Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol található ez a híres...

Hol található ez a híres idézet a Bibliában?

Figyelt kérdés

Még gyerekekkoromban hallottam, de azóta is gyakran idézik. Valamiért nem megy ki a divatból. Tuti, hogy szó szerint ismerem, mert még az is erős tájszólással ejti, aki amúgy tisztán beszél. Gondolom, ez az egyik archeikusabb Bibiliaváltozatából van. Azt is rendszerint hozzáteszik, hogy ez az idézet a kínai gazdaságra és politikára utal. Kérdezgettem pár vallásos embert, de csak kb. az 50-60 felettiek ismerik. Nem tudom ennek mi az oka. Szóval az idézet:

"Sok kicsi sárga embörke elárasssza a főődet."

2016. szept. 25. 16:45
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Hülyeségek II:6
2016. szept. 25. 16:55
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
:D 1-es!:D:D
2016. szept. 25. 16:57
 3/8 szp72 ***** válasza:

A "sárga" szó ötször szerepel a Bibliában. Ebből 3 sárgaréz 1 kénsárga, 1 vörösessárga és csak 1 sima sárga. És egy sem vonatkozik emberre.

[link]

2016. szept. 25. 17:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Édesapám is említette annak idején egyszer,ám amire akkor az idősebbek gondoltak, azt félre magyarázták

Ezt a jelenések könyvének egyik próféciájával keverik.

Ám ez nem azt jelenti, amit abban leírnak

A régi fordítások szerint, a sárga ló(más fordítás szerint,fakó ló) vágtájával hozták összefüggésbe.

(Jelenések 6:8) 8 És láttam, és íme, egy fakó ló; és a rajta ülő neve Halál volt. . . .

Károli fordítású: Jelenések 6:8 És látám, és ímé egy sárgaszínű ló; és aki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt; és adaték azoknak hatalom a földnek negyedrészén, hogy öljenek fegyverrel és éhséggel és halállal és a földnek fenevadai által.

2016. szept. 25. 17:04
 5/8 szp72 ***** válasza:

A Károli Bibliában még előfordul plusz háromszor:

[link]

2016. szept. 25. 17:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tehát rosszul / elferdítve mondták nekem. Így már szégyellem, hogy ilyen butaságot kérdeztem... :(

2016. szept. 25. 17:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem kell szégyellni, gyermek koromban mi is így tudtuk,

az lenne a rossz,ha helytelenül adnád tovább,

hogy kérdezel,az azt jelenti,hogy érdeklődsz, mint ahogy minden ember aki szeretne megtudni dolgokat

2016. szept. 25. 18:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez nem a Biblián alapuló hiedelem, de tény, hogy száz éve sokan emlegették, mint 'sárga veszedelem'. Én annak idején egy Mária-jelenéshez kapcsolva hallottam először a kifejezést, erről azonban semmit sem találtam a neten, úgyhogy lehet, hogy csak elszigetelt oldalág hitt a Máriás legendában, vagy nem voltam elég kitartó, ám maga a 'sárha veszedelem' hiedelme széles körben elterjedt anno.

[link]

2016. szept. 26. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!