Miért van egy helyi gyülekezet kis templomában befejezetlen tetejű piramis a padsorok előtt, mindkét oldalt?
Tudtommal ez a jel a nagy egyházak közül csak a katolikusoknál látható időnként.Ezzel szemben az egyik nagy protestáns egyház helyi templomában láttam ezt a szimbúlumot.Ezen kívül természetesen más nincsen,de nem tudom hova tenni ezt a szabadkőműves szimbólumot, mert nagyon nem illik oda. Ugyanez befejezetlenül a szem nélkül,csak az alsó lapja nem ilyen nyílegyenes,hanem egy kicsit "rojtozott."
Lehetséges,hogy oda is beszivárgott valami,aminek nem kellett volna,vagy ez egyszerűen a véletlen műve és a készítők sem tudták mit építenek oda? Nem vagyok sem nagy konteo hívő (kivéve,ha az a jelek szerint valóban megalapozott,mert olyan is van), sem paranoiás,de számomra ez a jel nem illik a képbe egy templomban.
Az ilyen kérdések olvasásakor kicsit a szavam is eláll, hogy miként tud valaki ennyi ostobaságot összehordani.
A Szentháromságot mindig egy háromszögben ábrázolták, közepén szemmel. Ha a művész úgy gondolta, felhőket és napsugarakat is tett hozzá.
Számomra nagyon is illik a Szentháromság a templomba, hiszen a Szentháromságban hiszek.
Csak ebben a jelben,amit láttam,nincsen szem.Nem az van kint,ami az első válaszolónál látható.Valamint a piramis teteje nincsen befejezve,pont ahogyan az illuminati szimbólum befejezetlen piramisa.A dolláron is le van választva a csúcsív a szemmel. Itt is egy befejezetlen,lapos tetejű,csúcsív nélküli piramis áll mindkét oldalon.Az is keresztény jelkép? Eddig kizárólag szabadkőműves szimbólumok között láttam.
Egy az egyben ez a csonka piramis,a csúcsot a szemmel leszedve:
Ez egy keresztény templomban mégis mit jelképez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!