Az Iszlám alkoholfogyasztás terén jobb mint a Kereszténység?
Miért lenne jobb? A kereszténység tiltja a részegséget, de az alkoholfogyasztást nem.
És valóbban semmi értelme teljes mértékben tiltani.
Bizonyított, hogy egyes alkoholos italok mértékkel fogyasztva még egészségesek is lehetnek.
3-as vagyok. Én meg utálom a sört és alapvetően nem iszom alkoholt csak nagy ritkán és akkor is keveset, ha egész életemben nem ihatnék, az sem zavarna. Mégis értelmetlennek és túlzónak tartom a teljes tiltást.
A sör talán nem, a vörösbor viszont mértékkel egészséges tudomásom szerint. Továbbá az olyan helyeken, ahol a víz tisztasága kérdéses volt, úgy tudom, egészségesebb volt valami gyenge, boros vizet fogyasztani, mint a sima vizet. Emiatt pl. a rómaiak ecetes vizet vagy vizezett bort ittak.
Lehetnek olyan helyzetek, amikor az alkohol hasznos, főzéshez, receptekben is jól felhasználhatók.
A Kegyes Koràn azt írja, hogy ugyan lehet némi előnye a borfogyasztàsnak, de a hàtrànya jóval több. Ezért tiltott, haram az alkoholfogyasztás.
Abdullah
A Heineken például kifejezetten a muszlim vàsàrlók kedvéért vezette be a 0,0% os sörét.
Abdullah
Sok iszik titokban, ha teheti, ne izgulj.
Minden gyártónak van alkoholmentes söre, nem a muszlimok miatt, hanem általában azok miatt, akik valami oknál fogva nem ihatnak alkoholosat, akár vezetnek, akár gyógyszert szednek, vagy bármi.
#10: Maga a cég dobta piacra ezzel a céllal.
Ha nem tudsz valamit miért vagy arrogáns ?
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!