus ***** válasza:
78%

Szia

Ez a "mi lenne ha" fikció, ezért nem érdemes rá elméleteket gyártani.

Mennyire jó, hogy Isten nem úgy gondolkodik mint az ember :-)

"„Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim” – jelenti ki Jehova. „Mert ahogy az ég magasabban van, mint a föld, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál."Ézsaiás 55:8,9

2021. aug. 30. 18:35
 5/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert a saját vérmérsékletem, vagy hogy is mondjam, pszichológiai lényem dönti el, meddig vagyok képes elmenni, nem valaki más szabályozgatja ezt kívülről. És hiszitek, vagy sem, az ember így működik, a többi csak utólag körített magyarázat.

Aki pedig aljas, és nagy a mersze, azt az istenhit sem szokta fékezni.

2021. aug. 30. 19:36
 6/37 anonim ***** válasza:
48%
Agnosztikus vagyok. Ugyanúgy élnék, mint eddig: nem vagyok bűnöző, viszont a vallási felekezetek korlátozásai sem érdekelnek. A mennybe egyébként sem mennék, nekem az unalmas hely, a pokolban több az ismerős. Meg aztán lehet összehaverkodnék ott a démonokkal, és kártyáznánk egy jót.
2021. aug. 30. 20:55
 7/37 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem érdekes kérdés. Nem lehet, hogy inkább nem tudsz rá válaszolni? Gondolom, annyira a saját világodban élsz, hogy az attól eltérő alternatívák megválaszololása nehézséget okoz neked.

2021. aug. 30. 20:58
 8/37 anonim válasza:
100%
Katolikus vagyok, hiszek Istenben, Krisztusban, törekszem a jóra, este imádkozom egy mi atyánkot, de azt hogy mivan oda át nem tudja élő ember. Sem pap, sem pásztor, sem püspök. Törekedni kell a jóra, ne ártsunk senkinek. De éljük a magánéletünket ahogy akarjuk! Csak jó emberek legyünk majd kiderül mi lesz
2021. aug. 30. 20:59
 9/37 anonim ***** válasza:

És ezt nem gúnyból mondtam, hanem ez jön le a válaszodból. Szóval elnézést, ha provokatívan hangzott, a kijelentésem.

(6-7-es voltam)

2021. aug. 30. 21:08
 10/37 anonim ***** válasza:

Örülnél neki, Luci?

Ezt inkább csak a hívők csinálnék így - az ateistáknak van saját tartása.

A normálisabb hívőknek is, de nekik ez nagy trauma lenne, szóval ott akármi történhetne.

2021. aug. 30. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!