Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az a Szenthagyomány?

Mi az a Szenthagyomány?

Figyelt kérdés

A katolikusok meg az ortodoxok ki kéne adjanak egy könyvet aminek az lenne a címe hogy Szenthagyomány és benne volna a Mária mennybemenetel meg minden ami kimaradt a Bibliából. Meg lehetne egy elomagyarázata a könyvnek hogy a Szenthagyomány ki találta ki és honnan ered meg minden hagyomány mellé bibliai idézet vagy valami.

Akkor a reformátusok is tudnak a Szenthagyományt. Már nem úgy van mint régen hogy csak a papok olvashattak és a nép nem.

2021. aug. 15. 00:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyebkent a szenthagyomanyok nem titkok, a reformatus teologian is tanitanak belole a lelkesztanoncoknak, hogy ismerjek ok is pl. a katolikus szenthagyomanyt.
2021. aug. 15. 20:56
 12/17 A kérdező kommentje:
Luther meg Kálvin hogy nem alapították Szenthagyányt? Ha a Biiabol úgyis kivágták dolgokat akkor mindegy lett volna ha újat tesznek. Habár a predesztinacio is egy eretnek református hagyomány. Mert ha igaz volna a predesztinácio.akkor nem kéne jónak lenni csak rossznak mert Usten úgyis a mennybe küld akit akar ha rossz is, aki jó meg hiába jó ha nem akarja Isten udvoziteni. Én már kilencedikes koromban Sem hittem el a predesztinacio amikor tanítottak vallasorán, de most 32 évesen még annyira sem hiszem. Az inkább a Sátán által sugalmazott valami hogy ne legyünk jók mert Isten úgyis azt üdvözítő akit akar. Kálvin meg Lehet keresztények voltak, hogy nem értek ezt fel ésszel, a predesztinacio éreznek dolog mert teljesen szembemegy a Bibliával mert Isten mindenkit beenged aki zörget az ajtóján. A 80- As katekerdest se értem hogy miért kell a pápista misét ( meg úgy nevezni) összehasonlítani a reformátussal és karomolni.
2021. aug. 16. 00:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem alapítottak, ezt nem lehet alapítani. Főleg nem 1500 évvel később. Viszont ők is felhasználták teológiájukhoz, gyakran hivatkoztak számos kérdésben az apostoli atyákra.
2021. aug. 16. 18:10
 14/17 A kérdező kommentje:
Lehet nemcsak felhasznaltak hanem meg is hamisitottak. A predesztinacio is egy hamis tanitas. Mert Isten mindenkit szeret. Es a predesztinacio amit a reformatus tanit ketsegbe vonja Isten igassagat. Mert ha ugyis az udvozul akit Isten akar akkor nem kell jo legy. Szoval hamis tanitas.
2021. aug. 16. 19:31
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Pontosabban a kettős predesztináció hamis tan, ne keverjük a kettőt.
2021. aug. 16. 20:12
 16/17 A kérdező kommentje:
Kilencedikben reformatus vallasoran tanultuk a predesztinaciot, akkor voltam 15 eves. Es akkor se hittem el hogy igaz. Mert ha igaz lenne akkor mindenki rossz lenne, nem lenne erdemes megterni mert Isten ugyis azt kuldene a mennybe amit akar. Sajnos azt kell mondjam a sajat vallasom eme tanitasarol hogy egy eretnek dolog mert szembehelyezkedik Istennel, s az Igejevel amiben az van hogy mindenki udvozul Aki Elfogadja Jezust. Nem ertem hogy hihetik meg el es nekem ne magyarazza senki hogy mi az alapja. Nincs bibliai alapja mert a gonosztevo a halala orajaban is megtert aki Jezussal a kereszten volt es addig nem gondolta hogy megter.
2021. aug. 16. 21:17
 17/17 A kérdező kommentje:

Megsugom a halal utan bekerulsz egy allapotba ( magyar ortodox egyhaz oldalan olvastam es el tudom hinni mert letezik Lelek) amiben a buneid filmszeruen lejatszodnak elotted es gyotornek. Minel tobb a bunod annal inkabb szenvedsz es minel kevesebb annal kevesbe. Ez egy penitencia a leleknek, egy allapot es elarulom meg ebbol az allapotbol is meg lehet terni, de aki megatalkodott az mikor gyotrodik is VAGY ATKOZZA iSTENT VAGY CSAK A GYOTRODESTOL AKAR SZABADULNI ES NEM ELFOGADNI ISTENT. Isten azert adja ezt az allapotot a leleknek hogy meg legyen eselye megterni. Mikor lejar ez a penitencia vagy lelki allapot mert ez nem a vegiteletig tart hanem egy Penitencia a bunok fuggvenyeben akkor a lelek megnyugszik. Azert kell imadkozni a halottakert hogy minel hamarabb terjen meg Istenhez vagy ha megtert Istenhez es ugy halt meg (de akkor is vannak bunei mint mindenkinek) akkor minel hamarabb keruljon ki abbol az allapotbol es ne gyotrodjon. Ezert imadkoznak a halottakert es azert van 7 evig megemlekezes az ortodoxoknal bar nem tudom miert pont 7 ev......talan a 7 szam a teljesseget jelkepezi es ha 7 evig megemlekezel a templomban a halottrol, tartasz parastast akkor annyi ido alat lejar a ,,szenvedese,, es megnyugszik.

Eleg nagy baj hogy a reformatusok tobbsege nem tud errol es nem hiszi.

Es a reformatus papok kene ezt hirdessek, vilagositsak fel az embereket.

2021. aug. 16. 21:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!