Melyik a kedvenc és a legkevésbé kedvenc részetek a Bibliából?
A kedvencem amikor isten elárasztja vízzel a Földet és megöl többmilliárd embert és állatot csak mert éppen haragos.
A legkevésbé kedvencem... hmmm... nem tudom, nehéz választani.
A legelső oldal, hogy ki kit nemzett.
Utána már nem is tudtam tovább olvasni.
Tudom, nem ott kell kezdeni... de erről sajnos semmi sincs a könyvben.
"A kedvencem amikor isten elárasztja vízzel a Földet és megöl többmilliárd embert"
Most él néhány milliárd ember összesen, mondjuk közel 5000 éve mennyi élhetett szerinted? :) Kicsit buta vagy, de nem gond.
Az 1-esnek és a 4-esnek tényleg igaza van, hekyesen írta. Mondjuk, ha nem úgy írta volna, az se számítana sokat. Isten a biblia szerint megtette, megölt rengeteg embert és állatot.
Amúgy most élnek milliárdok, ez igaz. Viszont, ha elvileg ott csupán néhány ember maradt életben a biblia szerint, akkor azelőtt is élhettek sokan.
Amúgy ezt a történetet, hogyan magyarázza meg a biblia? Kiváncsi lettem. Talán ez a legnagxobb sületlenség abban a könyvben. Persze, most jönni fognak azzal, hogy nem kell szószerint venni. De ennyi erővek akkor az egészet nem kell szószerint venni? Vagy ki dönti el, hogy mit hogyan kell?
Mit hogyan magyaráz a Biblia? Az özönvízet? Szerintem tök érthető. Mindenki gonosz volt Noé kivételével és ez lett a sorsuk.
Azért ha anyád egy ilyen megölné, akkor azért rendesen sipákolnál, hogy pusztulnia kell, nem? Vagy egy ember csak akkor érdemel büntetést, ha ellened követ el valami gonoszságot? Más már nem fontos?
"Mit hogyan magyaráz a Biblia? Az özönvízet? Szerintem tök érthető. Mindenki gonosz volt Noé kivételével és ez lett a sorsuk."
Igen, valoszinuleg az osszes csecsemo istengyulolo pedofil gyerekgyilkos volt akkoriban, amiert megerdemeltek a vizbefulast.
"De ennyi erővek akkor az egészet nem kell szószerint venni? Vagy ki dönti el, hogy mit hogyan kell?"
Azt kell szószerint értelmezni aminek érvénye van. Azt, hogy szeresd a felebarátodat mint magad szintén nem kell szószerint érteni, nem kell, hogy legyenek pozitív érzelmeink mindenki iránt, a tartalom mögötte az, hogy segíteni kell mindenkinek aki rá szorul akkor is idegen, akkor is haragban vagyunk, stb., itt ezt jelenti a szeretet.
Ami az özönvizet illeti, az a történet régebbi mint amikor leírták, szájhagyomány útján terjedt már az ősi mezopotámiai sumerek között is, arról lehet szó, hogy lehetett egy hatalmas özönvíz a térségben amit eltúlozva meséltek el majd mégjobban eltúlozva jegyeztek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!