Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az emberek miért itélik el a...

Az emberek miért itélik el a sátánizmust?

Figyelt kérdés
Miért rosszabb annál mintha keresztény lenék?

2021. aug. 13. 12:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/79 anonim ***** válasza:
62%
Mert a sátán maga a gonosz és a fertö.
2021. aug. 13. 12:27
 2/79 KZitus ***** válasza:
71%

Nézz széjjel a világban. Minden rossz, amit látsz neki és a híveinek köszönhető. Miatta lettek olyanok az emberek amilyenekről a 2Timóteusz 3:1-5 versei ír. Jelenleg Sátán a világ ura, és megrontója.

„az egész világ a gonosz hatalmában van” 1János 5:19.

2021. aug. 13. 12:35
 3/79 anonim ***** válasza:
40%
#2 nagyon rosszul látod a sátán valojában egy szabad világot akar épiteni.ÉS NEM GONOSZ!!!!
2021. aug. 13. 12:52
 4/79 anonim ***** válasza:
35%
Igen a keresztények imái a gonoszak amik kinozák sátán elkötelezet hiveit.Szüleim miután rájötek hogy sátánista vagyok elkezdtek imátkozni értem és amikor imátkoztak értem konkrétan olyan roszuléteim voltak hogy elájultam és bekerültem a korházba.
2021. aug. 13. 13:07
 5/79 anonim ***** válasza:
57%
#4 Nem szabad sátánistának lenni mert akkor elkárhozol!!!
2021. aug. 13. 14:46
 6/79 anonim ***** válasza:
32%
Téveszme lenne azt hinni, hogy a Sátán kizárólag gonosz lenne, persze a jó és rossz fogalmak definíciója hagyna maga után kivetni valót. A keresztény vallás és egyház alakította ki az emberek számára a jó és rossz fogalmát, s minden rosszat kizárólagosan Lucifernek ítélt anélkül, hogy erről Őt valaha is megkérdezték volna. Ráaggattak mindenféle jelzőt, hogy az embereket félelemben tartsák, s hogy feltétlen hűséget biztosítsanak elsősorban az egyház felé.
2021. aug. 13. 15:11
 7/79 anonim ***** válasza:
29%
Lucifert nevezhetjük a Sötétség Fejedelmének, de ha az élvezetekre gondolunk, az önmegtartóztatás taszít a sötétségbe, míg Lucifer arra ösztönöz, hogy ne tagadjunk meg magunktól semmilyen élvezetet, amely egyértelműen a fényesség érzetét kelti az elmében és a lélekben. Ha a keresztény elveket követjük, s azon időkre gondolunk, mikor a keresztény egyház ránk szabadította az inkvizíciót, láthatjuk, hogyan üldöztek minden gondolkodó embert. Az egyház gyűlölte és irtotta a tudomány minden formáját, arra buzdított, hogy vakon higgyünk az istenben, amely szellemi sötétséget és spirituális űrt vont maga után. A gondolkodók, akik bátran felvállalták tudásuk, s akiket az egyház oly gyűlöletes haraggal üldözött, a fényt próbálták elhozni az emberek számára a tudás megismerése által. Lucifer tehát csak azok számára jelentheti a sötétséget, akik rettegnek isten haragjától, s inkább az ő illuzórikus tanait követik, minthogy megismerjék a valódi fényességet. Ezért Lucifer a fény istene.
2021. aug. 13. 16:29
 8/79 anonim ***** válasza:
14%
Nem vagyok tisztában a sátánizmus összes ágazatával, annyira nem ástam bele magamat de vannak tűrhető ágazatok is. Én most nem ezekről fogok beszélni. Első problémám hogy nem túl előnyös a keresztény Isten ellenségéről elnevezni egy egész vallást, provokációnak tartom mint keresztény. Második probléma, hogy bizonyos ágazatokban a saját érdekeiket helyezik mások felé. Elsőre ez jónak hangzik viszont nem lehet mindig saját magadat mások felé helyezni. Nem mondom hogy dogmatikus életet kell élni, de mindig az önzetlen életre kell törekedni és mások érdekeit is nézni különben önző és fukar ember leszel. A megbocsátás bosszú helyett is fontos szempont, tégy úgy ahogy mások tesznek veled csak rosszat szűl. Összegezve az a gond, hogy a sátánizmus egyes ágazatai felerősítik a káros hajlamainkat, ezért népszerűbb a lázadó és gyengébb tinik között mint a szerzetesi élet.
2021. aug. 13. 16:47
 9/79 anonim ***** válasza:
25%

Írd le részletesen a tanításait és akkor lehet rá válaszolni.

Vagy titkosak?

2021. aug. 13. 17:16
 10/79 anonim ***** válasza:
41%

Gondolom azért, mert azt a sátánt tisztelik, aki megfertőzte a bűnnel az emberiséget. Ráadásul a sátánista kultuszoknak gyakran részei voltak akár az emberáldozatok is. Tessék, egy néhány éves riport egy ilyenről:

[link]

Itt egy másik:

[link]

Itt egy újabb:

[link]

Nem tudnám nem elítélni a sátánizmust.

2021. aug. 13. 19:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!