De nemcsak értük könyörgök, hanem azokért is, akik majd az ő beszédükre hisznek bennem, hogy mindnyájan egyek legyenek, .... (Jn 17:20-21, ÚRK). Hogyan érette ezt Jézus? Miben kell egynek lenni a követőinek?
"De nemcsak értük könyörgök, hanem azokért is, akik majd az ő beszédükre hisznek bennem, hogy mindnyájan egyek legyenek"
Egyértelmű utalás ez Isten népére, az arabokra. Az arab nép Mohamed fellépése előtt babonákba merülve élt. Majd amikor megkapta a kinyilatkoztatást Gábriel angyaltól egy vallás alatt egyesítette az arab törzseket. Jézus, mint próféta ezt előre látta, csak a keresztények meghamisították a szent iratokat, és magukra magyarázták.
Allah legyen veletek!
Van esély, hogy burkolt jehovás kérdés, már csak azért is, mert az idézet hirtelen félbeszakad és nem folytatódik ezzel, ami Krisztus és az Atya egylényegűségéről szól:
"Ahogyan te, Atyám, bennem vagy, és én tebenned, úgy ők is egy legyenek mibennünk, és így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, átadtam nekik, hogy egy legyenek, ahogyan mi egy vagyunk."
Ebben az idézetben benne van a válasz: az Atya és a Fiú szeretetközösségébe kaptunk mi is meghívást. Itt a földön még a megismerésünk töredékes, de Hitünk szerint az üdvösség állapotában teljesen belépünk a Szentháromság közösségébe.
"Edgár..."
Nem , ez Molnár Sándorné jt kérdése, ez az ő szokása mostanában, v
csak azt nem értem, hogy miért nem az új világ ferdítés magyarázatában , ördögtorony, keresi meg!
Molnár Sándorné még itt kommentel?
Azt hittem, már lelépett innen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!