Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi: Ha a Nagysokaság...

SolaScriptura kérdése:

Jehova Tanúi: Ha a Nagysokaság tagjai nem Isten fiai, nem Isten gyermekei (csak barátai), akkor milyen alapon nevezitek Istent Égi Atyátoknak? És milyen alapon nevezitek egymást testvérnek, ha nem vagytok mindannyian Isten gyermekei?

Figyelt kérdés

Jehova Tanúi tanítása szerint csak a kicsiny nyáj szellemtől felkent, azaz a Szent Szellem által vezérelt tagjai Isten fiai és ezáltal „társörökösök Krisztussal”.

Róma 8:14-17 „Mert, akiket Isten szelleme vezet, azok valóban Isten fiai. Mert …. örökbe fogadott fiak vagyunk a szellem által, … Maga a szellem tanúskodik a mi szellemünkkel együtt arról, hogy Isten gyermekei vagyunk. Ha tehát gyermekek vagyunk, akkor örökösök is, igen, örökösei Istennek, és társörökösök Krisztussal …”

Ha ez csak a kicsiny nyájra vonatkozik, akkor a Nagysokaság tagjai nem Isten fiai.

Ha a Nagysokaság tagjai nem Isten gyermekei, akkor csak az Ördög gyermekei lehetnek.

Csak 2 út van, nincs harmadik alternativa. (Lásd például 1 János 3. rész végig, vagy a Róma 8. rész végig)

#Jehova #Jehova tanúi #Isten gyermekei #kicsiny nyáj #Nagysokaság
2021. júl. 27. 23:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

Róma 5, 12:

Azért ahogyan egy ember által jött be a bűn a világba, és a bűn által a halál, úgy a halál minden emberre elhatott, mivelhogy mindenki vétkezett

A tanú állítása: Ádám tökéletlenné válásával elvesztette tökéletességét, igazságosságát, és fiúi minőségét önmaga és leszármazottai számára

Az állítás szerepel ebben az igében, amire hivatkozik? Nem. Tehát nem igaz, amit mond.

Nézzük tovabb:

Efézus 2, 3: Egykor mi mindnyájan ezek között forgolódtunk, követve testünk kívánságait, cselekedve a test és a gondolatok akaratát, és természet szerint a harag fiai voltunk, mint mások is.

Róma 3, 10: amint meg van írva: Nincs egy igaz sem,

(itt a kiragadott ige szándékos félremagyarázása gyönyörű példáját láthatjuk, amit volt kedves demonstrálni nekünk, hisz ha egészében olvassuk ezt a részt, akkor jól látható, hogy semmi köze a témához)

Tanú állítása: mindannyian Istentől elidegenedett állapotban, igazságosság nélküli állapotban születtek

Az állítás szerepel ezekben az igékben, amikre hivatkozik? Nem. Tehát nem mond igazat.

Ezek után már azt is meg kell kérdőjelezni, hogy olvassa e egyáltalán azt, amire hivatkozik, vagy csak másol ész nélkül?

2021. júl. 30. 17:10
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jogos a kérdező feltevése, de ne aggódj a tanúk mindent megmagyaráznak.

Mindannyian Isten fiai vagyunk a Biblia szerint, kegyelemből! ha fogadjuk Az Atya Szentlelkét.

2021. júl. 31. 04:51
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Azért nem értik, mert már a kérdésed elején elakadnak:

„Ha a Nagy sokaság tagjai nem Isten fiai …”

Dehogynem Isten fiai! Ezt még ők is tudják, érzik, ezt vezette le gondosan a #2-es.

Nem is tanítják ezt így explicit módon, kimondva.

Ez csak logikusan következik, ha a 2 osztályos tanításukat (kicsiny nyáj vs. Nagysokaság) a Biblia tanítása pl. az általad idézett Róma 8:16-17 mellé tesszük.

De a többségük, pl. azok, akik a ha … akkor típusú mondatokat nem értik, nem tudják megugrani ezt a logikai ugrást.

Amelyik meg megértette a kérdésedet, pont ezért nem fog válaszolni, és most lázasan böngészi az Olvasók kérdéseit, hogy van-e ott válasz erre a kérdésre.

