Miért hiszik azt sokan, hogy aki meleg, az ateista, vallásellenes, baloldali és/vagy liberális is?
Én sem vagyok liberális, mégis éppúgy elfogadom a melegeket, mint a heterókat. Nekem ez nem szempont.
Az átlagembernek azt is nehéz elfogadni hogy hívő vahyok, nem pedig vallásos. A két szót meg sem tudják különböztetni.
"Miért hiszik azt sokan, hogy aki meleg, az ateista, vallásellenes, baloldali és/vagy liberális is?"
Miután meleg, ateista, vallásellenes liberálisnak vallják magukat
"A nàci Jobbik"
Jobbik már rég nem szélsőjobb. Átálltak balra, hazaárulónak
"
Utolsó telibe találtad...Aktivista vagyok,s rengeteg diákot alkalmaz a Demokratikus Koalíció hogy a nekik bem tetsző kommenteket itt lehúzzák..A FB-on ugyanezt csinálják.."
Nem csak a DK, az ateista mémbázisnak is van itt vagy három embere, akik trollkodnak
""Miért hiszik azt sokan, hogy aki meleg, az ateista, vallásellenes, baloldali és/vagy liberális is?"
Miután meleg, ateista, vallásellenes liberálisnak vallják magukat"
Módosítom magam, elnézést kérdező! Félreértettem valamit. Az lmbtq propaganda állítja be így a melegeket, de valójában a legtöbb meleg olyan, mint te. Nagyon sokan utasítják el az lmbtq-t. És sokan meg is gyógyultak már, mert tudják, hogy pszichés betegség.
Sok áldást kívánok Neked!
"Kigyógyulni" ebből nem lehet; olyan nincs, hogy valaki a saját neméhez vonzódik, aztán egyszercsak többé már nem. A vonzalom, szeretet nagyon mélyen gyökerezik az emberben. Az más kérdés, hogy sokan letagadják azt, amit éreznek. Én is sokáig így voltam vele. Nem vallottam be magamnak sem, hogy mit érzek. De ez egy egészségtelen, megbetegítő állapot. Amióta nincs bennem ez a tagadás, sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb vagyok.
""Kigyógyulni" ebből nem lehet; olyan nincs, hogy valaki a saját neméhez vonzódik, aztán egyszercsak többé már nem"
Rengetegen meggyógyultak, rengeteg bizonyság van erről könyvekben, videókban, úgyhogy nincs igazad. Olvasgass: [link]
"A vonzalom, szeretet nagyon mélyen gyökerezik az emberben"
Ez nem jelent semmit, ettől még pszichés témakör.
Én ebben nem hiszek, pont azért, mert tudom, milyen az, amikor az ember hazudik önmagának. Ezek a "gyógyulások" is ilyesmik lehetnek. Nagyon akarok hinni valamiben, ezért bebeszélem magamnak.
@26, ahogy gondolod, te életed, nem az enyém
" Ezek a "gyógyulások" is ilyesmik lehetnek. "
Nem, nem olyanok. A normál pszichológia szerint te áltatod magad, nem az, aki meggyógyult. Önbecsapással nem lehet hirtelen másik nemet kívánni szexuálisan. És nem bölcs dolog olyanról nyilatkozni, amit nem olvastál, vagy nem hallgattál meg. De mondom, ez a te ügyed
Mi az a "normál pszichológia". Tudományos értelemben ez az illető, akit linkeltél, sarlatánnak számít. Hogy az-e, én ezt nem tudom eldönteni, csak a saját érzelmeimről tudom beszámolni. Én 21 éves koromig heterónak mondtam magamat, noha éreztem, hogy a fiúk vonzanak, de ezt kínos lett volna bevallanom. Azóta meg elismerem, hogy mi a helyzet. Össze tudom hasonlítani a két állapotot. Az előbbi a betegebb, mind fiziológiailag (sokkal több testi bajom volt, gyomoridegesség, görcsök, mellkasi fájdalmak stb.), mind lelkileg. Csak mostanság ébredtem rá, hogy ez a két dolog mennyire összefüggött, mennyire a tagadásból eredhettek ezek a testi tünetek is.
Kérdező!
Én például nem hiszem, a meleg lehet ateista is és Istenbe hívő is lehet baloldali és jobboldali is egyaránt.
A bűn egy szellemi valóság egy gonosz angyal aki nem válogat akit meg tud kötözni azt a hatalma alá veti és szolgája lesz de a szabadulás ebből az állapotból Jézusban van.
Mivel sok jobboldali, harmadikutas, illetve egyes baloldali (például vallásos szocializmus vagy teokratikus szocializmus, esetleg vallásos kommunizmus) eszmék eléggé összefüggnek a vallásossággal. A legtöbb vallás pedig elítéli a meleg, transznemű stb. életmódot. Én keresztény vagyok, elég mélyen vallásos, ezért ebből fakadóan ennek a vallásnak a teológiájában vagyok a leginkább járatos, de érdekelnek más vallásoknak a teológiái, illetve a vallástudomány is, tehát azokban is eléggé járatos vagyok, de mégis a kereszténységben vagyok a leginkább járatos, mert ebben hiszek. A kereszténységgel és Jézus tanításaival éles ellentétben áll az ILYEN ÉLETMÓD. Minden embert szeretni és tisztelni kell, viszont a rossz, bűnös tulajdonságokat el kell ítélni és segíteni kell az ilyen életmódot folytató embereknek. A Szentírás szövege eléggé világosan fogalmaz:
"Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők, Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát." Újszöv., Pál apostol 1. levele a korinthusbeliekhez, 6. fej., 9-10. vers
A férfiszeplősítő és a pulya olyan emberekre utal, akiket manapság LMBTQ+-nak nevezünk, a paráznában pedig benne van az összes Isten által tiltott, szexuális, szemérmetlen cselekedet.
Pál apostol szerint mindenki megtérhet és a Szentháromság Isten mindenkinek megbocsájt, aki megtér, őszintén, szívéből megbánja a bűnös, Isten tanításaival ellentétes tetteit, bocsánatot kér az Úrtól és ezek után keresztényi életet folytat, elhagyja rossz, bűnös életét, másoknak is segít megtalálni a Szentháromságot, aki három személyben egy Isten. Pál is bűnös életet élt, judaista vallásúként úgy gondolta, hogy minden a külsőségeken múlik, mindig elment a zsinagógába és az első sorban borult térdre a rabbi előtt, kiválasztottnak tartotta magát, de ennek ellenére szívében és tetteiben is üldözte magát Istent, viszont megtért, Isten szolgája lett, terjesztette az Evangéliumot és az egyik legmeghatározóbb keresztény lett, akit Jézus 13. apostolának fogadott.
A legtöbb vallás vagy egyenesen bűnként, véteknek vagy nem helyes dologként tekint rá.
Ha nem vagy római katolikus, akkor is javaslom, hogy nézd meg Hodász András atya, illetve Laci atya videóit a témában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!