Istenhitnek mi a lényege és miért kell foglalkozni vele?
Engem megkereszteltek születésem után, voltam ilyen elsőáldozó is úgy 8-10 (?) éves korom körül, eljártam ministrálni is templomba de aztán úgy 18 éves koromra elfelejtettem ezt az egészet mert iszonyú unalmas volt már ott ülni a hidegben és büdösben a templomban.
Szóval semmivel nem lehetne már visszarángatni oda. Felnőtt fejjel nagyon fura lenne egy sosem látott állítólag létező természetfeletti lényhez imádkozni, mint valami földönkívülihez.
Értelme azért volt hogy töltöttem ezzel gyerekkoromban pár évet?
Istenhit nélkül sokkal sokkal nehezebb helyes önismeretre jutni. Nem mondom hogy lehetetlen, de ne gondold hogy pont neked fog sikerülni. Helyes önismeret nélkül az élet egy önáltatás, ami kibontakozva súlyos önzésbe vagy teljes elkeseredettségbe vezet.
Ezért léteznek vallások, amióta világ a világ. Nem azért mert a papok kitalálták, vagy mert az ember nem tudta miért kel fel a Nap.
12-es.
Szerintem az hogy valakinek van-e helyes önismerete semmiképpen nem függ attól hogy hisz-e az égi szakállas emberkében vagy nem. Nevelés és személyiség kérdése.
Akarat kérdése, ez az én véleményem
13:
A neveléssel részben egyetértek. De ott pedig a szülők hite (világnézete) van nagy hatással a gyerek helyes önismeretének kialakulására.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!