Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek melyik a kedvenc része...

Godaime kérdése:

Kinek melyik a kedvenc része a Bibliából?

Figyelt kérdés
Az enyém az, amikor Isten szabad akaratot adott mindenkinek, majd az özönvízzel melliókat öld meg, amiért az emberek nem úgy viselkedtek ahogy azt Ő akarta.

2021. aug. 2. 21:44
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:

Milyen szerencse, hogy senki nem kíváncsi rájuk. Szeretgesd csak őket, olyan boldoggá tesznek.

Hölgyek / Urak, egy kissé együgyu ateista vallomását olvastuk.

Idejön a netre, gúnyosan feltesz egy kérdést, és még senki nem mondott semmit, de ő már ontja a bekészített "tudományosan bizonyított tényeket", úgymint

"csak vakon hiszel valamiben amit soha nem láttál", "teljesen el vannak szakadva a valóságtól", "láthatatlan dolgokban hisznek csak azért, hogy a haláluk után nekik jó legyen"

Mennyi tudományosan bizonyított tény! Haha!

Még jó, hogy racionálisnak nem nevezed magad, ennyi ostoba előítélettel.

2021. aug. 3. 00:35
 12/40 A kérdező kommentje:
Még el sem kezdtük a vitát mert te megfutamodtál tőle... De ha már itt tartunk, tudod cáfolni akár az általam említett előítéletek ( tények ) egyikét is?
2021. aug. 3. 01:37
 13/40 anonim ***** válasza:
ld. No 4
2021. aug. 3. 03:41
 14/40 anonim ***** válasza:
52%

"Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!"

"...megtapodtam őket búsulásomban, és széttapostam őket haragomban: így fecscsent vérök ruháimra, és egész öltözetemet bekevertem. Mert bosszúállás napja volt szívemben, és megváltottaim esztendeje eljött...És megtapodtam népeket búsulásomban, és megrészegítem őket haragomban, és ontám a földre véröket!"

"Mert ezúttal minden csapásomat reá bocsátom a te szívedre, a te szolgáidra és a te népedre azért, hogy megtudd, hogy nincs én hozzám hasonló az egész földön."

"És reátok bocsátom a mezei vadakat, hogy megfoszszanak titeket gyermekeitektől, kiirtsák barmaitokat, és elfogyaszszanak titeket, hogy pusztákká legyenek a ti útaitok."

2021. aug. 3. 07:09
 15/40 anonim ***** válasza:
90%

Szia,

Kedves Godaime ezt a kérdést rossz helyre tetted ki, a Valláskritika rovatban lenne a helye.

A kérdésedre válaszolva:

"Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket" (Zsid. 3:7-8).

A kérdéshez fűzött kommentedre válaszolva, azért volt szükség az Özönvízre, mert félő volt, hogy a rosszak megölik a maradék jót. Nincs ez másképp ma sem. Krisztus azért fog visszajönni, hogy megakadályozza azt, hogy a rosszak megöljék a jókat. Ha figyelmesen követed a világ eseményeit ma is éppen efelé tartunk. Ajánlom figyelmedbe Friderikusz Sándor friss interjúját Buda Péterrel: https://www.youtube.com/watch?v=8hvjwt5tKvU

Nagyon tanulságos.

Üdv. Péter

2021. aug. 3. 08:44
 16/40 A kérdező kommentje:

"az Özönvízre, mert félő volt, hogy a rosszak megölik a maradék jót"

Tehát egy mindenható isten legjobb megoldása erre a problémára az volt, hogy mindenkit megöl? Nem volt elég erős ahhoz, hogy csak a "rosszakat" ölje meg?Ha pedig számára fontos a szabad akarat, milyen jogon ítél el bárkit it? Ő teremtette ilyennek az embert.

"Ha figyelmesen követed a világ eseményeit ma is éppen efelé tartunk."

Több ezer éve minden generációban vannak emberkék akik ehhez hasonló hülye kijelentéseket tesznek és még mindig itt vagyunk.

2021. aug. 3. 08:55
 17/40 anonim ***** válasza:
64%

Kedves Kérdező,

Bagoly mondja verébnek: "Gondolom logikus, érvekkel teli társalgás már túl sok neked..."

Ebből talán megérted, hogy senki nem fog társalogni veled, ha a társalgás alapvető kívánalmainak nem teszel eleget. Minősítettél. Ilyet nem teszünk egy "logikus érvekkel teli társalgás"-ban...Sajnálom.

Üdv. Péter

Üdv. Péter

2021. aug. 3. 09:07
 18/40 A kérdező kommentje:
Minősítettelek a mivel is...? Tényekkel? Bocs ha fáj az igazság barátom.
2021. aug. 3. 09:23
 19/40 anonim ***** válasza:
90%

Szia,

Ja hogy te vagy az igazság egyedüli letéteményese...hát miért nem ezzel kezdted... ;-)

Na jó hagyjuk...még a saját magad által leírtakat is kiforgatod...ennyit erről...szerintem én itt szálltam ki... ;-)

Üdv. Péter

2021. aug. 3. 09:26
 20/40 anonim ***** válasza:

"És megeszed a te méhednek gyümölcsét, a te fiaidnak és leányidnak húsát, a kiket ád néked az Úr, a te Istened - a megszállás és szorongattatás alatt, a melylyel megszorongat téged a te ellenséged." Mózes V. könyve 28. rész 53.

"Azért ímé én veszedelmet hozok a Jeroboám házára, és kiirtom Jeroboámnak még az ebét is, és mind a berekesztettet, mind az elhagyottat Izráelben, és kihányom a Jeroboám háza maradékait, miképen a ganéjt kihányják, mígnem vége lesz." Királyok I. könyve 14. rész 10.

2021. aug. 3. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!