Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezete tagok.Milyen...

Hit gyülekezete tagok.Milyen anya az ilyen nő? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még 2013-ban elhunyt a keresztanyám, és egy bácsi aki mindíg megértő volt velem.A facebookon hívő emberekkel ismerkedtem.Egy Hit gyülekezete tag hölggyel írogadtam a facebookon.Teljesen normális nő volt.Hívott is, hogy menjek el a Debreceni Hit gyülekezetébe.Én elmondtam ezt az anyámnak.Aki egy negatív, pesszimista ember volt.Én már akkor is felnőtt ember voltam túl a 30-on.Anyámmal voltam ápolásidíjon.Motorral akartam bemenni, egy simsonnal.Anyám azt mondta,hogy ha bemersz menni,akkor felhívom a rendőrséget, és azt mondom, hogy elloptad az apád motorját.Mivel az apám nevén volt a motor,és a biztosítás is.Kérleltem,hogy ne csinálja ezt velem.Azt is mondtam, hogy hiddel ha nem érezném jól magamat, akkor felülök a motorra, és hazajövök. Elindúltam, de félelem volt bennem, hogy mi van ha mégis felhívja őket. Így félúton visszafordultam, és alíg vártam, hogy haza érjek. Apámmal is volt egy ilyen esetem, hogy azt mondtam neki, hogy nézd apu tudod, hogy a vonat, és busz közlekedés komplikált. Légyszíves menjünk be a Hit gyülekezetéhez. Kifizetem a benzin költséget, plusz még adok pénzt. Erre azt válaszolta, hogy Nem de azért nincs harag... Azóta anyám meghalt 2014-ben,én töröltem a facebook regisztrációmat. Úgy éreztem, hogy nincs Isten, depressziós voltam évekig. Azóta csináltam új facebook regisztrációt,de az akkori Hit gyülekezete tagokat már nem találom.Ezt a nőt megtaláltam aki hívott, de már férjhez ment. A hitem kezd visszatérni, és a Marosvásárhelyi Hit Gyülekezetét szoktam nézni az interneten. De néha néha eszembe jut ez az eset, hogy nem mentem be. Úgy érzem, hogy anyám egy zsarnok volt, és ezért szégyellem magamat.

2021. júl. 26. 22:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%

Helyedben elgondolkodnék, hogy ennyi akadályoztatás meg elbizonytalanitást ki szeretne az utadba állitani csak azért mert meg szeretnél NÉZNI egy felekezetet. Én is oda járok, és eleinte amikor megtértem és tv nézés helyett Bibliát olvastam, anyám kitépte a kezemből a könyvet, kivitte a konyhába és bedobta a kukába. :d

A hasonló esetek mögött nem csak emberi indulatok vannak. Az embert szeretni kell, de észre kell venni azt is aki dróton rángatja őket.

2021. júl. 27. 22:34
 12/19 anonim ***** válasza:
28%

Szia,

[link]

Van Facebook oldaluk, nézegesd ott a lájkolókat, hozzászólókat, hátha találsz ismerős arcokat.

A sok negatív emberrel ne foglalkozz, sok pletyka kering a neten, de ezek nagyrésze hazugság. Menj el a gyülekezetbe és győződj meg róla, hogy milyen. Nem fogsz csalódni!

2021. júl. 27. 23:11
 13/19 anonim ***** válasza:
73%
#12 Nem? Párom például menekült onnan mikor meglátta mi zajlik ott.
2021. júl. 28. 17:30
 14/19 anonim válasza:
38%

Én is jártam régen a Debreceni hit gyülekezetében. Mondhatnék jót és rosszat. Egyet kell megérteni, hogy ott is emberek vannak. Örülnek és gyűlölködnek úgy mint az átlag ember. Szerintem mindenképp megéri egyszer elmenni és átélni milyen lenne ott lenni abban a közösségben.

Ha nem tud megfogni semmi ott, akkor szerintem menjél át egy másik gyülekezetbe. Debrecenbe és környékén elég sok van szerintem. (Jehovákat kerüld!) A hit gyüliben egy aranyszabály van, amit meg kell fogadni, hogy nem szabad fizetni. Van a gyülekezetnek elég. Nem hiába az előző pásztornak is több háza van :)

2021. júl. 29. 18:13
 15/19 anonim ***** válasza:
5%

Anyud egy erősen mérgező 'szülő' volt. Jobb ő nélküle a világ.

A hited most sincs meg, csak azt hiszed. A hit ha egyszer feljött, sose tűnik el. Neked nincs valódi hited. Sajnálom.

2021. aug. 10. 07:27
 16/19 A kérdező kommentje:

Az, hogy anyám mérgező szülő volt tudom.

De, hogy nincsen hitem az rámnézve sértés!

Kedves ismeretlen Válaszoló,Fodor Sándor a Marosvásárhelyi Hit Gyülekezete egyik fő prédikátor az mondta, hogy mindannyian néha elgyengülünk, és azt gondoljuk, hogy nincs mellettünk az Isten, de tudd, hogy Isten szeret téged, és terve van veled. Néha megpróbáltatásokon megyünk keresztül. De Isten veled van!

2021. aug. 10. 08:11
 17/19 anonim ***** válasza:
91%

#15-ös, hogy mondhatsz ilyet bárkinek, hogy jobb a világ az anyja nélkül, csak mert meg akarta védeni a gyerekét?

Milyen alapon ítéled meg más hitét?

2021. aug. 10. 10:01
 18/19 A kérdező kommentje:
17-es mindkét mondatodat köszönöm.
2021. aug. 10. 19:37
 19/19 anonim ***** válasza:
65%
Szia. Az igazság valahol a kettő között van mert a leírtak alapján elégge toxikus volt sajnos viszont védeni is akart a hitgyülitől. Ha rám hallgatsz menekülsz ezekről a helyekről. Teljesen kimossák az agyad és a benned lévő lelki törésnél fogva húznak be. Édesanyád elvesztése után meg pláne ne engedd magad. A prédikátorok példás szóhasználata elég nagy szélhámossá teszi őket hogy elhitessenek veled bármit. Az emberek bármit elhisznek ha megfelelően van tálalva. Egy idő után megszabják neked kivel lehetsz, barátkozhatsz, csak szintén hitgyülis emberrel alakíthatsz ki intim viszont ha a vének megengedik és stb. A mentális agymosásról, lelkiismereti szabadság kitörléséről meg a többi fertőről pl amit a szent szellem betöltekezésnek hívnak nem is beszélve. Miközben a hívek tárt karokkal csápolnak a dícséretre, tárt karokkal hagyják hogy kb azt csináljanak velük amit akarnak. Ez maga a gonosz. Maga a sátán munkássága és egy az egyben egy mézesmadzagon lebegtetett teljes világiság ami ott zajlik. Mellesleg a Sanyi bácsi isten alatt 1,5 m-el egy milliárdos aki szépen építi a NER birodalmat. Az egyház 1980 óta létezik és M.o. kormánya történelmi egyházzá avanzsálta. Ebbe részletesebben nem mennék bele aki akar az utána tud járni az oknak, az okozat sajnos már túlságosan kinőtte magát kb 200k fővel. Pénzlopás és csalás, korrupció, megtévesztés. Miközben a híveknek prédikálnak a tiszta egyszerű nem világi életről életről addig Sanyi bácsi ül az erdő széli 3 emeletes villájában ezen a sok hülyén röhögve akik beszopják ezt a sok baromságot és mindenüket nekik adják. Az a szomorú hogy egyáltalán létezhet ilyen.
2021. szept. 12. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!