Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt ki mondta? "...Isten...

Ezt ki mondta? "...Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok."

Figyelt kérdés
"Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok."

2021. júl. 31. 01:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%

Komolyan nem étem, itt senki nem tudja használni a google-t?

Egyébként ezt Pál mondta, ez az egyik leveléből van.

2021. júl. 31. 02:18
 2/11 anonim ***** válasza:
29%
Csak azért kérdeztem, mert felteszem te vagy a másik "ki mondta kinek" kérdés szerzője is. Előre figyelmeztetlek, ha valami ezoterikus sületlenséget akarsz ebből kihozni, akkor nagyon rossz úton jársz. Semmi értelme kiragadni részeket és félremagyarázni.
2021. júl. 31. 02:27
 3/11 A kérdező kommentje:

#1. Miért szólsz be állandóan? Fogd már fel, hogy ne reklámozd a google-t!

#2. Miről hablatyolsz?! Egyszerűen értelmesen válaszolni kéne a kérdésre, nem kombinálni ki tudja miket!

2021. júl. 31. 09:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Kérdés akkor lezárva...
2021. júl. 31. 13:39
 5/11 anonim ***** válasza:

"Miért szólsz be állandóan? Fogd már fel, hogy ne reklámozd a google-t!"

Állandóan? Szerintem te keversz valakivel... (Egyébként hány ilyen kérdést tettél már fel, hogy ÁLANDÓAN ilyen válaszokat kapsz? :D) Én egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy miért könnyebb neked kiírni egy kérdést, mint beírni a keresőbe ahol rögtön meglenne a válasz. Több ilyen kérdést is láttam már és nem értem az okát. Továbbá ha nem te voltál a másik hasonló kérdést feltevő tegnap, akkor miért veszed magadra? Egyébként erre a kérdésre gondoltam, mivel nagyon hasonló és lényegében egy napon lett kiírva. "Hol található ez a Bibliában? Mind istenek vagytok, a Fenségesnek fiai/gyermekei mindahányan. Van ilyen írva a Bibliában?" https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

2021. júl. 31. 16:43
 6/11 anonim ***** válasza:
*ÁLLANDÓAN, de mindegy is.
2021. júl. 31. 16:46
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem csak én kapok ilyen válasznak nem nevezhető írásokat, sok kérdés alatt lehet olvasni ezt a felesleges beszólást.

Az pedig, hogy feltételezgetsz és ezoterikus nem tudom mivel vádaskodsz, vajon hogy jön belőled?! Ezen gondolkozz inkább el és ne kombinálj feleslegesen, hacsak nem akarsz felesleges értelmetlen elméleteket gyártani.

2021. júl. 31. 16:52
 8/11 KZitus ***** válasza:

Szia

Ha nem ragadod ki a szövegből ezt a részt, akkor maga Pál magyarázza el mit jelent:"Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik".

2Korintusz 6:14-18

"Ne kerüljetek felemás igába nem hívőkkel! Mert mi közös van az igazságosságban és a törvénytelenségben? Vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez? Továbbá lehet-e összhang Krisztus és Beliál között? Vagy mi közös lehet egy hívőben és egy nem hívőben? És mi köze van Isten templomának a bálványokhoz? Mert mi egy élő Isten temploma vagyunk. Ahogy Isten mondta: „Közöttük fogok lakni, és közöttük fogok járni, Istenük leszek, és ők a népem lesznek.” „Így tehát jöjjetek ki közülük, és különítsétek el magatokat – ezt mondja Jehova –, és ne érintsétek többé a tisztátalant”, „és én befogadlak titeket”. „»És én az atyátok leszek, ti pedig a fiaim és a lányaim lesztek« – ezt mondja Jehova, a Mindenható.”

Pál szavait követve ez az egyetlen mód, hogy Isten élő gyülekezetéhez tartozzunk.

2021. júl. 31. 18:18
 9/11 A kérdező kommentje:
Szia! Végre egy normális válasz. Nagyon köszönöm. Csak itt olvastam egy másik kérdésnél azt az idézetet, már nem tudom, hogy melyiknél és érdekelt.
2021. júl. 31. 18:38
 10/11 KZitus ***** válasza:

szívesen... ha vannak kérdéseid privát is írhatsz

szeretettel, Zita

2021. júl. 31. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!