Egyetértek a fidesszel abban, hogy levitték a beleegyezési korhatárt 12 évre?
Tehát a fidesznek hála már a 12 éves gyerekeknek is legális a szex az ország törvényei szerint.
Én keresztényként ezt hatalmas bűnnek látom, nem is értem, miért kellett ezt megengedni.
De most őszintén milyen megtorlást szeretnél és ki ellen?
Én 10 évesen sem csináltam azt, amit nem akartam. Nem loptam, nem öltem, nem ültem be idegenekhez.
Továbbá.
1. Felnőtt embernek, most sem legális.
2. Ha legális is lenne a szülők még mindig ott lennének elrettentésnek. (ami a gyereket akkor sem érdekel feltétlenül, ha illegális).
Itt arról van szó, hogy egy 14 éves nem kerül be a pedofilok listájára, ami őszintén valljuk be, hogy egy normális intézkedés.
Egyébként meg ezt nem most találták ki.
Ja és még annyit, hogy a attól mert fiatal valaki, tényleg kiszolgáltatott, de nem hülye. Nem kell őket alacsonyabb lénynek tekinteni. És úgy sem nevelni, hogy ül be egy vadidegenhez, a gyereket meg a gólya hozza.
Nem értek vele egyet, de mit is várunk egy olyan "párttól", ami hazaszökteti egy nemzetközi pedofilhálózat oszlopos tagját, aki majd szabadon engedi.
Ugyanakkor azt is gondolom, hogy egy 12 éves szexuális felelősségéről nem a törvénynek kell gondoskodnia, hanem a szüleinek.
Ez olyan, hogy a dohányzás sincs megtiltva nekik azon túl, hogy nem vásárolhatnak. Attól még egy szülőnek szerintem figyelnie kell, hogy ne kezdjen dohányozni, nem mondhatja, hogy "hát a törvény tiltja, nekem nincs több dolgom."
Mindenesetre a Fidesz kereszténysége egy marketingduma, egy maszlag. Ez egy neoliberális szekta, rohadtul nem érdekli őket semmiféle erkölcsi felelősség, amíg a profit megvan. Ha holnaptól az lesz kifizetődőbb, ha muszlimok vagyunk, holnaputántól már stadionok helyett mecseteket építünk. Lásd azeri baltás gyilkos esete.
Miért most háborodtál fel? Évek óta így van. Pontosabban, akkor 12 év a beleegyezési korhatár, ha a másik fél nincs 18 éves.
Azt hogy te bűnnek tartod, az a te egyéni szociális problemád. A bűn és a bűntett nem ugyanaz.
Nem, nem tartom helyesnek, hogy egy 12 éves szexuális életet éljen. Az én lányom 12 évesen gyerek volt, és Barbie babával játszott.
De nem vagyunk egyformák. Pld. van egy népcsoport, ami elég nagy számmal képviselteti magát Kelet-Közép Európa társadalmaiban, ahol a lányok korábban érnek.
Én erdélyi vagyok, és jól emlékszem, hogy uniós felháborodást okozott, amikor a helyi cigánykirály lánya 12 évesen férjhez ment a 15 éves barátjához. Nem, nem volt polgári esküvő, azt a törvények itt sem engedik meg, de volt egyházi, és 3 napos lakodalom, közvetítette a tv, és a násznagy az akkori pénzügy miniszter volt.
Ha nem csináltak volna ekkora cirkuszt belőle, a kutya nem foglalkozott volna vele. De így balhé lett belőle.
Jól emlékezem, hogy nyilatkozott az ifjú pár a tv-ben, a férj egy 15 éves siheder volt, az ifjú arát meg simán 20 évesnek néztem.
14# Megkerestem, köszönöm. Ide is bemásolom és mutasd meg kérlek, hogy amit állítasz, az hol van itt?
Szexuális visszaélés
198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele vagy mással szexuális cselekményt végezzen, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Ha a sértett az elkövető hozzátartozója vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése alatt áll, illetve az elkövető a szexuális visszaélést a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve követi el, a büntetés
a) az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évtől nyolc évig,
b) a (2) bekezdésben meghatározott esetben egy évtől öt évig
terjedő szabadságvesztés.
(4) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel a vele kapcsolatban fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végez, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Szexuális erőszak
197. § (1) Szexuális erőszakot követ el, és bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki
a) a szexuális kényszerítést erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel követi el,
b) más védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát szexuális cselekményre használja fel.
(2) Szexuális erőszakot követ el az is, és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntetendő, aki tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez vagy végeztet.
(3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt
a) tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére követik el,
b) az elkövető a hozzátartozója, vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése, illetve egyéb módon a hatalma vagy befolyása alatt álló személy sérelmére követi el, vagy
c) azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többen követik el.
(4) * Öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő,
a) aki a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekményt
aa) az (1) bekezdésben meghatározott módon,
ab) a (3) bekezdés b) pontjában meghatározott sértett sérelmére, vagy
ac) a (3) bekezdés c) pontjában meghatározott módon
követi el, vagy
b) ha a (3) bekezdés a) pontjában meghatározott bűncselekmény a (3) bekezdés b) vagy c) pontja szerint is minősül.
(4a) * A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés, ha a (4) bekezdés a) pont aa) alpontjában meghatározott bűncselekmény a (4) bekezdés a) pont ab) vagy ac) alpontja szerint is minősül.
(5) Aki szexuális erőszak elkövetéséhez szükséges vagy azt könnyítő feltételeket biztosítja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Nem propaganda, ez egy 2013-as törvénymódosítás. Ezért is nem értem, a kérdezőt, miért most háborodik fel. Akkoriban háborogtak éppen elegen, de a törvénymódosítás maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!