A "felekezetnélküliek" semmibe veszik Krisztus szavait az utolsó vacsorán?
Már sok hozzászólásban olvastam (lehet ugyanaz a néhány ember írta le sokszor), hogy ők nem tagjai egy felekezetnek sem. Volt aki úgy fogalmazott, földi felekezetnek. Ők hogy tartják meg Krisztus parancsát, amit a kenyértörésre vonatkozóan rendelt el az utolsó vacsorán?
"ezt cselekedjétek az én emlékezetemre"
Hiszen ezt felekezeten kívül szerintem nem nagyon lehet megvalósítani. Az Apcselben is azt olvashatjuk, hogy a gyülekezet gyűlt össze kenyértörésre.
Remélem semmi közöm fizikailag sem a kérdezőhöz, mert nemcsak ciki, de sátáni is.
Még a házi csoport vagy házi gyülekezet fogalmát sem ismered? Vagy csak úgy jó, ahogy te mondod, Jézus mehet is a kukába? Inkább tanulj meg hallgatni...
"Itt a gyak-on bevett szokás, hogy külön kérdésben égetik azokat, akikkel nem bírnak egy vitában."
Gondolom ezzel az eszközzel elég gyakran élhetsz.
"Nem. Valakinek a lakásán jön össze a gyülekezet."
Melyik gyülekezet? Mi a neve?
"Ez nem földi egyház"
Nyilván földi, mert gondolom itt a földön élő emberek vagytok.
"Remélem semmi közöm fizikailag sem a kérdezőhöz"
Én is remélem, mert elég perverz dolog lenne, ilyenekből legyél szíves engem kihagyni, köszönöm.
"Még a házi csoport vagy házi gyülekezet fogalmát sem ismered?"
De ismerem, vannak házi csoportok, házi gyülekezetek, ezek rendszerint egy nagyobb gyülekezethez tartoznak, nem önmagukban lógnak a levegőben. Ha jól tudom, a hitgyüli esetében is vannak/voltak ilyen csoportok és sok karizmatikus közösségben.
Szia
Kik veszik semmibe Krisztus szavait, amit az utolsó vacsorán mondott?
De mit mondott Krisztus akkor?
Lukács 22:19, 40
"És vett egy kenyeret, hálát adott, megtörte, és odaadta nekik, ezt mondva: „Ez jelképezi a testemet, melyet értetek adok. Ezentúl ezt tegyétek, hogy megemlékezzetek rólam.” ....Ugyanígy vett egy poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: „Ez a pohár jelképezi a véremen+ alapuló új szövetséget+ , és ez a vér ki lesz ontva értetek."
Az első századi keresztények ezt a krisztusi mintát követték, Pál apostol ezt így írta le: 1Korintusz 11:23-26
"Mert azt adtam tovább nektek, amit az Úr tanított nekem, hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, amelyen elárulták, vett egy kenyeret, és miután hálát adott, megtörte, és ezt mondta: „Ez jelképezi a testemet, amely értetek van. Ezentúl ezt tegyétek, hogy megemlékezzetek rólam.” Ugyanígy tett a pohárral is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: „Ez a pohár jelképezi a véremen alapuló új szövetséget. Ezentúl ezt tegyétek, valahányszor isztok ebből a pohárból, hogy megemlékezzetek rólam.
Mert valahányszor eszitek ezt a kenyeret és isztok ebből a pohárból, az Úr halálát hirdetitek, míg ő el nem jön.”
Nos aki ezt a mintát követi, az értékeli Krisztus drága értünk kiontott vérét.
Ítéld meg magad, ki az, aki körülötted ezt teszi!
"Gondolom ezzel az eszközzel elég gyakran élhetsz."
Akkor mégiscsak te vagy az, különben szó nélkül elmentél volna emellett. Nem, ln nem élek ezzel
"Melyik gyülekezet? Mi a neve?"
Te tényleg debil vagy? Gyülekezet a neve, de adj neki bármilyen nevet, belátásod szerint
"Nyilván földi, mert gondolom itt a földön élő emberek vagytok."
Huh, akkor te keresztény sem vagy, mert ezt mindenki érti
"Remélem semmi közöm fizikailag sem a kérdezőhöz, mert nemcsak ciki, de sátáni is."
Az igen, ezt már én is mondtam neki a másik kérdésnél. Arra gerjetd be és próbált engem égetni ezzel a kérdéssel, de megint pofára esett
"Még a házi csoport vagy házi gyülekezet fogalmát sem ismered? Vagy csak úgy jó, ahogy te mondod, Jézus mehet is a kukába? Inkább tanulj meg hallgatni..."
És Pál apostol leveleit is kukázta már.
Nem tudom kedves Zitus honnan idéztél, de az idézeteid meglehetősen pontatlanok, tévesek. Egyébként az úrvacsora megtartására adott parancs egészen egyértelmű.
Kezd leesni, ha jól sejtem, te vagy a hírhedt 32%-os hozzászóló, aki normális válaszok és érvek helyett a másikba próbál beleszállni ököllel. Nálam ez nem működik.
No2
"Én szívesen járnék közösségbe, csak nem találok olyat, ahol tolerálnák, hogy nem vallok bizonyos dogmákat, így:
- az emberek többsége az örök kárhozatra jut
- a Biblia minden egyes szava Isten tévedhetetlen kinyilatkoztatása"
Pedig van ilyen felekezet.
#19 mondjad, ha tudsz ilyet. :)
Én a Bokor közösséget ismerem, de ők meg átestek a ló túlsó oldalára, Istenképük egy tehetetlen impotens Isten. Azzal a tanításukkal se értek egyet, hogy Pál vitte félre a kereszténységet.
Szóval legalapvetőbb hitvallásom, ezt még nem írtam, legősibb keresztény hitvallás, ti. hogy Jézus Krisztus Úr.
És ezzel ellentétbe kerülök az unitáriusokkal, ha rájuk gondoltál volna. Mert ők nem hiszik hogy Jézus csodákat tett, és a megváltó munkájában sem, pedig az szimbolikusan és konkrétan is előre meg volt írva az Ószövetségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!