Hol maradt el a reformátusok híres egyszerűsége, templomaik díszítetlensége?
A múltkor egy vlogger forgatott Debrecenben, többek közt, az ottani nagytemplomban. Meglepett, hogy milyen díszes az orgona, a szószék, a padok és az egész épület. Nekem inkább egy barokk templomnak tűnt, amihez képzeletmentes, pocsék dekoratőrt szerződtettek.
Vagy a nálunk lévő refo
Sajnos félrenyomtam, és elment, mielőtt befelyezhettem volna!
Tehát nálunk a református templomban az Úr asztala mögött is ott áll az orgona. Hatalmas, díszes … aki beül a padba, és felemeli a tekintetét, a szemet azonnal odahúzza. Nem az asztalra, hanem az orgonára! Szinte fölé tornyosul, mint egy hatalmas, faragott bálvány!
Sziasztok!
#3!
"Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek
az én nevemben, ott vagyok közöttük"
Itt egy hétköznpai barokk katolikus templom:
Itt meg a magyar református egyház legnagyobb temploma Debrecenben:
Tényleg dísztelenebb... De a berendezésbeli különbség lényege nem a dísztelenség, hanem hogy nincsenek szobrok és képek.
"Tehát nálunk a református templomban az Úr asztala mögött is ott áll az orgona. Hatalmas, díszes …"
Hú a macska rúgja meg...
"Nekem inkább egy barokk templomnak tűnt"
Mert nem értesz a művelődéstörténethez. Tipikus klasszicista épület.
#9!
...Vagy azt a tévhitet kellene eloszlatni, hogy Istenhez csak egy templomban lehet közeledni. Mondjuk aki ehhez ragaszkodik, annak általában csak a küszöbtől-küszöbig él a hite.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!