Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Iszlám alkoholfogyasztás...

Az Iszlám alkoholfogyasztás terén jobb mint a Kereszténység?

Figyelt kérdés
2021. aug. 7. 23:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
0%

#40:

"Mert remélem azért tisztában vagy vele, hogy bizonyos gyógyszerek pl. ópiumot vagy ópiátokat tartalmaznak. Vagy a Korán arra is kiér, hogy orvosi céllal már lehet bódító szereket alkalmazni?"

Figyelj,bizonyára tudod, hogy például a kefírben például akár 1 % is lehet az alakoholtartalom. Ugyanakkor a kefír fogyasztását tudtommal nem tiltja az Iszlám, mert:

1. Nem azzal a céllal fogyasztod hogy bódult állapotba kerülj.

2. A kis mennyiség erre nem is alkalmas.

3. A kefír megjelenési formájában sem hasonlít az alkoholos italokhoz, amiket azzal a céllal fogyasztanak, hogy bódultabb állapotba kerüljenek.

Például én 0,5 %-os vagy 0,0 %-os alkoholmentes sört sem iszom muszlimként, pedig attól biztosan nem lennék bódult, MERT ugyanaz a megjelenési formája mintha alkoholos sör lenne.

Félek, hogy nem voltam teljesen érthető... de hátha mégis :)

Abdullah

2021. aug. 17. 21:01
 42/77 anonim ***** válasza:
100%
Ez terelés Abdullah. A morfiumot pl. azzal a céllal adják be az embernek, hogy bódult, kábult állapotba kerüljön és így ne érezze a fájdalmat. Gyakorlatilag bedrogozzák a pácienst. Ráadásul évezredeken keresztül használták az ópiumot gyógyászati céllal a világ számos kultúrájában. Az ópiumot és nem a mákos tésztát.
2021. aug. 17. 21:14
 43/77 anonim ***** válasza:

#42:

Erre a konkrét kérdés felvetésre én nem tudok válaszolni. Nem terelni akartam, csak kicsit kinyitni neked ezt a témát.

Általában az Iszlám erkölcsi rendszer, betegség esetén mindig sokkal engedékenyebb. A betegség sok szabály alól mentesít, hiszen érthető hogy valaki egy műtét után például esetleg nem tud böjtölni például.

Abdullah

2021. aug. 17. 21:19
 44/77 anonim ***** válasza:
0%

"Mert remélem azért tisztában vagy vele, hogy bizonyos gyógyszerek pl. ópiumot vagy ópiátokat tartalmaznak. Vagy a Korán arra is kiér, hogy orvosi céllal már lehet bódító szereket alkalmazni?"

Nálad a kábítószerfogyasztás egy kategória az orvosi célra használt szerekkel? Elképesztő hogy keresztények mit össze nem hazudnak. Nyilván az iszlám engedi gyógyszerek használatát de a kettőnek köze nincs egymáshoz.

Ha a Biblia engedi az alkoholfogyasztást akkor a drogfogyasztást is. Hiába ítéli el a részegséget, mikor az alkohol és a drog nagyon könnyen okoz függőséget. Egy erősen függőséget okozó szert adsz az embereknek és azt mondod csak kicsit fogyasszatok? Szerinted Isten ilyet engedne?

2021. aug. 17. 21:22
 45/77 anonim ***** válasza:
Így viszont akkor ezek az iszlámban gumi szabályok.
2021. aug. 17. 21:23
 46/77 anonim ***** válasza:
0%
Te magadnál vagy? Mi köze az élvezetből fogyasztott kábítószernek és alkoholnak a gyógyszerekhez?
2021. aug. 17. 21:28
 47/77 anonim ***** válasza:

#45:

Konkrét kérdésedre válaszolni nem tudok, de morfium tartalmú gyógyszert, olyan emberek szoktak kapni akiknek szószerint ELVISELHETETLEN fájdalmaik vannak, és gyakorlatilag már nem tudnák ezt emberhez méltóan elviselni :( :(

Nem gondolom, hogy ne lenne kötelességünk ilyen esetben kivételt tenni könyörületből. Ezek ettől még biztosan nem lesznek gumiszabályok.

Abdullah

2021. aug. 17. 21:36
 48/77 anonim ***** válasza:

Nem velem beszéltél korában, én csak megjegyeztem. Mert ez így tág teret adhat az értelmezésnek.

Nem neked írtam, te értelmi fogyatékos. Lehet a túl sok drog tett be neked is, attól vagy ilyen hülye.

2021. aug. 17. 21:38
 49/77 anonim ***** válasza:

#48:

Nem lehet azt csinálni, mint a Jehovák például, hogy nem adnak vért egy haldoklónak, még akkor sem ha azzal megmentenék az életét.

Az Iszlám egy nagyon ésszerű vallás, csak van úgy hogy kívülállónak elsőre nem így tűnik.

Abdullah

2021. aug. 17. 21:42
 50/77 anonim ***** válasza:
100%

Ha ésszerű, akkor miért nem lehet meginni egy pohár bort például, ami se függőséget nem okoz, se bódult állapotot. Sőt orvosok szerint egészségnek is nagyon jót tesz.

2021. aug. 17. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!