2021. júl. 31. 17:22
 14/20 anonim ***** válasza:
24%

Kedves 11!

Elég merész következtetésre ragadtatod megad, amikor így érvelsz:

"A tanú állítása: Ádám tökéletlenné válásával elvesztette tökéletességét, igazságosságát, és fiúi minőségét önmaga és leszármazottai számára

Az állítás szerepel ebben az igében, amire hivatkozik? Nem. Tehát nem igaz, amit mond."

(Csak zárójelben, hogy ne kelljen visszakeresni:A Róma 5:12 a hivatkozott vers)

Szóval csak gratulálni tudok! Csak azért, mert ebben az igében nem ez olvasható (ami nem is meglepő, mert nem emiatt írtam be ) ez már azt jelenti, hogy nem is igaz az állítás, miszerint: "Ádám tökéletlenné válásával elvesztette tökéletességét, igazságosságát, és fiúi minőségét önmaga és leszármazottai számára"

Tehát Ádám nem vesztette el a tökéletességét és igazságosságát és fiúi minőségét önmaga és leszármazottai számára?

Emlékezz vissza a bűnbeesés után mi történt: kiűzte Isten a bűnössé vált emberpárt az Édenből és 2 kerub őrizte a bejáratot, nehogy visszamenjenek.

Látványosan "kitagadta" őket a Teremtő. Tehát elvesztette "fiúi minőségét" Ádám. És mivel ebben az állapotukban lettek csak utódaik, így ők szintén örökölték a bűnt és tökéletlenséget (itt újra bizonyító erejű a Róma 5:12) , így tehát minden leszármazottja számára is elvesztette a "fiúi minőséget", vagyis, hogy Isten gyermekének neveztessenek...

Ennek ellenére folytatod:

"Tanú állítása: mindannyian Istentől elidegenedett állapotban, igazságosság nélküli állapotban születtek

Az állítás szerepel ezekben az igékben, amikre hivatkozik? Nem. Tehát nem mond igazat."

Jól értem? Neked nem bizonyított a Szentírásból, hogy Istentől elidegenedett állapotban születünk és csak Krisztus áldozata segíthet ezen a helyzeten, hogyha hiszünk benne és elfogadjuk azt???

Olvasd el kérlek a Róma 5:17-19 verseket:

5,17 "Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halál az egy által: sokkal inkább az életben uralkodnak az egy Jézus Krisztus által azok, kik a kegyelemnek és az igazság ajándékának bővölködésében részesültek.

5,18 Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek igazsága által minden emberre elhatott az életnek megigazulása.

5,19 Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek."

Elég világosan fogalmaz (bár Károli már kissé ódon hangvételű) : Isten megnyitotta az utat Krisztuson keresztül, azért hogy eljuthassunk arra a tökéletességre, melyet Ádám elveszített, és visszakaphassuk azt a viszonyt - fiúi, vagy gyermeki viszonyt- amit Ádám élvezett a bűnbeesés előtt.

Namármost, ha erre a rendelkezésére szükség volt, akkor nyilvánvalóan automatikusan Istentől elidegenedett állapotban születik minden ember.

Az van, hogy bizony tévedsz, nem másolgatok ész nélkül.

Viszont valóban nem írtam le szó szerint minden idézethez, hogy mi szeretnék vele bizonyítani , ugyanis feltételeztem annyi bibliaismeretet legalább ezen a fórumon, hogy aki olvassa érteni fogja a hivatkozást.

Ebben valóban tévedtem.

Az pedig téged minősít , kedves 11, hogy azonnal támadásba lendülsz, amint egy "Tanú", vagy tanúnak vélt személy van a láthatáron, olyan, aki nem azt mondja/írja, amit te gondolsz.

2021. júl. 31. 20:53
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is tapasztaltam, hogy nem fogják fel, hogy miből mi következik.

Pl. ha a Kicsiny nyáj tagjai is a Jó Pásztor juhai, meg a Nagysokaság is a Jó Pásztor juhai, akkor ez már 2 nyáj:

1. a Kicsiny nyáj

2. a Nagysokaság, ha ők is juhok, akkor ez is egy nyáj.

