Ha mindenki bünös kivéve Jézust akkor mindnyájan a pokolba végezzük?
Isten azokat váltja meg, akik hisznek Jézusban. De az a fajta hit, amiről a Biblia ír, nem csupán egy elméleti hit, hogy Jézus Isten Fia, meghalt a bűneimért, ezt elhiszem, hurrá üdvözültem. Hinni Jézusban azt is jelenti, hogy hinni abban, hogy mindaz, amit mondott, az Istentől származik, igaz, és az Isten akarata, és ezért engedelmeskedni is a szavainak. Gyakorlatban megmutatkozó hit, azaz engedelmesség nélkül senki sem üdvözülhet. Ezért szükséges előbb mindenkinek megismernie Jézus személyét, küldetését, tanításait, azt, hogy ő mit ígért és mit nem ígért, mik az elvárásai és mik nem az elvárásai, azaz a kereszténység alapvető tanait. Ezért szoktuk a mi az egyházunkban tanulmányozni a Bibliát azokkal, akik érdeklődnek Isten üzenete, azaz az evangélium iránt. Hogy előbb lássák, mivel jár a Jézus melletti döntés, hogy tudatosan tudjanak dönteni Jézus mellett vagy ellene. Ha valaki elfogadja Jézust az Istenének, pásztorának és tanítójának, és a tanítványa akar lenni, annak meg tudjuk azt is mutatni, hogy mi Isten akarata és mi az ő terve a megváltásra.
Jn 8:31-32 "Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."
Jak 2:17 "Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában."
Mindenkit lepontoztam.
Azok élnek kisebb-nagyobb pokolban, akik istenhűtlenül élnek. Halál után már nincs pokol, mert újra isten energiája jár majd át minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!