Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Amikor meghal az ember egyből...

Amikor meghal az ember egyből kimegy belöle a lélek?

Figyelt kérdés

Amikor meghal az ember egyből kimegy belöle a lélek?

Jehova Tanui ne valaszoljanak nem szeretnem.... Katolikusok, reformatusok, evangelikusok valaszat varom.!

Ha meghal az ember abban a percben kimegy a lélek? És ISTEN ITELOSZEKE ELÉ ÁLL? Es utanna megy a lelek az itelet utan a mennybe pokolba? Tehat ha meghal valaki ebben a percben a lelek abban a pillanatban ha kiszall Isten ele all iteletre Pontosan az Atya vagy Fiu iteli meg??? Vagy egybol a Menny es a pokolba kerul? Vagy elobb Isten ele all aztan menny es pokol?? Ti hogy gondoljatok ezt A dolgot?

2021. aug. 20. 21:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Nemhiába vannak virrasztás ők meg halottakért való imádkozás ők az ortodoxnál. Mikor kimegy a lélek akkor Se a mennybe Se a pokolra nem kerül mert az csak az Ítélet Napja után lesz.

Hanem egy olyan állapotba kerül hogy lejatszódnak filmszerű én a bűnei meg megvilágosodik róla hogy mit kellett volna másképp tennie és gyötrik a bűnei emlékképei. Ezt a magyar ortodox egyház honlapja jobban leírja, én is onnan olvastam.es elhiszem hogy úgy van. Van egy bizonyos idő amíg az ember vagyis a lélek abban a bizonyos állapotban van azután megnyugszik és a Feltamadasig ,,alszik,,. Az ember bűnei nagyságától függ meddig van abban az állapotban. Még abban az állapotban is meg lehet bánni a bűnöket és megtérni de aki életében rossz volt az szerintem akkor sem bánja meg a bűneit csak a gyotrodestol akar szabadulnim. Ez ,,szent titok,, csak.Isten tudja és Ő ítéli meg őket a Nagy Napon. Azért kell imádkozni a halottakért hogy kikerüljenek abból az állapotból hamarabb mert az imádság rá hallgat Isten és hogy üdvözöljön az a lélek.

2021. aug. 22. 10:56
 22/23 anonim ***** válasza:
8 grammal kevesebb lesz a test, na ez az...
2021. aug. 22. 12:11
 23/23 anonim ***** válasza:

"Nemhiába 2 napot várnak a temetessel."

Ez azért van, hátha még nem halt meg. Régen az angoloknál sok embert eltemettek úgy, hogy még élt, és később derült ki, amikor fölhasogatta az ujjait a koporsóban, de nem tudott kijönni. Aztán vezették be, hogy zsinórt kapott a kezébe, a másik végén csengő volt. Húzták is elő szépen a koporsóból az embereket utána, ahogy kell.

"olyan állapotba kerül hogy lejatszódnak filmszerű én a bűnei meg megvilágosodik róla"

Ilyen előfordulhat az emberrel veszélyhelyzetben, de nem kötelező.

Ez arra jó, hátha előkerül valamilyen megoldás, mentő ötlet.

"8 grammal kevesebb lesz a test"

Ez egy városi legenda, és létezik 2, 7, 8, és 23 grammal is.

Persze ez nem igaz. A testből sok minden anyag távozik, ennyivel lesz könnyebb.

Egy túlvilági léleknek viszont nem lenne evilági súlya.

Amúgy a külső lélek létezését tiltja az energiamegmaradás.

2021. aug. 22. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!