Sőt, ha ez a kettő nem ugyanaz a nyáj, akkor ez megint 2 nyáj.

És mit mond a Biblia?

János 10:16

„Hallgatni fognak szavamra, s egy nyáj lesz és egy pásztor.”

Vagyis ellentmondanak a Bibliának, mert az 1 nem 2.

(Mondjuk ez más egyházaknak se ment át.

Ha csak 1 pásztor van, és ez Jézus, akkor milyen alapon nevezik magukat a lelkészeik Pásztornak?)

Vagy a másik tanításuk, hogy a HÉR (Hű és Értelmes Rabszolga) közvetíti az Istentől jövő szellemi táplálékot a nyáj felé.

Csakhogy a Biblia szerint 1, azaz 1 darab közvetítő van:

1Tim. 2:5

„Mert egy Isten van, és egy közvetítő van Isten és az emberek között, Krisztus Jézus”

És ez érvényes oda is és vissza is.

a Tanúk szerint nem:

Ha az ember menne Istenhez (oda), akkor Krisztus az az 1 Közvetítő,

de ha Isten jönne/szólna az emberhez (vissza), akkor már nem a Krisztus, hanem a HÉR közvetíti a szellemi táplálékot.

Tehát a Tanúk szerint nem 1, hanem 2 darab Közvetítő van:

1 oda, és egy másik vissza

Vagy hogy azt mondják a HÉR-re, hogy Jehova szócsöve.

Kérdésem, hogy mi jön ki abból a szócsőből? - Jehova szavai.

Ha az ő szavai, akkor ez ugyanaz, mint az ihletés.

Tehát ha szócső, akkor ihletett.

Ha ihletett, akkor igaz és nem kell évente kiigazítani, mint a HÉR tanításait.

De menjünk visszafelé a logikai láncolaton:

Ha mégis ki kell igazítani, akkor nem ihletett.

Ha nem ihletett, akkor nem lehet szócső… ennyi.

Hú, rengeteg ilyen van náluk!

Abbahagytam…

2021. júl. 31. 22:29
 16/20 A kérdező kommentje:

Kedves #2 és #10!

"Azért nevezi a többi Tanú is Égi Atyjának Istent, mert Krisztus váltságát elfogadva, abban hitet gyakorolva újra "gyermeki viszonyba" kerülnek Vele."

OK, ezzel egyetértek.

De ha a többi Tanú is "gyermeki viszonyba kerül Istennel", akkor a többi Tanú is elmondhatja, hogy "gyermekek vagyunk, akkor örökösök is, igen, örökösei Istennek, és társörökösök Krisztussal …” (Róma 8:17), ugye?

Valamint igazad van abban, hogy "a földi emberek ... születésük pillanatában nem lesznek Isten fiai," hanem csak embernek fia, azaz bűnös test.

Ahogy a János 3:6-ban olvassuk: "Ami a testtől születik, az test"

Isten fiaivá pedig az újjászületés által válhatunk, ahogy Jézus mondta ugyanitt:

"ami pedig a szellemtől születik, az szellem."

meg kicsit előtte:

János 3:3

"Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát."

Tehát Isten családjába visszakerülni csakis az újjászületés, vagy "szellemtől születés" által lehet.

Amit pedig Krisztus váltsága tett lehetővé, pontosan úgy, ahogy Te írtad.

Akkor, ha a Nagysokaság tagjai is Isten gyermekei, akkor ők is „szellemtől születtek”, ugye?

2021. júl. 31. 23:24
 17/20 anonim ***** válasza:

"Csak azért, mert ebben az igében nem ez olvasható"

Tehát mondasz egy állítást, majd random beraksz mellé egy igét és követeled, hogy azt igenis mindenki fogadja el. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Mekkora vicceske vagy te. 😂

2021. aug. 1. 06:10
 18/20 anonim ***** válasza:

Felvezetés: Jehova Tanúi: Ha a Nagy sokaság tagjai nem Isten fiai, nem Isten gyermekei (csak barátai), akkor milyen alapon nevezitek Istent Égi Atyátoknak? És milyen alapon nevezitek egymást testvérnek, HA NEM VAGYTOK mindannyian Isten gyermekei? Jehova Tanúi tanítása szerint CSAK A KICSINY NYÁJ SZELLEMTŐL FELKENT, AZAZ A SZENT SZELLEM ÁLTAL VEZÉRELT TAGJAI ISTEN FIAI és ezáltal „társörökösök Krisztussal”.

