Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » De nemcsak értük könyörgök,...

De nemcsak értük könyörgök, hanem azokért is, akik majd az ő beszédükre hisznek bennem, hogy mindnyájan egyek legyenek, .... (Jn 17:20-21, ÚRK). Hogyan érette ezt Jézus? Miben kell egynek lenni a követőinek?

Figyelt kérdés

2020. jún. 22. 14:32
1 2
 11/17 uyscuti ***** válasza:
0%
Jézus a tanítványai közötti egységért imádkozik, hogy legyenek egységesek és , hogy ez az egység maradjon meg azután is , hogy a keresztény hit elterjed. Nem gondolhatjuk azt , hogy egy szent ,,sokaság"-ként beszél a követőiről , minthogy a szentháromság belemagyarázásának sincs alapja ebben a részben.A szent lélek/szellem (gr. 'agios pneumatos) EGYSZER SINCS megemlítve a János 17. fejezetben.Nélküle hogyan létezne szentháromság? Ha a kereszténység egyik központi és igaz tana volna , Jézus számtalan lehetőséget találhatott volna arra , hogy beszéljen róla a tanítványainak. Akár ebben a részben is. De nem csak itt , SEHOL a 4 evangéliumban nem beszél arról , hogy az Atya , Ő ( mint a Fiú ) és a Szentlélek egyszemélyű Istenség lenne. Az egység nem egyenlő az egylényegűséggel.
2020. jún. 22. 18:59
 12/17 A kérdező kommentje:
#4 Nem szemétkedtem senkivel. Vagy ha te úgy látod, hogy igen, akkor linkeld be légy szíves, hogy hol!
2020. jún. 22. 19:04
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem vagyok sem Edgár, sem Molnár Sándorné. A bibliavers második részét azért nem tettem bele a kérdésbe, mert tisztában vagyok azzal, hogy kik hogyan értik. Az eleje érdekel.
2020. jún. 22. 19:06
 14/17 A kérdező kommentje:
#11 Ez a kérdés nem a háromságról szól.
2020. jún. 22. 19:10
 15/17 A kérdező kommentje:

Igaza van annak, aki szerint ez egy szeretetközösség Jézussal és az Atyával. De úgy gondolom, hogy nem csak a szeretetről szól, hanem hitbeli egységről is:

I Kor. 1:10 A mi Urunk Jézus Krisztus nevére kérlek titeket testvéreim, hogy mindnyájan egyféleképpen szóljatok, és ne legyenek közöttetek szakadások, hanem ugyanazzal az érzéssel és ugyanazzal a meggyőződéssel igazodjatok egymáshoz.

Mit gondoltok erről?

2020. jún. 23. 07:51
 16/17 qkker1 ***** válasza:
100%

"Molnár Sándorné még itt kommentel?

Azt hittem, már lelépett innen."

Igen, csak nem vállalja a nevét, csak privátban nem tudja letiltani, ott mindig látszik.

2020. jún. 23. 08:16
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Könyörgök azért is, aki tévedésekben hisz, ezzel eltaszítja magát a jóságtól.

Azokért is, akiket ők direkten vagy indirekten befolyásolnak.

Hogy mind egységben legyünk, szeretve, megértve egymást, testvérként tekintve egymásra.

Spirituálitás alapja.

2020. jún. 23. 11:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!