Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A "felekezetnélküliek" semmibe...

A "felekezetnélküliek" semmibe veszik Krisztus szavait az utolsó vacsorán?

Figyelt kérdés

Már sok hozzászólásban olvastam (lehet ugyanaz a néhány ember írta le sokszor), hogy ők nem tagjai egy felekezetnek sem. Volt aki úgy fogalmazott, földi felekezetnek. Ők hogy tartják meg Krisztus parancsát, amit a kenyértörésre vonatkozóan rendelt el az utolsó vacsorán?

"ezt cselekedjétek az én emlékezetemre"

Hiszen ezt felekezeten kívül szerintem nem nagyon lehet megvalósítani. Az Apcselben is azt olvashatjuk, hogy a gyülekezet gyűlt össze kenyértörésre.

2021. júl. 27. 12:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Ők csak példaképnek tekintik Jézust.
2021. júl. 27. 19:20
 22/28 anonim ***** válasza:

Emberek egy rövid észrevételemet tenném közzé.

Ha valaki egyszerű nem vallási kérdést tesz ki arra rengeteg tömör egyértelmű válasz érkezik.

De ha vallási kérdés érkezik akkor egész litániát idézeteket hoznak fel válaszul. Csak a meglátásomat írtam le.

2021. júl. 27. 19:32
 23/28 anonim ***** válasza:
64%

"Kezd leesni, ha jól sejtem, te vagy a hírhedt 32%-os hozzászóló, aki normális válaszok és érvek helyett a másikba próbál beleszállni ököllel. Nálam ez nem működik."

Jesszus, ez is te vagy, kiskutyám? Újabban hívőnek adod ki magad? A főni, a sátán mit szól ehhez?:) Mindig beleszaladsz a pofonomba, de csak beleállsz vitatkozni.

"Nálam ez nem működik."

Nem úgy néz ki, kisfiú. Még majmolni is kezdtél zavarodban :)

2021. júl. 28. 08:49
 24/28 A kérdező kommentje:

"Újabban hívőnek adod ki magad?"

Nem csak annak adom ki magam, az is vagyok.

De legközelebb inkább került a kérdéseimet ezzel a bunkó alpári stílusoddal. Elég szánalmas vagy a sátán főniddel együtt.

2021. júl. 28. 11:24
 25/28 anonim ***** válasza:
53%
24# Igen messze vagy Istentől. Nem ismered, tehát nem vagy hívő. Inkább ezer 32%-os,mint egyetlen egy belőled.
2021. júl. 28. 12:15
 26/28 A kérdező kommentje:

Igen ezek tényleg igaz hívők ismérvei:

"ez is te vagy, kiskutyám"

"A főni, a sátán"

"Mindig beleszaladsz a pofonomba"

Jézus is ilyen szép választékosan beszélt bizonyára, tehát ez a jellem az igaz hívő ismérve.

De szerencsére az igazi hívők közel sem ilyenek, mint a 32%-os troll vagy éppen te. Csak sajnos ti vagytok a legnagyobb hangadók, és inkább taszítjátok az embereket Istentől. Ezek után kérdéses, hogy kinek is a "főnije" a sátán.

2021. júl. 28. 12:26
 27/28 KZitus ***** válasza:

A Bibliából idéztem, megjelölve a könyvek neveit. (egyik versnek elírtam a számát, elnézésedet kérem) Ha a fordítással van a gondod, nekem a Károli is mérvadó, hiszen abból ismertem Jehovát és Krisztust.

Lukács 22:19,20:

"És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.

Hasonlóképpen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti érettetek kiontatik."

1Korintusz 11:23-26:

Mert én az Úrtól vettem, amit néktek előtökbe is adtam: hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, melyen elárultaték, vette a kenyeret, És hálákat adván, megtörte és ezt mondotta: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlatosképpen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új testamentom az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre. Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az ÚRNAK HALÁLÁT hirdessétek, amíg eljövend."

"Ítéld meg magad, ki az, aki körülötted ezt teszi!" - ???

2021. júl. 28. 20:08
 28/28 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne megvalósítani? Miből gondolod, hogy hivatalos gyűlekezetben ez megvalósul?
2021. aug. 10. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!