Mit szólás ahoz, hogy 2023ben világvége lesz?
"A legfontosabbak Pál apostol levelei."
Hát marhára nem... A legfontosabbak az evangéliumok, Pál apostol levelei csak egy adalék ezekhez, ahogy a többi apostoli levél, nincs kitüntetett szerepük.
" Pál apostol levelei csak egy adalék ezekhez, ahogy a többi apostoli levél, nincs kitüntetett szerepük."
Hát marhára nem. Pál levelei magyarázzák az evangéliumokat és az ószövetséget, hogy a magadfajták ne magyarázzanak bele mindenféle hülyeségeket. Az ilyenekből lesz a sok ostoba teológia, teológus ...
Hol írja a Biblia, hogy Pál apostol leveleinek kitüntetett szerepe van? Ha nem írja, akkor miért magyarázol bele ilyen hülyeséget?
Egyedül az evangéliumoknak van kitüntetett szerepe, mert Krisztus élete és tanítása olvasható benne. Érdekes, hogy még említésre méltónak se tartottad Pállal szemben, ami szerinted a lényeg. Nos nem.
"Hol írja a Biblia, hogy Pál apostol leveleinek kitüntetett szerepe van?"
Hol írja, hogy nincs kitüntetett szerepe?
"Egyedül az evangéliumoknak van kitüntetett szerepe"
Ezt hol írja a Biblia?
De ez nem attól függ, h írja-e a Biblia. A tartalom és a logika a lényeg
"Érdekes, hogy még említésre méltónak se tartottad Pállal szemben, ami szerinted a lényeg"
Érdekes, hogy említettem, figyelj csak: "Pál levelei magyarázzák az evangéliumokat és az ószövetséget". Itt szerinted valóban nem szerepel az evangélium szó? És valóban nem fontos szerinted, ha azt magyarázni kell? Tudod, a lényeget szokták magyarázni, de a levezetés a pontos. A matekpélda az evangélium, a levezetés pedig Pál levelei.
Miért mindig a sötétek vitatkoznak? :( Te kukázod Pál leveleit, ok, legyen a te bajod, de azt ne mond meg nekem, hogy én hogyan használjam a Bibliát. rendben?
"Hol írja, hogy nincs kitüntetett szerepe?"
Ez azért elég gyenge érv, nyilván nem írja, mert nincs ilyen szerepe.
"Ezt hol írja a Biblia?"
Az egész Újszövetség lényege az Evangélium hirdetése, elég szomorú, hogy ennyit se tudsz. Amúgy Jézus mondja, keresd ki bátran.
"Érdekes, hogy említettem"
Ne hazudozz, nem említetted, csak miután felhívtam rá a figyelmed.
Ezt írtad te kis hazug:
"Érdemes nem csak a Jelenéseket olvasgatni. A legfontosabbak Pál apostol levelei. Egyértelműen kiderül belőle, hogy a világ vége Krisztus visszajövetelével jön el."
Hol szerepel benne az, ami tényleg a legfontosabb, az Evangélium?
"Te kukázod Pál leveleit"
Milyen egy hazug szektás álkeresztény vagy te... Hol írtam, hogy kukázom? Egyszerűen csak helyén kezelem és a többi apostoli levél mellé sorolom. Vagy nálad ez a kukázás? Az egyetemes levelek nálad már a kukában vannak? Mert akkor elnézést.
"ne mond meg nekem, hogy én hogyan használjam a Bibliát. rendben?"
Szóval se mondtam, hogy te hogy használd, de te másokat próbálsz ezen az oldalon félrevezetni, ezért szóltam hozzá.
"Az egész Újszövetség lényege az Evangélium hirdetése, elég szomorú, hogy ennyit se tudsz. Amúgy Jézus mondja, keresd ki bátran."
Tehát nem írja, értem:) Amúgy ezt is Pál mondja, de a pálfóbiád miatt semmit sem tudsz.
Egyértelműen az evangélium hirdetése a központ, de nem úgy, ahogy te szeretnéd, hanem ahogy Pál írja
"Ne hazudozz, nem említetted, csak miután felhívtam rá a figyelmed."
Igen, 11.27-kor hívtad fel rá a figyelmem, én meg 11.23-kor írtam. És még idéztem is, bogárkám. Te tudtad, hogy megvannak a korábbi válaszaink?:) Látom lapátolod vissza a szart
"Egyszerűen csak helyén kezelem és a többi apostoli levél mellé sorolom."
Miután szerinted nem magyarázó teológiai szerepe van, így kukázod. Gondolom neked is arra jó, hogy kiollózz a szövegösszefüggésből pár igét, ami téged igazol
" de te másokat próbálsz ezen az oldalon félrevezetni, ezért szóltam hozzá."
Hát persze, kiscsillag, magyarázkodj csak :) Látom a személyeskedés a legerősebb érved az álláspontod mellett. Jól megvéded magad.
TE amolyan isteni próféta vagy ugye? És célod Pál leveleiről levenni a fókuszt. A főnököd a sátán jól átvert:)
"Milyen egy hazug szektás álkeresztény vagy te..."
Milyen szekta a földi egyház nélküliség? Ma semmi nem jön össze neked. De ez új. Aki Pál apostolt a helyén kezeli az szektás. Ez jó:)
Szóval engedélyezed Pál leveleit, vagy kukáznom kell?
"Ha kukáztad a többi apostolt és Jézust is, akkor már teljesen mindegy mit csinálsz Pállal bogárkám..."
Szeretem, ha majmolnak :)
Engem csak az érdekelne, hogy mi köze van egy óriás bogárnak a világ végéhez?
Kérdező!
El tudnád ezt magyarázni?
Amúgy tényleg igaz, hogy 2000 éve még egyetlen évre sem mondták azt a keresztények, hogy na most nem lesz világ vége.
"Amúgy tényleg igaz, hogy 2000 éve még egyetlen évre sem mondták azt a keresztények, hogy na most nem lesz világ vége."
Én keresztényként soha nem mondtam, hogy mikor lesz a világvége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!