Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az alkoholfogyasztás hozzátart...

Az alkoholfogyasztás hozzátartozik a kultúrához? Akkor ha én nem fogyasztom kulturálatlan vagyok?

Figyelt kérdés
2015. aug. 28. 09:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem néptáncolsz, akkor se vagy kultúrálatlan.
2015. aug. 28. 10:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Bartos Cs. István szerint az alkohol fogyasztása, sőt az alkoholizmus is hozzá tartozik a kultúrához. azt, hogy egyet értesz-e vele, neked kell eldöntened.
2015. aug. 28. 10:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez nekem is vesszőparipám, bár inkább olyan megközelítésben hogy milyen alapon sértődnek meg a vendégek ha a lagzin nincs alkohol :). Én amúgy nem zárkózom el ennyire az alkoholtól, bár vendégségben sose iszom hiszen mindenhova kocsival megyek. Otthon iszok nagyon ritkán 1-2 kortyot, talán 2-3 féle ital van aminek nem utálom az ízét.

De a kiinduló feltevést nem vagyok hajlandó elfogadni, hadd legyen ez választás kérdése és legyenek képesek elfogadni az emberek ha valaki úgy dönt hogy nem iszik.

2015. aug. 28. 10:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Hogyha kismértékben fogyasztod, hozzátartozik a kultúrához, de nagymértékben kulturálatlan.
2015. aug. 28. 10:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"hogy milyen alapon sértődnek meg a vendégek ha a lagzin nincs alkohol :)."

Azon az alapon, hogy ha csinálsz egy összejövetelt akkor nem csak magadra gondolsz.

Te beszélsz elfogadásról meg választásról....

2015. aug. 28. 10:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Én elfogadom ha valaki iszik, amit nem fogadok el az az hogy lagzi=pia. Te már ennek az elméleti szintű felvetésén kiakadtál, nekem pontosan ezzel van a problémám. Hogy miért CSAK akkor érzi jól magát az a vendég ha alkoholizálhat? Mert amúgy, hacsak nem alkesz, nyilván tök jól megvan nélküle.
2015. aug. 28. 11:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Jó, figyelj, nem kell ez a szar duma, nagyon mellébeszélsz.

Valszeg a lagzin se mindenki habzó szájjal anyázott, hogy miért nincs alkohol, hanem egyszerűen volt, aki szeretett volna meginni pár üveg sört vagy egy pohár bort.

Az, hogy te ezt képtelen vagy felfogni és ráadásul állítod, hogy te mennyire érted...hát nem érted és a következő válaszoddal is csak még nagyobb hülyét fogsz magadból csinálni, mert önérzetes vagy és nehogy már...

Szal én most szólok, hogy itt be is fejeztem, nem érek rá hülyékre.

2015. aug. 28. 11:23
 8/9 anonim ***** válasza:

A kérdés elméleti, nem volt lagzim csak esküvői vacsorám és volt alkohol.

De te nem érzed durvának hogy már a lehetőség puszta említésétől is annyira elszáll az agyvized hogy lehülyézel egy vadidegent? :D

2015. aug. 28. 12:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, hozzátartozik, de ez nem azt jelenti, hogy ha nem fogyasztasz, akkor ez meg az vagy.

Ahogy nem lesz azért valaki alkoholistának nézve, mert elfogadja az aperitifet.

Apósoméknál ez tökre szokás, hogy az ebéd előtt isznak 2 cent pálinkát.

Vagy ott vannak olasz rokonaim, ők egy pohár bort szoktak az ebéd mellé fogyasztani(nem csak ők, ez úgy általánosságban igaz az olaszokra) és mikor itt vannak nálunk, csak miattuk van itthon bor, mert tudjuk, hogy náluk így szokás.

Ennyi.

Off

Tényleg egyre gázabb, ahogy próbál kihátrálni a 79%os hozzászóló, a végén annyira megváltoztatja a véleményét, hogy lassan kiderül, hogy ő maga is a Névtelen Alkoholisták veterán tagja.

2015. aug. 28. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!