Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak volt e felesége?

Jézusnak volt e felesége?

Figyelt kérdés

2021. aug. 1. 13:31
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"Tehát akkor ez volt a szándéka, hogy elferdüljenek, eltűnjenek a szavai?"

De csak te állítod, hogy eltűntek és elferdültek szavai. Előbb Pállal hoztad összefüggésbe, amire reagáltam, hogy Pálnak semmi köze az evangéliumokhoz, arra már semmit se tudtál írni.

"Nem volt bizonyíték, ezért kételkedtek!

Az nem jelenti azt, hogy tagadták!"

De, sokan tagadták, felesleges szépíteni. Ráadásul volt írásos bizonyítéka, a Bibliában 4 külön könyv is említi. Sok történelmi szereplőről egy vagy annyi könyv se ír, Pilátusról 4 is.

2021. aug. 1. 22:43
 22/28 anonim ***** válasza:
14%

Nézd meg Jézus tanításait, és nézd meg, hogyan beszél ugyanezekről a témákról Pál.

Ég és föld.

Azt el tudom képzelni, hogy sokan tagadták Pilátus létét, de ez értelmetlen dolog. Amire nincs bizonyíték, azt nem kell tagadni, mert nincs bizonyítva.

Attól, hogy egy könyvben 4 külön helyen írod le, semmivel nem lesz jobban bizonyítva, ez gyakorlatilag egy írásnak számít.

A történelmi bizonyítékok másképp működnek.

2021. aug. 1. 22:47
 23/28 anonim ***** válasza:
10%
Pál okosan meglátta azt,hogy hogyan fogja össze a lázadó zsidó szektákat és a rómaiak támogatták ebben,hátha egyben marad a birodalmuk.A rómaiak tévedtek és útjáta indult egy 2000 éves hazugság ami a leggonoszabb mind közül.
2021. aug. 1. 22:54
 24/28 anonim ***** válasza:
49%

"Attól, hogy egy könyvben 4 külön helyen írod le, semmivel nem lesz jobban bizonyítva, ez gyakorlatilag egy írásnak számít.

A történelmi bizonyítékok másképp működnek."

Nem számít egy írásnak, mivel 4 különböző ember írta, egymástól eltérően. Miért számítana egynek? Nem is értem.

Hogy működnek a történelmi bizonyítékok? Aminek keresztény írója van, azt minimum erős kétségekkel kell fogadni, esetleg egyből tagadni? Lásd Pilátust.

2021. aug. 2. 00:14
 25/28 anonim ***** válasza:

Jó, ha szándékosan rosszindulatú vagy, azon nem tudok segíteni.

A Biblia egy könyv, válogatták bele az írásokat, és utólag is írtak bele néha. Nem lehet teljesen függetlennek tekinteni, ami benne van.A különböző bizonyítékokon a VALÓBAN független dolgokat értjük.

Az, ha egy ember (pl. Tacitus) hallott valamit a Bibliáról (az előd írásokról), az pl. nem tekinthető a Bibliától független dolognak.

Amúgy ez nem csak a keresztényekre vonatkozik. Tróját se hittük el, míg meg nem találtuk.

2021. aug. 2. 00:18
 26/28 KZitus ***** válasza:

Szia

Nem, mivel ez nem volt célja a földre jövetelének. Ő ezért jött le a földre:

János 18:37 "Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúskodjak az igazság mellett. Mindenki, aki az igazság oldalán áll, figyel a hangomra.”

János 1:14

" A Szó tehát testté lett, és közöttünk lakott, és mi láttuk a dicsőségét, olyan dicsőséget, amilyet egy egyszülött fiú kap az apjától. Mindig az igazat mondta, és Isten mindig a kedvét lelte benne."

János 1:17

"Mert a törvényt Isten Mózes által adta, de Jézus Krisztus által mutatta meg, hogy mi a ki nem érdemelt kedvesség és az igazság."

János 14:6

"Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis általam."

Krisztus hatalmas munkát végzett a keresztelkedése után. Mindent megtett, amit amivel az Atyja megbízta, ezért mondhatta halála előtt: „Elvégeztetett!” Ján 19:30.

Ezzel kifejezte, hogy mindent megvalósított, ami Jehova szándéka volt vele kapcsolatban. Először is, mivel mindhalálig feddhetetlen maradt, hazugnak bizonyította Sátánt. Nyilvánvaló lett, hogy egy tökéletes ember képes Jehovához hűségesen élni, bármit tesz is Sátán. Másodszor, Jézus váltságul adta az életét, hogy a bűnös emberek jó kapcsolatban lehessenek Jehovával, és örök életben reménykedhessenek. Harmadszor pedig, Jézus kiállt Jehova uralmának a jogossága mellett, és tisztára mosta az Atyja hírnevét.

Akik keresik, kutatják, tanulják Krisztus életét, föl sem merül bennük ez a kérdés. De ha róla leírt hamis, hazug vádak között keresgélünk, akkor valóban benne van az általad fölvetett kérdés is.

2021. aug. 2. 16:15
 27/28 anonim ***** válasza:
18%
Jézus újra és újra azt ismétli: Örvendezzetek! Örvendezzetek! Örvendezzetek! De sosem értették meg őt. A keresztények olyan komorak... és Jézust is mindig olyannak ábrázolják, hogy úgy néz ki, mintha sosem örvendezett volna. A keresztények azt mondják, hogy Jézus soha nem nevetett! Ez nevetséges. Az az ember, aki azt mondta "Örvendezzetek!", az az ember, aki szerette a jó ételeket, a jó borokat, az az ember, aki állandóan lakomázott és gyakran vett részt ünnepségeken, aki körül állandóan lakomák zajlottak - ő ne nevetett volna soha? A keresztények egy hamis Krisztust adtak a világnak.
2021. aug. 2. 16:53
 28/28 anonim ***** válasza:
0%

Jézus csak a bibliai házasságban hitt, a hivatalosban nem. A hivatal a sátán gyermeke.

Több szerelme is volt, de egyik sem volt méltó hozzá. Így járnak a föld legbölcsebbjei. :((

Incel

2021. aug. 8. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!