Szerintetek mi történne, ha az iskolákban nem volna tiltva az alkoholfogyasztás?
#1: gondolom, alá tudod támasztani ezt a rágalmazással felérő megjegyzést.
Kérdező: sajnos sok diák kihasználná, és bizonyos osztályokban egyszerűen nem lehetne órát tartani, mert valószínűleg az amúgy is problémás gyerekek élnének a lehetőséggel, ráadásul így már végképp megszabadulnának a gátlásaiktól. Emellett iszonyatosan balesetveszélyes ittas állapotban lépcsőzni, tornaórán részt venni.
tiltva van? nem vettem még észre...
végzős gimnazista
Egyesek furcsán látják a realitásokat. A többség még mindig azért megy be az iskolába, mert tudja, hogy az azért fontos és elég kevés az olyan ember, még a kamaszok között is, aki reggel 8-kor takony részegen menne be. Ha nem látod e között és a lopás közti gyakorlati különbséget, akkor szerintem bújj el valami nagyon jó helyre.
Amúgy szerintem a legtöbb házirendben nincs is tiltva az alkoholfogyasztás, mert teljesen evidens, hogy ilyet nem csinálunk.
"A többség még mindig azért megy be az iskolába, mert tudja, hogy az azért fontos és elég kevés az olyan ember, még a kamaszok között is, aki reggel 8-kor takony részegen menne be."
- Egy elég kemény iskolában dolgozom, így egy kicsit több közöm van a realitáshoz, mint egyeseknek. Vannak a súlyosan deviáns diákok közt olyanok, akik alkoholt fogyasztanak titokban. Ha engedélyezve volna, többször tehetnék, még nehezebb volna viselkedésüket kezelni.
"Ha nem látod e között és a lopás közti gyakorlati különbséget, akkor szerintem bújj el valami nagyon jó helyre."
- A különbséget látom, Te viszont nem látod a hasonlóságot a két példa között, ami nem a lopás és az alkoholfogyasztás között volt, hanem a hasonlóság aközött, hogyan érvelhetünk a lopás legalizálása és az alkohol iskolán belüli fogyasztása mellett. És ne mond meg nekem, mit csináljak, inkább olvass figyelmesebben.
"Amúgy szerintem a legtöbb házirendben nincs is tiltva az alkoholfogyasztás, mert teljesen evidens, hogy ilyet nem csinálunk."
- Na, ebből is látszik, hogy nem értesz a témához. Olyan nincs, hogy valami evidens, ezért nem kell leírni. A házi rend egy hivatalos dokumentum, ahol ki kell kötni, mit nem szabad, különben később nem lehet ezért senkit sem számon kérni. És én nem csak szerintemekből élek: több tucatnyi házi rendet kellett már átolvasnom. Egy-két házi rendet találtam pár éve, ahol ne tiltották volna a dohányzást, holott azt törvény tiltja. Hidd el, az alkoholfogyasztását ugyanúgy tiltják mind.
"- Egy elég kemény iskolában dolgozom, így egy kicsit több közöm van a realitáshoz, mint egyeseknek. Vannak a súlyosan deviáns diákok közt olyanok, akik alkoholt fogyasztanak titokban. Ha engedélyezve volna, többször tehetnék, még nehezebb volna viselkedésüket kezelni. "
Tudod én is egy elit iskolában dolgozom és a kutya füle nem iszik a suliban, maximum, ha van valami buli, akkor csempésznek be italt, de természetesen ez nem tanítás alatt van.
"- A különbséget látom, Te viszont nem látod a hasonlóságot a két példa között, ami nem a lopás és az alkoholfogyasztás között volt, hanem a hasonlóság aközött, hogyan érvelhetünk a lopás legalizálása és az alkohol iskolán belüli fogyasztása mellett. És ne mond meg nekem, mit csináljak, inkább olvass figyelmesebben. "
Még mindig nem megy az értő olvasás, de nem baj.
"- Na, ebből is látszik, hogy nem értesz a témához. Olyan nincs, hogy valami evidens, ezért nem kell leírni. A házi rend egy hivatalos dokumentum, ahol ki kell kötni, mit nem szabad, különben később nem lehet ezért senkit sem számon kérni. És én nem csak szerintemekből élek: több tucatnyi házi rendet kellett már átolvasnom. Egy-két házi rendet találtam pár éve, ahol ne tiltották volna a dohányzást, holott azt törvény tiltja. Hidd el, az alkoholfogyasztását ugyanúgy tiltják mind."
Én meg több száz házirendet olvastam át, váó. Egyébként a dohányzást sem tiltja a törvény, ahogy az alkoholfogyasztást sem, csupán az árusítását x éves kor alatt. Az utóbbi időben nem tudom mennyire változott ez, a jelenlegi munkahelyemen sosem volt dohányzó így nem foglalkoztat, de több tucat iskoláról tudok, ahol a diákok részére is volt kijelölt dohányzó hely.
Te most komolyan azt hiszed, hogy ha nem lenne kimondottan tiltva az alkoholfogyasztás, akkor holnaptól a tanulók 80%-a részegen csücsülne bent? Aki eddig piásan ment be, azt a tiltás sem érdekelte, aki meg nem, az meg nem azért nem ivott, mert tilos, hanem ki az az idióta, aki nem alkoholista ennek ellenére már reggel/délelőtt/kora délután iszik rendszeresen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!