HA EZ CSAK A KICSINY NYÁJRA VONATKOZIK, akkor a Nagy sokaság tagjai nem Isten fiai. HA A NAGY SOKASÁG TAGJAI NEM ISTEN GYERMEKEI, akkor csak az Ördög gyermekei lehetnek.

Válaszom: HA A NAGY SOKASÁG TAGJAI NEM ISTEN GYERMEKEI, akkor csak az Ördög gyermekei lehetnek. - Az Ördög beszél belőled, de a sumák gondolkodásod nélkülözi az Isten szellemét! Mal 2:10 Nem egy atyánk van-e mindnyájunknak? Nem egy Isten teremtett-e minket? A kiválasztott ókori nép ugyanúgy nevezhette Atyjának Istent, mint a nagy sokaság tagjai. Kérdező, te egy elefánt vagy a Biblia porcelán boltjában.

Kedves #5!

Sajnos teljesen félreértettél.

Igazad van abban, hogy az nagy badarság, hogy a Nagy sokaság tagjai, tehát Jehova Tanúi 99%-a nem Isten gyermeke.

De megpróbálom kicsit szájbarágósabban:

HA IGAZ LENNE az a JT tanítás, hogy a Nagy sokaság tagjai nem Isten gyermekei, akkor EZZEL ŐK AZT ÁLLÍTANÁK, hogy a Nagy sokaság az Ördög gyermekei lennének, ami pedig badarság. Ezért nem értem, HOGY VESZNEK EGY ILYEN TANÍTÁST.

Mindenesetre kimondtad az ítéletet a hű és értelmes rabszolgára:

“Az Ördög beszél belőlük, és sumák gondolkodásuk nélkülözi Isten szellemét”, amikor OLYANOKAT ÁLLÍTANAK, HOGY A NAGY SOKASÁG TAGJAI NEM ISTEN GYERMEKEI.

Én csak ennek a tanításnak az abszurditását akartam érzékeltetni azzal, hogy szembeállítottam a másik lehetőséggel.

HA a hű és értelmes rabszolga AZT ÁLLÍTJA, HOGY A NAGY SOKASÁG TAGJAI NEM ISTEN GYERMEKEI, nem örököstársai a Krisztusnak a Királyságban, akkor EZZEL AZT ÁLLÍTJÁK, hogy a Nagy sokaság tagjai az Ördög gyermekei lennének.

És ugye milyen abszurd, lehetetlen, értelmetlen tanítás ez? Csak Te 5-ös, azt hitted, hogy ezt én állítom, pedig ez a HÉR tanítása tudomásom szerint…

Vagy én értettem félre valamit?

Ha igen, akkor be tudsz linkelni olyan anyagot, amiből ez kiderül, hogy a Nagy sokaság tagjaira is igaz a Róma 8:16-17

Íme 2 cikk, amik AZT ÁLLÍTJÁK, hogy a Róma 8:16-17 CSAK A FELKENTEKRE, AZAZ CSAK KB 8000 JT-RE VONATKOZIK, A TÖBBIEKRE NEM:

[link]

[link]

Eddig az összeállítás, amiből a Máté 5:41 alapelve szerint -És aki téged egy mérföldútra kényszerít, menj el vele kettőre – a következő következik:

Íme az állításaid:

