Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek mi történne, ha...

Szerintetek mi történne, ha az iskolákban nem volna tiltva az alkoholfogyasztás?

Figyelt kérdés

2015. nov. 5. 17:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
Annak fényében hogy minden harmadik tanár alkoholista, én nem sok jóra számítanék.
2015. nov. 5. 17:37
 2/13 anonim ***** válasza:
73%

#1: gondolom, alá tudod támasztani ezt a rágalmazással felérő megjegyzést.

Kérdező: sajnos sok diák kihasználná, és bizonyos osztályokban egyszerűen nem lehetne órát tartani, mert valószínűleg az amúgy is problémás gyerekek élnének a lehetőséggel, ráadásul így már végképp megszabadulnának a gátlásaiktól. Emellett iszonyatosan balesetveszélyes ittas állapotban lépcsőzni, tornaórán részt venni.

2015. nov. 5. 17:53
 3/13 anonim ***** válasza:

tiltva van? nem vettem még észre...

végzős gimnazista

2015. nov. 5. 20:14
 4/13 anonim ***** válasza:
Lényegi változás nem lenne. Így is van olyan tanár is, diák is, aki piásan van bent, nekem is volt 1-2 alkalom, hogy végzős középsulisként utolsó előtti lyukasórában kiültünk 1-2 sörre, de aztán ennyi (pedig erős gimi volt).
2015. nov. 7. 22:00
 5/13 anonim ***** válasza:
Egyesek elég furcsa logikával gondolkodnak. Tehát ha már most is lopnak néhányan, nyugodtan lehetne legalizálni a lopás, lényegi változás úgysem lenne?
2015. nov. 7. 23:01
 6/13 anonim ***** válasza:

Egyesek furcsán látják a realitásokat. A többség még mindig azért megy be az iskolába, mert tudja, hogy az azért fontos és elég kevés az olyan ember, még a kamaszok között is, aki reggel 8-kor takony részegen menne be. Ha nem látod e között és a lopás közti gyakorlati különbséget, akkor szerintem bújj el valami nagyon jó helyre.

Amúgy szerintem a legtöbb házirendben nincs is tiltva az alkoholfogyasztás, mert teljesen evidens, hogy ilyet nem csinálunk.

2015. nov. 7. 23:12
 7/13 anonim ***** válasza:

"A többség még mindig azért megy be az iskolába, mert tudja, hogy az azért fontos és elég kevés az olyan ember, még a kamaszok között is, aki reggel 8-kor takony részegen menne be."

- Egy elég kemény iskolában dolgozom, így egy kicsit több közöm van a realitáshoz, mint egyeseknek. Vannak a súlyosan deviáns diákok közt olyanok, akik alkoholt fogyasztanak titokban. Ha engedélyezve volna, többször tehetnék, még nehezebb volna viselkedésüket kezelni.

"Ha nem látod e között és a lopás közti gyakorlati különbséget, akkor szerintem bújj el valami nagyon jó helyre."

- A különbséget látom, Te viszont nem látod a hasonlóságot a két példa között, ami nem a lopás és az alkoholfogyasztás között volt, hanem a hasonlóság aközött, hogyan érvelhetünk a lopás legalizálása és az alkohol iskolán belüli fogyasztása mellett. És ne mond meg nekem, mit csináljak, inkább olvass figyelmesebben.

"Amúgy szerintem a legtöbb házirendben nincs is tiltva az alkoholfogyasztás, mert teljesen evidens, hogy ilyet nem csinálunk."

- Na, ebből is látszik, hogy nem értesz a témához. Olyan nincs, hogy valami evidens, ezért nem kell leírni. A házi rend egy hivatalos dokumentum, ahol ki kell kötni, mit nem szabad, különben később nem lehet ezért senkit sem számon kérni. És én nem csak szerintemekből élek: több tucatnyi házi rendet kellett már átolvasnom. Egy-két házi rendet találtam pár éve, ahol ne tiltották volna a dohányzást, holott azt törvény tiltja. Hidd el, az alkoholfogyasztását ugyanúgy tiltják mind.

2015. nov. 8. 07:06
 8/13 Tom Benko ***** válasza:
Tudod, milyen tanítani egy olyan osztályban, ahol csak egy gyerek is eljut abba az állapotba, hogy már lazulnak a gátlásai? Ez kb. a második sörnél szokott bekövetkezni. Most tedd még azt is hozzá, hogy általában a kevésbé gátlásos gyerek fog először élni a piával, pont akik miatt külön ki kell kötni minden szinten - a hatás elképzelhetetlen. Végül pedig arról se feledkezzünk meg, hogy a fiataloknak általában gyenge az önkontrolljuk.
2015. nov. 8. 10:32
 9/13 anonim ***** válasza:

"- Egy elég kemény iskolában dolgozom, így egy kicsit több közöm van a realitáshoz, mint egyeseknek. Vannak a súlyosan deviáns diákok közt olyanok, akik alkoholt fogyasztanak titokban. Ha engedélyezve volna, többször tehetnék, még nehezebb volna viselkedésüket kezelni. "

Tudod én is egy elit iskolában dolgozom és a kutya füle nem iszik a suliban, maximum, ha van valami buli, akkor csempésznek be italt, de természetesen ez nem tanítás alatt van.

"- A különbséget látom, Te viszont nem látod a hasonlóságot a két példa között, ami nem a lopás és az alkoholfogyasztás között volt, hanem a hasonlóság aközött, hogyan érvelhetünk a lopás legalizálása és az alkohol iskolán belüli fogyasztása mellett. És ne mond meg nekem, mit csináljak, inkább olvass figyelmesebben. "

Még mindig nem megy az értő olvasás, de nem baj.

"- Na, ebből is látszik, hogy nem értesz a témához. Olyan nincs, hogy valami evidens, ezért nem kell leírni. A házi rend egy hivatalos dokumentum, ahol ki kell kötni, mit nem szabad, különben később nem lehet ezért senkit sem számon kérni. És én nem csak szerintemekből élek: több tucatnyi házi rendet kellett már átolvasnom. Egy-két házi rendet találtam pár éve, ahol ne tiltották volna a dohányzást, holott azt törvény tiltja. Hidd el, az alkoholfogyasztását ugyanúgy tiltják mind."

Én meg több száz házirendet olvastam át, váó. Egyébként a dohányzást sem tiltja a törvény, ahogy az alkoholfogyasztást sem, csupán az árusítását x éves kor alatt. Az utóbbi időben nem tudom mennyire változott ez, a jelenlegi munkahelyemen sosem volt dohányzó így nem foglalkoztat, de több tucat iskoláról tudok, ahol a diákok részére is volt kijelölt dohányzó hely.

Te most komolyan azt hiszed, hogy ha nem lenne kimondottan tiltva az alkoholfogyasztás, akkor holnaptól a tanulók 80%-a részegen csücsülne bent? Aki eddig piásan ment be, azt a tiltás sem érdekelte, aki meg nem, az meg nem azért nem ivott, mert tilos, hanem ki az az idióta, aki nem alkoholista ennek ellenére már reggel/délelőtt/kora délután iszik rendszeresen?

2015. nov. 8. 11:22
 10/13 anonim válasza:
Te most magaddal veszekszel? "A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad." egymásután vagy hatszor
2015. nov. 12. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!