Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért pont Kereszténység?

Miért pont Kereszténység?

Figyelt kérdés
Már aki ezt választotta.
2021. aug. 2. 15:26
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
0%
A keredzténység jahvéval szemben elkövetett bűn - és büntetés -, illetve a jahve iránti jámborság - és az ezért járó jutalom - ostoba üdvmechanizmusa.
2021. aug. 2. 18:58
 12/35 anonim ***** válasza:
0%
Isten mit sem törődik az emberekkel, magára hagyta őket, hiába az ima nem hallgat meg. A nemtörődömségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a fiát küldte a földre ahelyett, hogy ő intézte volna el a dolgokat. Jézus kudarcot vallott meg kellett volna váltania a világot de nem sikerült neki, dicsőségben vissza kellett volna térnie, de nem így lett. Ő a tehetetlenség és a gyengeség megtestesítője lett és az ő jelképe a feszület a szenvedés és a kín jelképe. Mit is várhat az ember egy ilyen megváltótól, akit legyőztek az emberek, kit szenvedve gyötrődve kell követni, miközben a saját természetével és a Sátánnal viaskodva éli az életét, aki benne hisz.
2021. aug. 2. 19:25
 13/35 anonim ***** válasza:

#12 huh, kicsit erős amiket írsz.

A kérdésre válaszolva, szellemi keresés után választottam. Megszólított a Bibliából pár ige, például, hogy „Isten szeretet”. És Jézus magas etikai tanítása. Aztán egyre többet értettem meg. 4 év után jöttem rá, mi a hit: Istenben való bizalom minden körülmények között.

Szóval a keresztényég tanítása szerint Isten jó; és egy Személyről van szó, akivel kapcsolatba lehet lépni, Jézus őt Atyaként mutatta be. Jézushoz hasonló kaliber nemigen született. Istentől küldöttségét csodákkal igazolta, és maga is feltámadt a halálból. Eljöveteléről próféciákat és szimbolikus előképeket találunk az Ószövetségben. Mindezek kellően alátámasztják a kereszténység igazságát. Jézus azt mondta Ő maga az egyetlen út az Atyához, tehát a kizárólagosság igényével lépett fel. Mivel le is tett az asztalra dolgokat, elfogadom tőle.

Épp nemrég olvastam Máté evangéliumában a mennyek országáról szóló példázatokat (13. fejezet). Szó van egy kereskedőről, aki igazgyöngyöket keres. Egyszer csak talál egy olyat, aminek megszerzéséért odaadja az összes vagyonát, mert az a legértékesebb. Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy a szellemi keresés eredményként, ha megvizsgáljuk a többi vallást és filozófiákat, ez bizonyul a legértékesebbnek, ezért a jószemű kereskedő ezt választja, s a többiről lemond.

2021. aug. 2. 19:53
 14/35 anonim ***** válasza:
26%

Jézuson kívül senki nem állt mellém a bajban.

Amíg kenyelemben éltem és jólétben és népszerű voltam én is csak a magam módján hittem.

2021. aug. 3. 16:27
 15/35 anonim ***** válasza:

Ha jehova tényleg megjutalmazná azokat, akik az ő nevében jót cselekednek, akkor miért nem adja tanújelét annak, hogy az emberek ne csak higgyenek, hanem bízzanak is benne?!?

Azt mondják, próbára teszi az embert. De miért, talán mégsem ismeri és mégsem lát a lelkükbe és nem bízik meg bennük?

2021. aug. 3. 17:28
 16/35 anonim ***** válasza:

#15 „Ha jehova tényleg megjutalmazná azokat, akik az ő nevében jót cselekednek, akkor miért nem adja tanújelét annak, hogy az emberek ne csak higgyenek, hanem bízzanak is benne?!?”

Ha valakit látsz, akkor már nem a reménylett dolgokban való hitről van szó, hanem tényről. Sem Istent nem látjuk, sem pedig a tetteink megítélését nem tapasztaljuk. Bár ez nem teljesen igaz. A büntetés van hogy még életében utoléri a rosszat. A lelkiismereted ellen ha vétessz, ráadásul nagyot, akkor automatikusan bevonzod a büntetését. Jó esetben működik ez a lelkiismerete az embernek, és érzi a szellemi törvények megsértését.

Ha Isten jutalmat osztana a jócselekedetekért, akkor arra nevelné az embert hogy a jutalomért tegyen jót és nem mert az önmagában jó.

Mi bajod azzal, hogy Isten próbára teszi a hitet? A tettekből válik nyilvánvalóvá a hited. Hogy tudja meg egy sportoló milyen erős, ha nem adsz neki súlyokat, lássuk, mit bír megemelni?

2021. aug. 3. 18:18
 17/35 anonim ***** válasza:

Miután az első emberpár vétkezett, eltávozott az emberekből istenük szentlelke, csupán egy darabja maradt, amit úgy hívnak lelkiismeret. A lelkiismeret sok esetben az ember kárára van, mivel annak érdekében, hogy a kínzásától megszabaduljon, sok esetben olyan dolgokat tesz, melyekről tudja ártalmasak számára, mégis véghezviszi azokat. Gondolunk itt például olyanra, mikor valaki elkövet valamit, ami már régen a feledés homályába veszett és mégis előhozakodik vele, bevallja, holott tudja árt magának sőt másnak is vele, hiszen a gyónás nem feltétlenül hoz megbocsátást sőt...Jobb ezt a szentlélek maradványt elnyomni, elűzni, mintsem engedni a gyötrésének.