Ha a Nagy sokaság tagjai nem Isten fiai, nem Isten gyermekei... HA NEM VAGYTOK mindannyian Isten gyermekei?… CSAK A KICSINY NYÁJ SZELLEMTŐL FELKENT, AZAZ A SZENT SZELLEM ÁLTAL VEZÉRELT TAGJAI ISTEN FIAI… HA EZ CSAK A KICSINY NYÁJRA VONATKOZIK… HA A NAGY SOKASÁG TAGJAI NEM ISTEN GYERMEKEI... HA A NAGY SOKASÁG TAGJAI NEM ISTEN GYERMEKEI… HA IGAZ LENNE… EZZEL ŐK AZT ÁLLÍTANÁK… HOGY VESZNEK EGY ILYEN TANÍTÁST… OLYANOKAT ÁLLÍTANAK, HOGY A NAGY SOKASÁG TAGJAI NEM ISTEN GYERMEKEI… /HA a hű és értelmes rabszolga / AZT ÁLLÍTJA, HOGY A NAGY SOKASÁG TAGJAI NEM ISTEN GYERMEKEI,… EZZEL AZT ÁLLÍTJÁK,… /Csak Te 5-ös, azt hitted, hogy ezt én állítom, pedig ez a HÉR tanítása tudomásom szerint…/ … Vagy én értettem félre valamit? Íme 2 cikk, amik AZT ÁLLÍTJÁK, hogy a Róma 8:16-17 CSAK A FELKENTEKRE, AZAZ CSAK KB 8000 JT-RE VONATKOZIK, A TÖBBIEKRE NEM:

[link]

[link]

Először is ezekben a cikkekben pontosan az nincsen benne, amit te állítasz: „OLYANOKAT ÁLLÍTANAK, HOGY A NAGY SOKASÁG TAGJAI NEM ISTEN GYERMEKEI” – nem is idézted ezt az állítást, mert nem is idézhetted, mivelhogy ilyet nem mondanak! Hanem belinkeltél két egész tanulmányt, aki akarja, szedje ki belőle ugyanazt, amit te: „EZZEL AZT ÁLLÍTJÁK, hogy a Nagy sokaság tagjai az Ördög gyermekei lennének.” Mert te ezt szedted ki belőle, meg az itt megszólaló elvbarátaid: „7/17 nem sumák a kérdező levezetése, hanem valós… 12/17 Teljesen jogos a kérdező feltevése, de ne aggódj a tanúk mindent megmagyaráznak… 13/17 Ha a Nagy sokaság tagjai nem Isten fiai …”Dehogynem Isten fiai! Ezt még ők is tudják, érzik, ezt vezette le gondosan a #2-es. Nem is tanítják ezt így explicit módon, kimondva.” Erre megint a kérdező: „De ha a többi Tanú is "gyermeki viszonyba kerül Istennel", akkor a többi Tanú is elmondhatja, hogy "gyermekek vagyunk, akkor örökösök is, igen, örökösei Istennek, és társörökösök Krisztussal …” (Róma 8:17), ugye?

Az van, hogy a Róma idézetét: - Róm 8:14 Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai. Róm 8:15 Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám! Róm 8:16 Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk. - te értelmezed a nagy sokaságra kizáróan, mégpedig azért, mert AZ ISTEN FIAI KIFEJEZÉST NEM KÜLÖNLEGES ELHÍVÁSRA TÖRTÉNŐ FELADATKÖRKÉNT ÉRTELMEZED, HANEM MINDENKIRE TÖRTÉNŐ ÁLTALÁNOS JELLEMZÉSKÉNT. Márpedig a kettő nem ugyanazt jelenti, és nem ugyan arra vonatkozik. Például a Bibliában szó van Izraelről Róma 10:1-ben és Galata 6:16-ban is, de a kettő nem ugyanazt az Izraelt jelenti. Előbbi a testi Izrael nemzete, akiknek Isten volt az Atyjuk, amiből következik, hogy lehettek a fiai: - Mal 2:10 Nem egy atyánk van-e mindnyájunknak? Nem egy Isten teremtett-e minket? Lásd: - Jer 31:20 Avagy nem kedves fiam-e nekem Efraim? /az Efraim szóval a tíz törzs királyságára is utaltak, mivel ez volt a legkiemelkedőbb törzs (Jer 7:15). Vagy:- Ézs 43:6 Mondom északnak: add meg; és délnek: ne tartsd vissza, hozd meg az én fiaimat messzünnen, és leányimat a földnek végéről, Vagy: - Hós 11:1 Mikor még gyermek volt Izrael, megszerettem őt, és Egyiptomból hívtam ki az én fiamat.

