Hit gyülekezete tagok.Milyen anya az ilyen nő? (bővebben lent)
Sziasztok!
Még 2013-ban elhunyt a keresztanyám, és egy bácsi aki mindíg megértő volt velem.A facebookon hívő emberekkel ismerkedtem.Egy Hit gyülekezete tag hölggyel írogadtam a facebookon.Teljesen normális nő volt.Hívott is, hogy menjek el a Debreceni Hit gyülekezetébe.Én elmondtam ezt az anyámnak.Aki egy negatív, pesszimista ember volt.Én már akkor is felnőtt ember voltam túl a 30-on.Anyámmal voltam ápolásidíjon.Motorral akartam bemenni, egy simsonnal.Anyám azt mondta,hogy ha bemersz menni,akkor felhívom a rendőrséget, és azt mondom, hogy elloptad az apád motorját.Mivel az apám nevén volt a motor,és a biztosítás is.Kérleltem,hogy ne csinálja ezt velem.Azt is mondtam, hogy hiddel ha nem érezném jól magamat, akkor felülök a motorra, és hazajövök. Elindúltam, de félelem volt bennem, hogy mi van ha mégis felhívja őket. Így félúton visszafordultam, és alíg vártam, hogy haza érjek. Apámmal is volt egy ilyen esetem, hogy azt mondtam neki, hogy nézd apu tudod, hogy a vonat, és busz közlekedés komplikált. Légyszíves menjünk be a Hit gyülekezetéhez. Kifizetem a benzin költséget, plusz még adok pénzt. Erre azt válaszolta, hogy Nem de azért nincs harag... Azóta anyám meghalt 2014-ben,én töröltem a facebook regisztrációmat. Úgy éreztem, hogy nincs Isten, depressziós voltam évekig. Azóta csináltam új facebook regisztrációt,de az akkori Hit gyülekezete tagokat már nem találom.Ezt a nőt megtaláltam aki hívott, de már férjhez ment. A hitem kezd visszatérni, és a Marosvásárhelyi Hit Gyülekezetét szoktam nézni az interneten. De néha néha eszembe jut ez az eset, hogy nem mentem be. Úgy érzem, hogy anyám egy zsarnok volt, és ezért szégyellem magamat.
Szerintem is inkább védett, és utólag is köszönd meg neki.
Beszélgess olyanokkal, akik kiléptek a gyülekezetből, hogy miért, és hogyan, meg fogod érteni.
Amilyen meggyőző erejük van a vezetőknek, nem biztos, hogy ellen tudtál volna állni nekik.
Másik szektába ugyan, de pillanatok alatt beszervezték kolléganőm barátnőjét, aki szó szerint mindent feladott. Eladta az otthonát, ingyen dolgozott a vallási központban, mert arra a településre költözött, amellett dolgozott a megélhetése miatt... Megvette a kötelező vallási tudjafenemiket (csak a csodanyaklánc 20 000 felett volt), és mikor már azt a lakást is árulta, hogy egy településsel arrébb költözzön, mert a munkahelyére jobban be tudott volna jutni, alá akartak vele íratni egy papírt, hogy az új házat az egyház nevére veszi...
Ekkor tért észhez, és utólag már nem tudja megmondani, hogy ő mit is látott ebben a dologban, azon túl, mert csak macerával járt a vendégház gondozása, készenlét mindennap, hátha épp akkor jönnek hívek, vagy vezetők. Éppen egy sebezhetőbb időszakában találtak rá.
Ima alkalmat láttunk Youtube-on, azon túl, hogy inkább valami drog party-ra hasonlít az egész, és érthetetlen egyszerű halandók számára, a karizmatikus isteni vezetőtől a hideg ráz, és óriási ívben kerülném el, ha összefutnánk...
Akik viszont benne van, annak ő a minden, akinek a szava szent...
"De ha ezekről a saját szememmel győződök meg, még dönthetek úgy is, hogy még nem lennék tag."
Pont ez a lényeg. Ha már tag vagy nem fogsz megszabadulni tőlük. Nem fogják hagyni. Itt nincsen trial verzió, hogy megnézed hogy milyen és aztán elmehetsz ha nem tetszik. Ahogy észrevettem a vallásos szervezetek főleg a hozzád hasonló mélyponton lévő embereket szippantják be, és lehetetlenítik el hosszútávon. Azzal nincsen baj, ha hiszel. Ha neked úgy jó, higgy. Viszont az ilyen szervezetek többségét sajnos tényleg csak a pénzed érdekli. Ha az megnyugvást hozna nyugodtan menj be egy templomba imádkozni, gyónj, beszélj egy pappal, lelkésszel, stb. viszont az ilyen haszonleső szervezetekkel légy óvatos.
Aurelia, már megint kezded:
"Ha én lennék az ortodox püspök vagy mitropolita, első dolgom lenne hogy kigyomlaljam Románia kertjéből a poganysagot. Majd megtanulnak a hitgyulisek hogy kell Istennek megadni a tiszteletet egy kolostorba élve,a lelkeszeket meg eltüntetni."
Ertsd már meg, vallásszabadság van, az ortodox mitropolita nem zárhatja be a hitgyuliseket kolostorba és nem "tuntetheti el" a lelkészeit.
Igazi kis diktátoragyad van.
Ha valami nem tetszik, nem mész oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!