Amikor meghal az ember egyből kimegy belöle a lélek?
Amikor meghal az ember egyből kimegy belöle a lélek?
Jehova Tanui ne valaszoljanak nem szeretnem.... Katolikusok, reformatusok, evangelikusok valaszat varom.!
Ha meghal az ember abban a percben kimegy a lélek? És ISTEN ITELOSZEKE ELÉ ÁLL? Es utanna megy a lelek az itelet utan a mennybe pokolba? Tehat ha meghal valaki ebben a percben a lelek abban a pillanatban ha kiszall Isten ele all iteletre Pontosan az Atya vagy Fiu iteli meg??? Vagy egybol a Menny es a pokolba kerul? Vagy elobb Isten ele all aztan menny es pokol?? Ti hogy gondoljatok ezt A dolgot?
Vallási kérdést lehetne a vallás kategóriába?
Nem mindenki hisz a lélekben.
Szigorúan véve ez se nem vallási, se nem ezoterikus kérdés.
Az ember komplexum felépítésének szerves része a lélek, ennek hiányában az ember nem is "működőképes".
Ja, csak akkor tisztázni kellene, hogy a kérdező miféle lélekre gondolt?
Az a lélek, ami "kimegy" - az vallási téma, és amúgy nem létezik.
Érdekes kérdés. Valószínűleg már előtte is megtörténhet.
Én egyszer megéreztem egy rokonomat, hogy ott van velem, mintha elbúcsúzna és 1 nap múlva meghalt.
Olyan szempontból létezik lélek, hogy az ember fizikai alapja mellett emlékek, gondolatok, érzések, érzelmes összessége is és ilyen formában a fizikai valója mellett van egy "én tudat" ami az egész testre kivetül.
Másrészt valahol a lélek hasonló, mint a számítógépen az operációs rendszer. A hardveres felépítés mindenkinél nagyjából azonos. Mellette a rendszer is hasonló, de mégis más. Vannak eltérőek mint a Linux-Mac-Windows.
És az azonos alapokon lévő is kicsit más. Más háttér, más játékok, programok, más lementett dolgok. Ugyanaz az alap, mégis minenki gépe kicsit egyedi. Letisztult rendben tartott, van akinek tele van mindennel, másnak vírusos.
Annyi a különbség, hogy az operációs rendszernek nincs éntudata, csak teszi a dolgát. Viszont ha kikapcsolod akkor "megszűnik" ha tönkremegy a gép akkor elveszik az adat.
Nyilván olyan szempontból ez sem igaz, hogy egy gépről ki tudod menteni a dolgokat, az emberi agyból viszont (egyelőre) nem. ÉS ilyen formában a lélek sem megy sehova, hanem elpusztul a testtel és feledésbe merül.
szerintem vallástól függetlenül ha valaki meg hal és nézzünk a tudományos dolgokat akkor az a legjobb válasz hogy amíg van agyi aktivitás addig a lélek a testben marad!
mert mi is a halál? ugye van biológiai és klinikai! a klinikaiból újra lehet éleszteni ez az amikor a szív áll meg viszont ha biológiai van azaz ha az agy áll le azt sehogy sem lehet vissza kapcsolni!
egyértlemű ha van lélek akkor az az agyban van és amig az agy aktív addig a lélek a testben van majd csak ezután megy ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!