"Ha Isten jutalmat osztana a jócselekedetekért, akkor arra nevelné az embert hogy a jutalomért tegyen jót és nem mert az önmagában jó."

Azérz az örökélet meg mennyország nekem jutalomnak tűnik.

2021. aug. 3. 18:31
 18/35 anonim ***** válasza:

#17, amit az első bekezdésben írtál nagyon ijesztőnek tűnik. Igen, elképzelhetőnek tartom a lelkiismeret elvesztését, lehet erre törekednek a sátánisták, hogy megöljék, mert azt hiszik akkor lesznek igazán szabadok. És ezért követnek el nagyon rossz dolgokat. Így sejtem. Viszont szerintem ennél, nincsen tragikusabb és kerülendőbb, mint elveszíteni a lelkiismeretedet.

„Azérz az örökélet meg mennyország nekem jutalomnak tűnik.”

Sokan mégsem foglalkoznak a hittel, mert „nem biztos” hogy van jutalom és mennyország. És akkor meg miért is legyünk olyan jók, ugye, így gondolkodnak az emberek.

2021. aug. 3. 18:44
 19/35 anonim ***** válasza:

Ha valamit megtanulhattunk a történelemből az az,hogy az emberek épp annyira jók, amennyire a világ azt megengedi.

Lucifer tanításai arra mutatnak rá, hogy lélektelenül, hideg fejjel hozzunk döntéseket a következmények figyelembe vételével és azt tegyük, ami valóban jó nekünk!Sokakban felvetődik a kérdés, miért segít az emberen a gonoszság megtestesítője? Lucifer akaratát itt a földön az anyagi világban mi teljesítjük be, hiszen Ő egy lélek és az emberek által tud hatni, akár nyíltan, akár leplezetten. Nemhiába mondjuk, hogy az ördögnek ezer arca van s számtalan nevet adnak neki, mivel soha nem lehet tudni, kin vagy min fejti ki az akaratát. A keresztény tanításokat is felhasználja, mert bár azokat ellene dolgozták ki, mégiscsak azok, melyek megismertetik dolgait, melyekről sokan nem is sejtik, hogy az övéi. Ha az embereknek kedvesek azok a dolgok, miket az Ördög eszközeinek neveznek és nem tud vagy nem is akar jehova javára lemondani ezekről, előbb-utóbb elfogadja, hogy kihez tartozik és kitől kapta meg azokat vagy esetleg ki az, aki nem ébreszt bűntudatot olyan dolgok miatt, melyek ártalmatlanok és örömet okoznak vagy esetleg az életében tátongó ürességet kitöltik. Rá kell jöjjünk bármit is teszünk a jutalmunk az elmúlás, legyenek a tetteink jók avagy rosszak. Kikkel jót teszünk egy nappal sem hosszabbítják meg az életünket s míg élünk, jobb sem lesz nekünk, hiszen kiket segítünk, azok ránk vannak szorulva, ezért ők nem tudják viszonozni azt, amikor tényleg szükség lenne rá. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkin nézzünk át és hagyjuk elveszni de egy sátánistának nem a jó tevés az életcélja. A mi életcélunk az, hogy meglegyen bár minden mire vágyunk de ne a múltnak és ne a jövőnek tervezzünk, hanem biztonságban éljük meg a pillanatot.

2021. aug. 3. 18:55
 20/35 anonim ***** válasza:

#19 „Rá kell jöjjünk bármit is teszünk a jutalmunk az elmúlás, legyenek a tetteink jók avagy rosszak. Kikkel jót teszünk egy nappal sem hosszabbítják meg az életünket s míg élünk, jobb sem lesz nekünk, hiszen kiket segítünk, azok ránk vannak szorulva, ezért ők nem tudják viszonozni azt, amikor tényleg szükség lenne rá.”

Vannak ezért olyan sátánisták, magasabb tehetősebb körökben, akik le akarják győzni a halált és a halhatatlanság elérését keresik. Mert az ugye korlátozza őket. Szintén sátánisták úgy gondolják, lelaktuk a földet, csökkenteni kell a népességszámot radikálisan. És majd ők eldöntik, ki éljen.

A világképed nagyon komor. Még valamennyi a prédikátor könyvéből is van belőle. Nem tudom olvastad e. Egyébként vitáztak rajta, hogy bekerüljön e a zsidó kánonba, mert olyan komor a szemlélete. De mivel a summázata a végén az, hogy mégiscsak az istenfélelem a legjobb, ezért bekerült végül.

Aki az Atya akaratát cselekszi, örök élete van. Az Atya pedig a szeretetet teszi meg legfőbb értéknek. Aki hisz a Fiúban és jóra törekszik bent van a neve az Élet könyvében. Lehet persze más értékrendet is választani mint a szeretet. De ez őrület. A sátánisták azt akarnák, ha lehetne, hogy ne legyenek a tetteiknek következményeik? Ebben a világban nem látszanak a tettek következményei közvetlenül, főként aki elvakult a gonoszságban nem látja.

Én nem hiszek abban, hogy az emberek többsége megy a kárhozatra. Létezhet a kárhozatban, büntetésben is a kegyelem lehetősége. Egy rövid emberélet alapján örök kárhozatra ítélni, nem méltányos és logikus. Viszont más Út nincs mint Jézus váltságának elfogadása. Egyedül Ő tudja eltörölni a „karmát” úgymond. Nem tudom, hogy lesz az ítélet a halál után, de a legbiztosabb ha ebben az életedben Jézust választod.

Mi lesz a pokolban?

https://www.youtube.com/watch?v=ol4Xvustuow

2021. aug. 3. 19:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!