Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus fiúk-lányok mikor...

Katolikus fiúk-lányok mikor maszturbáltatok tiniként meggyóntátok a papnak?

Figyelt kérdés
Én soha nem gyóntam meg, csak otthon Istennek! Papnak nem féltem hogy kifecsegi... de amúgy ez olyan vissza élés , miköze papnak a magánéletemhez? 21/F
2021. aug. 15. 17:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
[ma 10:12]: Fura sztori. De ha a pap nem nevesítette meg, hogy ki volt az, hanem csak azt mondta, hogy "valaki bejött hozzám gyónni és ez meg az", akkor az nem a gyónási titok megsértése. Ha a pap azt mondta, hogy "Kis Jóska bejött hozzám gyónni és ez meg az", akkor azzal megsértette a gyónási titkot.
2021. aug. 16. 10:20
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem nevezte meg. De akkor is bűnt követett el mert megmondta hogy gyonasvan hallotta.
2021. aug. 16. 10:21
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha megnevezte volna akkor felveszem telefonnal és a püspöknek megmutatom.
2021. aug. 16. 10:21
 14/18 anonim ***** válasza:
[ma 10:21]: Nem, ha nem nevezte meg (és nem is tette a közösség számára kitalálhatóvá), akkor nem követett el bűnt. Abban az értelemben nem, amiben a katolikusok a bűnt értik.
2021. aug. 16. 10:22
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem nevezte meg.
2021. aug. 16. 10:39
 16/18 anonim ***** válasza:

"Hát, azért szerintem azzal van baj, ha valaki szentségtörést követ el."

Ha nem áldozik, akkor hogy követ el szentségtörést? Akkor követne el, ha nem gyónja meg, de megy áldozni. Én arra hívtam fel a figyelmét, hogy nem szükséges gyónnia, de akkor nem is áldozhat. Pont azért, hogy ne kövessen el szentségtörést.

2021. aug. 16. 18:28
 17/18 anonim ***** válasza:

[tegnap 18:28]: "Ha nem áldozik, akkor hogy követ el szentségtörést? Akkor követne el, ha nem gyónja meg, de megy áldozni. Én arra hívtam fel a figyelmét, hogy nem szükséges gyónnia, de akkor nem is áldozhat. Pont azért, hogy ne kövessen el szentségtörést."

- Talán én értettem félre, én úgy értettem, hogy ő elment gyónni, de szándékosan érvénytelenül gyónt, ami már szentségtörés, és önmagában baj. Ha még áldozik is, azzal tetézi. De igazad lehet, újraolvasva a kérdést, nem is biztos, hogy elment gyónni. Akkor persze valóban nem baj.

2021. aug. 17. 07:36
 18/18 anonim ***** válasza:

Legalábbis én így értelmeztem. Nyilván az is szentségtörés, ha szándékosan kihagy egy súlyos bűnt. Pláne, ha még így áldozik is. De számomra se teljesen egyértelmű, mert elején az önkielégítésre helyezi ki, végén pedig a magánélettel zárja, ami sokkal tágabb fogalom.

2021. aug. 17. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!