Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a leghímsovinisztább,...

Melyik a leghímsovinisztább, a nőket leginkább elnyomó vallás?

Figyelt kérdés

Olvastam hindu írásokat, abban is vannak olyan dolgok, hogy a nők sose fogják megérteni a Védákat (csakúgy, mint a súdrák vagy a magasabb kasztok kétszer szülöttei). Meg hogy egy nőnek kötelessége akkor is jónak lenni, ha a férje gonoszul bánik vele. (Puránák).

Az iszlámot nem kell ilyen szempontból bemutatni. Ugyan a Korán nem beszél a kötelező fátyolviselésről, de azt írja, hogya nőknek alázatosan és egyszerűűen kell öltözniük, és ha idegennel beszélnek, el kell takarniuk az arculat. Szintén a Koránban van, hogy a fiúknak jár az örökség, és ha marad valami, csak akkor kaphatnak a lányok az rökségből.

A kereszténységet se kell félteni ilyen szempontból. Mikor Isten azt mondja Évának Ádámról, hogy "Uralkodni fog feletted, te pedig kívánni fogod őt.' Szent Pál apostol az efezusiaknak is megírta, hogy a nő ne tanítson, csak hallgasson.

Egy ismerősöm jért Izraelben, és elmondta, hogy a nők arrafelé is huszadrendű élőlények, hiába szolgálnak katonaként ők is. Nem járhatnak a zsinagóga ugyanabba a részébe, mint a férfiak, csak külön helyen hallgatózhatnak, nekik is engedelmeskedniük kell a fáérjeiknek és férfi rokonaiknak, stb...

De nem csak ezek a vallások léteznek, amik elnyomják vagy legalábbis alacsonyabb rendűnek tartják a nőket a férfiaknál. Ti ismertek még ilyen vallásokat?

2021. aug. 8. 16:54
A kérdező szavazást indított:
Kereszténység
Iszlám
Judaizmus
Hinduizmus
Más vallás
23 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%
Mind.Ebben a szempontból nincs köztük külömbség,ami van azt a civilizátság erőltette rájuk.
2021. aug. 8. 17:53
 2/20 anonim ***** válasza:
92%
Egyszerűbb lenne azokat összeszedni, amik nem azok...
2021. aug. 8. 17:54
 3/20 belapus ***** válasza:
100%
A kereszténységen belül jelentős különbségek vannak az egyes felekezetek között.
2021. aug. 8. 19:26
 4/20 anonim ***** válasza:
22%

"Az iszlámot nem kell ilyen szempontból bemutatni. Ugyan a Korán nem beszél a kötelező fátyolviselésről, de azt írja, hogya nőknek alázatosan és egyszerűűen kell öltözniük, és ha idegennel beszélnek, el kell takarniuk az arculat. Szintén a Koránban van, hogy a fiúknak jár az örökség, és ha marad valami, csak akkor kaphatnak a lányok az rökségből."

Ez így hazugság. A Korán nem írja elő az arc eltakarását. A nők pedig örökölhetnek. Nem csak akkor ha marad valami, hanem mindenképpen, igaz kevesebbet mint a férfiak mert az iszlámban a férfi feladata a család anyagi jólétének biztosítása. Csak szólok hogy a kereszténységben a nő nem örökölhet semmit mert a nő a férje tulajdona.

A nőket leginkább elnyomó vallás a zsidó és keresztény vallások. Hogy a kettő közül melyik azon lehet vitatkozni.

2021. aug. 8. 19:52
 5/20 A kérdező kommentje:

4-es én olvastam a Koránt, és ezeket írja elő, legalábbis, az, amelyiket én olvastam. Te honnan olvastad, hogy a nők is mindenképpen örökölnek, és nem csak akkor, ha marad?

És azt is olvastam, hogy amikor idegennel beszélnek, csak akkor kell eltakarni az arcukat a ruhájuk ujjával! Te a Korán melyik kiadását olvastad akkor?

2021. aug. 8. 20:08
 6/20 anonim ***** válasza:
Idéznéd kérlek ezeket a verseket a Koránból?
2021. aug. 8. 21:20
 7/20 anonim ***** válasza:
34%
Hol írja a Biblia, hogy a nő a férje tulajdona?
2021. aug. 8. 21:56
 8/20 A kérdező kommentje:
Én ezt egy szóval se idéztem, hogy a nő a férfi tulajdona, a Koránból meg majd holnap kikeresem az idézeteket.
2021. aug. 8. 22:34
 9/20 A kérdező kommentje:
Bocsi, 7-es, nem láttam, hogy a 4-esnek címzed a kérdét.
2021. aug. 8. 22:38
 10/20 anonim ***** válasza:
92%

"Hol írja a Biblia, hogy a nő a férje tulajdona?"

Sok helyen. Például:

1Tim 2:12 A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.

2021. aug. 8. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!