Nem kell ecsetelni, hogy a testi Izraeliták lehettek Isten fiai, pedig nem voltak a szellemi elhívás részesei, amit Jézus indított el: Ján 1:12 Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek; Ján 1:13 Akik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek. Ezekről van szó Gal 6:16-ban és Róma 8:14-16-ban. És Gal 4:5 Hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy elnyerjük a fiúságot. Gal 4:6 Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta az Isten az ő Fiának Lelkét a ti szíveitekbe, ki ezt kiáltja: Abba, Atya! - Itt van a pozíció, mint elhívásra való utalás: Zsid 9:15 És ezért új szövetségnek a közbenjárója ő, hogy meghalván az első szövetségbeli bűnök váltságáért, A HIVATOTTAK ELNYERJÉK AZ ÖRÖKKÉVALÓ ÖRÖKSÉGNEK ÍGÉRETÉT.; 1Pét 1:3 Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az ő nagy irgalmassága szerint ÚJONNAN SZÜLT MINKET ÉLŐ REMÉNYSÉGRE Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, 1Pét 1:4 ROMOLHATATLAN, SZEPLŐTELEN ÉS HERVADHATATLAN ÖRÖKSÉGRE, amely a mennyekben van fenntartva számunkra,

Ez a SZELLEMTŐL NEMZETT ISTENFIÚSÁG, MINT URALKODÁSI POZÍCIÓRA VALÓ KÜLÖNLEGES ELHÍVÁS nem zárja ki, hogy Isten Atyja legyen minden vele közösségben levőnek: „Ez okból meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről a mennyekben és földön minden atyafiság a nevét kapta.” (Efz 3:14-15) - /ἡ πατριά, -ᾶς (hé patria, -asz) 1) apai leszármazás, közös atyától való származás/

Innentől kezdve: „HA a hű és értelmes rabszolga AZT ÁLLÍTJA, HOGY A NAGYSOKASÁG TAGJAI NEM ISTEN GYERMEKEI, nem örököstársai a Krisztusnak a Királyságban, akkor EZZEL AZT ÁLLÍTJÁK, hogy a Nagy sokaság tagjai az Ördög gyermekei lennének.

És ugye milyen abszurd, lehetetlen, értelmetlen tanítás ez? Csak Te 5-ös, azt hitted, hogy ezt én állítom, pedig ez a HÉR tanítása tudomásom szerint…”

Bizony, ez a te állításod, mivel nem tudsz különbséget tenni, és mivel az indítékodat ember nem látja, majd aki látja, az jutalmaz érte érdemeid szerint. És itt a tévelygéslavinát be lehet fejezni bárki részérő, mert nem kifizetődő! Vö. 2Pét 3:15-16

2021. aug. 1. 23:59
 19/20 anonim ***** válasza:
Minden létezés isten gyermeke. Az idő amiben vagy, a tér amiben vagy, az anyag amiből vagy, a tudatod ami vagy, a gép amiről írsz, minden isten, minden isten testvériségébe tartozik
2021. aug. 9. 17:48
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem kár vitatkozni a J.T. tanításain, teljesen értelmetlen szócsatákhoz vezet!

Próbáljuk megérteni és kiszürni az igazságat az eredeti írásokból mellőzve a J.T. tanításait és saját értelmezésű biblia magyarázatait, melyek csak az 1800-as évek végén születtek meg Charle Tase Russellnek köszönhetően!!!

Az igazság kezdettől fogva ott volt és adott volt Jézustól kezdve, Pünkösdtől kezdve. Közel 2000 évről beszélünk! Ez alatt az idő alatt rengetegen, számtalan sokan ismerték meg az ISten igazságát és haltak is meg igazságban, Jézus Krisztusban! Ők ismerték az igazságot, az ISten igazságát akik haláluk után a Mennybe kerültek, az ISten Országába, a Paradicsomba, az Égi Királyságba, de egyikuk sem vallotta azokat a tanokat és nézeteket, amiket ma vallanak a J.T.-i az 1800-as évek végétől és az 1900-as elejétől fogva. A J.T.-i azt fújják és szajkózzák, amiket azelőtt Charles Tase Russel kitalált és megalkotott saját értelmezése szerint!

Ebben így nincs és nem is lehet ISten igazsága!

[link]

2021. szept. 6. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!