Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Yahuah meg Jehova ezek szektâk?

Yahuah meg Jehova ezek szektâk?

Figyelt kérdés

Szerintük be kell tartani shabbatot meg stb amit már Jézus rég eltörölt és csak annyi a parancsolat hogy szeressétek egymást

Illetve nagyon morbid és beteg dolgokat tudnak néha írni hogy ha a keresztény 100 éves öregasszony nem tér be a jahudimos szektájukba akkor a pokol bugyraiba fog sikongatni. Meg szerintük a láb nélküli süket vak emberek is ugyanott végzik ha nem térnek meg ezekbe a zsidó szektákba

2021. jún. 28. 22:24
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve hogy 613 törvényből ha 1-et is megszegsz nincs bocsánat és szépszóval mehetsz anyukádba
2021. jún. 28. 22:29
 2/13 anonim ***** válasza:
50%

A Biblia nem ír ilyesmiről, Jehova Tanúi pedig nem mondanak ilyeneket.

Már csak azért sem, mert a Biblia alapján nincs pokol tüze.

2021. jún. 28. 22:54
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan, bár sok mindenben nem értek velük egyet, de azért sajnálom a JT-ket, amikor az ilyen kérdéseket olvasom. Mennyi hülyeséget írnak róluk, itt a gyakorin! Össze-vissza írják ki róluk a kérdéseket, úgy hogy a kérdezőknek halvány fogalmuk sincs arról, amit támadnak.

"Yahuah meg Jehova ezek szektâk?" Nem. Yahuah, meg Jehova, az ószövetségi JHVH olvasatai. Több mint valószínűleg pontatlan olvasatai, de tulajdonképpen az olvasatai. A magyar Bibliákban többnyire helyettesítik, hogy Úr vagy ÚR kifejezéssel (nagy betű).

A szervezet, amire felteszem gondolsz nem a Jehova nevet viseli, hanem Jehova Tanúi a nevük, kb. mintha úgy neveznék magukat, hogy "Az Úr tanúi" vagy "Isten tanúi".

Amúgy a 2. jól írta. A pokolban pl. még csak nem is hisznek. Plusz a tanúk amúgy nem is szombatisták. Azok nem ők, ebben pont nem hisznek.

2021. jún. 28. 23:34
 4/13 anonim ***** válasza:
41%
Minek hazudsz állandóan?
2021. jún. 29. 05:46
 5/13 A kérdező kommentje:
#4 Mert te aztân csak igazat beszéled. :D miszter tökély
2021. jún. 29. 06:43
 6/13 anonim ***** válasza:
31%

Kedves Barátom!

Mielőtt Jehova Tanúja lettem, átolvasgattam más vallások dolgait, többek között a Tanúk által gyakorolt vallást is.

A katolikusoktól kezdve, a különböző "zenek" és keleti vallásokat, Törzsi, afrikai hitéleteket. A konfucianizmust, muszlim, és a Judaizmus tanításait, sőt a Qouránról is olvastam, stb

Összehasonlítottam a Bibliával.

Így nem másoktól tájékozódtam, hanem magam jártam utána. Nem engedtem, hogy mások véleménye legyen hatással az életemre, és a döntéseimre.

Szerintem, Te is tedd ezt. Akkor nem kevered össze a valóságot, a mások által kiszínezett elferdítésekkel.

2021. jún. 29. 06:51
 7/13 szp72 ***** válasza:
100%

Valóban volt már itt a GyK-án is olyan írogató, aki szerint Isten igazi neve Yahuah és szerinte nem üdvözülhet az, aki nincs körülmetélve és nem tartja a teljes Bibliát. Érdekes mód az Újszövetséget is elfogadta, amit állítólag gonoszul félremagyaráznak azok, akik szerint nem kell körülmetélkedni.

Arra én is kíváncsi volnék, hogy egy magányos fanatikus talál ki ilyen hülyeségeket, vagy tényleg létezik egy hülyéket képző szekta. Szerény véleményem szerint ugyanis elég nagy hülyének kell lenni ahhoz, aki az Újszövetségből is képes körülmetélkedést kiolvasni. Vagy tényleg én lennék olyan súlyos elmebeteg, hogy nem értem, mi van oda leírva?

2021. jún. 29. 07:28
 8/13 A kérdező kommentje:
#7 Énis találkoztam velük, info bubble és a yahuah útja csatorna a főhadiszállásuk de ami ott megy az förtelem, ezek simán megköveznének bárkit ha nem járna érte bünti
2021. jún. 29. 07:39
 9/13 A kérdező kommentje:
#7 Nincs lelkük mert szerintük ha nem hozzájuk tartozol meg nem metélkezel körül a pokolba fogsz égni. Ezek szószerint elmebeteg vádló pszigopaták a démonjaikkal együtt akiket megidéztek. Ráadásul info bubblen tarottak is foglalkoznak ami elvileg illegális és tiltott okkult sátánista eszköz
2021. jún. 29. 07:41
 10/13 A kérdező kommentje:
tarottal*
2021. jún. 29. 07:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!