Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » FiatalKatolikusok! 18-25 év...

FiatalKatolikusok! 18-25 év körüliek ti a maszturbàciót meggyónjátok a papnak?

Figyelt kérdés
Vagy ha nem vagytok házasok, mélyen hívők vagytok és lefekszetek egy lánnyal/fiúval meggyónjátok a papnak vagy ha masztiztok? Én ilyet nem szoktam mert semmi köze a papnak hozzá , Istennek gyónok mindent, papnak elsőáldozás előtt gyóntam utoljára azóta sem. De viszont járok templomba. Nem irom egy masik ember orrára a szexualis életem
2021. aug. 12. 09:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%

Az Egyház 5 parancsában benne van, hogy évente legalább egyszer gyónj és áldozz. Se mentalitásod alapján, se tetteid szerint nem vagy katolikus.

Sőt valószínűleg a szokásos ócska troll vagy.

2021. aug. 13. 15:37
 12/15 anonim ***** válasza:
12%
De viszont azt is meg lehet gyónni, hogy 20 éve nem gyóntam és áldoztam és azt is megbocsájtják. Úgyhogy erről ennyit ;))
2021. aug. 15. 14:14
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet, sok ilyet ismerek. De ez nem változtat azon tényen semmit, amit utolsó mondatommal írtam. Elég könnyen felismerhető már a kérdező.

2021. aug. 15. 15:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Megbocsátják de ha nincsen meg a szándék a változásra akkor csak magadat vágod át vele. Az ítélet napján biztos Istent nem fogod ezzel meggyőzni..

A gyónás érvényessége attól függ hogy az illető megtesz-e mindent lehetősége szerint, hogy ne kövesse el azt a bűnt újra.

2021. aug. 18. 11:36
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell gyonni igen. Ha megtörtént és DIREKT nem gyontad meg, és így áldoztál az súlyos bűn, szentségtörés. A papot át tudod vágni, de az Istent nem. A gyónás akkor érvényes ha valóban bánod a bűneid, és megvan a szándék a változásra, minden bűnt egyesével őszintén “bevallasz” egy papnak, és elvégzed a penitenciát (elégtételt)
2023. nov. 6. 11:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!