FiatalKatolikusok! 18-25 év körüliek ti a maszturbàciót
meggyónjátok a papnak?
Figyelt kérdés
Vagy ha nem vagytok házasok, mélyen hívők vagytok és lefekszetek egy lánnyal/fiúval meggyónjátok a papnak vagy ha masztiztok? Én ilyet nem szoktam mert semmi köze a papnak hozzá , Istennek gyónok mindent, papnak elsőáldozás előtt gyóntam utoljára azóta sem. De viszont járok templomba. Nem irom egy masik ember orrára a szexualis életem
Igaz hogy református vagyok de mi köze a papnak hogy éjszaka mit csinálsz a gatyában? Értem én hogy Isten mindent lát....de meg kell válogatni mit gyonsz meg. Van gyonasi titok de nem garancia hogy a papok nem beszélik ki egymás közt úgy hogy konkrétan nem említik meg a neveket. Nagyváradon a kommunizmusban amit meggyontal.a papok sugták be a Secunak és vitték a börtönbe. Annyi gyonast nem lehet titokban tartani amit hall egy pap élete során mert beleropanna és szerintem nem is tartja. Az Amaro Atya bűnei regényben is gyonaskent tudják meg hogy Eduardo írta a cikket és mégis kiderült mert élni dta a gyontato egy másik papnak és másik tovabadhatta. El lehet olvasni a regényt. Szóval ilyet nem kéne meggyónni mert nem lehet tudni hogy nem mondja e el a bűnt egy másik papnak. Meg miért lenne ez bűn? A papok nem csinálják....? És ha penitenciaként például 5 Páter Noastre meg 5 Ave Mária kell elmondani gyonás után rögtön a Mária szobor előtt akkor utána nem csinálod? De ..és akkor újra el kell mondani. Mi értelme akkor meggyónni....Hát nem?
2021. aug. 12. 10:18
2/15 Prókátor válasza:
Mondjuk így templomba járni - hogy nem áldozol - nincs sok értelme, bár ez is több mint a semmi, én meg nem megyek most bele a gyónás és az elégtétel szükségességébe.
Konkrét válasz a kérdésedre: az említett korban nem jártam gyónni, mert félrevezetett a protestáns lobbi. De amikor megértettem a gyónás lényegét, akkor igen, meggyóntam mind az önkielégítést, mind a házasságon kívüli nemi életem. Az előző rengeteg segítséget nyújtott a tisztább élethez, az utóbbival alaposan megszívtam a pap hozzáállása miatt. Egyébként az önkielégítést a legtöbb gyóntató eléggé lazán veszi tapasztalataim szerint.
Aurélia pedig szépen felmondta a protestáns propagandát a gyónásról, miközben láthatóan semmit sem tud róla.
2021. aug. 12. 11:14
3/15 anonim válasza:
Most komolyan ez micsoda egy aberrált hányinger dolog, hogy a papbácsinak kell kiteregetned az életed legszemélyesebb intim részleteit.
2021. aug. 12. 11:20
4/15 anonim válasza:
Az az igazi keresztény felfogás ahogy a reformátusok hiszik a dolgokat. Én soha nem gyonnék, illetve nem önkielégítést meg ilyeneket. Ahhoz nagyobb bűnt kell elkövetni, mondjuk Istent gunyolni vagy más halálát kívánni hogy gyonnivaló bűn legyen. Jobb egy pszichológusnak gyónni mint egy papnak mert az nem ad penitenciát. Amúgy ha meggyonsz valamit mi a garancia hogy nem követed el újra és hanem gyonod meg még megint vetkezel mert bűnt hallgatsz el. Ördögi kör ez a gyonás amiből nem lehet kijönni és szerencsére nálunk reformátusoknál nincs és nem lesz ilyen.
2021. aug. 12. 12:48
5/15 anonim válasza:
Miből gondolod, hogy egy 500 éve alapított felfogása lehet csak az igaz, nem pedig a 2000 évesé?
@kérdező
Ha nem gyónod meg, az a te dolgod, de nem áldozhatsz. Templomba természetesen járhatsz.
2021. aug. 12. 19:30
6/15 anonim válasza:
És azt honnan tudják, hogy nem áldozhatok. Akkor áldoz az ember aki akar. Nincs a homlokomra írva, hogy "ne adjatok neki ostyát" Jézusnál nem volt áldozás, azt is később találták ki.
2021. aug. 12. 21:33
7/15 anonim válasza:
Ha más templomba Áldozok akkor lehet mert a pap nem ismer. De Isten Mindent Lát és nem lehet becsapni. Az áldozást Jézus hozta létre, az apostolok mindig gyakorolták. Meg az ókeresztény egyházakban is.
Szóval más templomban áldozatsz ahol nem ismer a pap de Isten akkor is tud mindent és ha úgy érzed hogy gyonnod kéne a lelkiismereted hangja megszólalna. Rólam se tudják hogy református vagyok mert tudok keresztet vetni, tudok mit kell a papnak felelni, a Patert, a Credot az Acer Máriát úgy tudom ahogy a katolikusok meg az ortodox is tudom, senki meg nem mondana hogy protenstans vagyok. Abból jönnének rá ha le kéne terdeljek egy szobor elé vagy térdet hajtsák vagy ikont csókoljak mert azokat nem tudnám megtenni. Áldozni tudnék ha akarnék mert a pap nem tudná hogy kálvinista vagyok de Én Nem Vagyok Olyan Bűnös hogy szentségtörést kövessek el. Meg az ortodoxok mocskos kanalát meg borát amiből 100 ember eszik nem is nyalnám meg hogy koronás legyek. Az ostyarakuvancsi volnék de tudom hogy nem szabad.
2021. aug. 12. 21:44
8/15 Prókátor válasza:
#6 talán nem kellene minden áron tolni a dumát ahhoz, amiről fogalmad sincs! Ad1 Jézus mutatta be az első szentáldozást, egyáltalán nem későbbi találmány. Ad2 nincs a homlokodra írva, az tény. Viszont az is tény, hogy aki érdemtelenül eszi a kenyeret, az a saját halálát eszi!
2021. aug. 12. 21:45
9/15 anonim válasza:
Különben én sokat áldoztam, de semmivel sem jobb az élet, mintha nem áldozol. Tehát azt mondom, úgy hülyeség az egész, ahogy van.
2021. aug. 13. 12:38
10/15 anonim válasza:
Ha ez történne, meggyónnám igen. Üdv. katolikus.
Hogy miért kell, beszélgess erről egy pappal valamikor egy mise során..
Az a katolikus aki nem jár el gyónni, nem mondható komolyan katolikusnak. De beszélj erről egy pappal.. Isten áldjon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!