Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyetértek a fidesszel abban,...

Egyetértek a fidesszel abban, hogy levitték a beleegyezési korhatárt 12 évre?

Figyelt kérdés

Tehát a fidesznek hála már a 12 éves gyerekeknek is legális a szex az ország törvényei szerint.

Én keresztényként ezt hatalmas bűnnek látom, nem is értem, miért kellett ezt megengedni.

2021. aug. 28. 18:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Válaszolok neked én, mert úgy nézem, hogy nagyon ignorálnak. :DD

Ha megnézed, hogy a törvény milyen eseteket "tilt", akkor azt fogod kapni, hogy egy 17 éves egy 12 évessel lefeküdhet.

[link]

2021. aug. 30. 09:31
 22/28 anonim ***** válasza:
Bocsánat, de én magát a törvényt másoltam be. Ott nincs szó ezekről. Tehát ha nincs benne, akkor minden egyéb, finoman fogalmazva kitaláció.
2021. aug. 30. 14:50
 23/28 anonim ***** válasza:

Ok, hát, nem sok agyat osztottak neked.

A Btk. arról szól, hogy mit büntet, nem pedig arról, hogy mit szabad. Ha valamit nem írnak le, mint büntetendő dolog, akkor szabad.

Más szavakkal, az a törvény azt jelenti, amit a kérdező állított, pontosabb azzal a kiegészítéssel, 18 év alatti feküdhet le 12 évessel.

2021. aug. 30. 14:52
 24/28 anonim ***** válasza:
0%
Kértem, hogy adjatok forrást, ezt kaptam. Nem nekem nincs agyam akkor, hanem nektek, hogy KÉPTELENEK vagytok értelmes és hivatalos forrást adni.
2021. aug. 30. 18:20
 25/28 anonim ***** válasza:
32%

Megkaptad, ha a Btk. valamit nem büntet, akkor azt szabad. A törvény leírja, hogy mit büntet, amit mondtam azt nem.

2021. aug. 30. 18:23
 26/28 anonim ***** válasza:
És abban hol van leírva az, amit állítotok te egysejtű ostoba?
2021. aug. 30. 19:56
 27/28 anonim ***** válasza:

Azt írja a törvény hogy, szexuális visszaélést követ el az, aki 18+ évesen olyasvalakivel lép szexuális kapcsolatra, vagy bír rá, hogy valakivel szexuális kapcsolatot létesítsen, aki nincs még 14 éves (198. § [1]).

Tehát aki 18 év alatt teszi ezt egy 14 év alattival, nem követ el visszaélést. Aki 18+ évesen teszi 14+ évessel, szintén nem követ el visszaélést.

Emellett szexuális erőszaknak számít az, ha egy személy olyasvalakivel lép szexuális kapcsolatra, aki még nincs 12 (197. § [2]).

Tehát:

12 év alatt: nemi erőszak, akárhogyan is történik (ha beleegyezik, akkor is)

12 évestől és 14 év alatt: ha az illető belegyezik, és a partnere még nincs 18 éves, akkor nincs gond, ha a partnere már elmúlt 18, akkor visszaélés a partner részéről.

14 éves kortól már 18 év fölöttivel is léphet szexuális kapcsolatra, ha a fiatalabb belegyezik, az idősebb nem követ el visszaélést.

A beleegyezés hiánya természetesen automatikusan nem erőszaknak minősül, a kor legfeljebb a büntetési tétel kiszabásában számít.

Tehát ebből az következik, hogy a beleegyezési korhatár 12 év.

2021. aug. 30. 21:16
 28/28 anonim ***** válasza:
Hát sajnos megint aktuális lett a kérdés... Ugye van a "pedomaci" tanársegéd, aki 39 évesen egy 15 éves fiúval tart fenn homoszexuális kapcsolatot. Nos ez max morálisan nincs rendben, ennek a törvénynek "hála" nem büntethető.
2023. febr. 15. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!